1Z Прекъсва при набиране (Ауди А4 Автоматик)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 17 май 2007 14:55

Мдааа пре-----ал съм се,да си бях сипал Спринт да ми е мирна главата,ама нали е ново и трябва да се пробва,ще го изгорим и това няма да хартиса :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 17 май 2007 15:30

А като гледам новата цена на Спринта все си мисля че и той няма да е същия като преди :cry:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 17 май 2007 15:35

С риск да наруша т.5 от Правилата, съобщавам, че новия Спринт е стария Евро, и няма нищо общо (освен името) със стария Спринт. Премиум също не е е стария Спринт (въпреки че се ползват тези колонки и резервоари), и както вече се изясни, не е за повече мошност, повече вървене и т.н.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Чет 17 май 2007 18:12

Проблемът явно е бил от лоша нафта, днес минах доста разстояние, като сипах ОМВ спринт, премиум-а не съм го пробвал...
Не придърпа грам... Какво слагат тези хитреци от Лукойл в нафтата на техните си бензинджийници - остава мистерия... Всъщност като се замисля колата винаги ме е съмнявала в перфектното си състояние , когато съм бил с Лукойлска нафта (от тяхната бензинджийница на спортния център на ЦСКА)....

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 29 май 2007 19:52

Хм...това с придърпването не спря в крайна сметка... Днес бях в Супер Дизел, проблема е в дебитомера, това откриха, след като човек се вози с мен известно време с лаптоп включен в диагностичната букса... не отварял достатъчно при високи обороти, при което компютъра не подава и достатъчно гориво и така... ще сменям явно..

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 30 май 2007 7:43

и аз го имам същия проблем с AVF, не е от нафтата, прави го на точно при определени обороти между 1400 и 2500, не е от дизела друг е проблема :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 май 2007 8:55

Ми по тва има доста теми.Проблема е в центровката на количеството гориво на помпата.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 30 май 2007 9:19

Rabbit_TDI написа:Ми по тва има доста теми.Проблема е в центровката на количеството гориво на помпата.

а ако няма помпа кво праим :?: 1.9 TDI-PD

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 май 2007 9:40

shenko написа:
Rabbit_TDI написа:Ми по тва има доста теми.Проблема е в центровката на количеството гориво на помпата.

а ако няма помпа кво праим :?: 1.9 TDI-PD

И ти имаш помпа ама ти е в дюзата :) -без помпа няма.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 30 май 2007 10:25

Като добавка да напиша, ако недайси Боже на някой му се случи да търси такава джаджа (дебитомер), марката на моя е Pierburg, цените са следните :
Ауто + : 369лв
Порше.бг : 253лв
Имахижу : 136лв
последните са официален представител на Pierburg за България...

изводите си направете сами...

п.п. гориво не подава достатъчно, защото въздух не подава достатъчно, компютъра си смята на едиколко си въздух - едиколко си гориво...и така колата страда при високи обороти и скорости от недостатъчно горивна смес...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 май 2007 11:18

galaboff написа:Като добавка да напиша, ако недайси Боже на някой му се случи да търси такава джаджа (дебитомер), марката на моя е Pierburg, цените са следните :
Ауто + : 369лв
Порше.бг : 253лв
Имахижу : 136лв
последните са официален представител на Pierburg за България...

изводите си направете сами...

п.п. гориво не подава достатъчно, защото въздух не подава достатъчно, компютъра си смята на едиколко си въздух - едиколко си гориво...и така колата страда при високи обороти и скорости от недостатъчно горивна смес...

В уж официалния вносител Имахижу цената на дебитомер за 1З е 400к ,а не 136-тва е на пълнителите за по новите модели/поне така беше като се обаждах преди половин година/.Най-евтиното за 1З тука е 280-290 лева.По и-бей с доставки ти излиза 250.Потърси klenbuterol той вкарва дебитомери и го питай за тоз.
P.S.У ventoman има един на niks76 който не е в час ама поне не прекъсва.Ако искаш му го искай да покараш с него докато си намериш нов на читава цена.И не взимай второ употреба :!:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Сря 30 май 2007 12:30

Rabbit_TDI написа:В уж официалния вносител Имахижу цената на дебитомер за 1З е 400к ,а не 136-тва е на пълнителите за по новите модели/поне така беше като се обаждах преди половин година/.Най-евтиното за 1З тука е 280-290 лева.По и-бей с доставки ти излиза 250.Потърси klenbuterol той вкарва дебитомери и го питай за тоз.
P.S.У ventoman има един на niks76 който не е в час ама поне не прекъсва.Ако искаш му го искай да покараш с него докато си намериш нов на читава цена.И не взимай второ употреба :!:

Значи ще взема този в Порше, който е 253лв :) Предположих, че би трябвало да има уловка, след като в Ауто+ ми предложиха тоз пълнител за 160...
Моя всъщност градско не придърпва, само на големи скорости (над 100) и при натиснат педал на газта , примерно като набирам скорост на магистрала или като изпреварвам. Лошото е, че колата е автоматик и се усеща, на ръчни скорости предполагам почти няма да се забелязва... Та ще зачакам 3-те работни дни за доставка от Порше, не е толкова проблем, предполагам няма да спре колата :)
Благодаря все пак за информацията :) :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”