sasho_mf написа:Виж на страницата на мотобул за маслата те са официален вносител на маслата на кастрол имат и ценова листа.
Къде е тая ценова листа?
shotoman написа: ... не ми се дават 100 лева отново за кастрол ...
Emo написа:shotoman, твойта каляска е по-специална, мойта е дърта и относително всеядна, зат'ва много не се втелясвам за маслата.
Разбира се, че по-скъпото масло следва да бъде и по качествено, въпреки, че това не е правило, но както и да е.
Моята логика е следната ще карам автомобила около 150 000, това са 15 смени на маслото, ако го сменям на 10 000, ако наливам някакво средно качество за 50 кинта смяната срещу някакво супер яко масло за 100 кинта ще си освободя 750 кинта, точно колкото струва основния ремонт на двигателя, в момента в който от автомобила вече няма да става абсолютно нищо освен скрап.
Съществен е въпроса с разхода на гориво, защото е неоспоримо, че маслото влияе на разхода (не казвам съществено или много, просто влияе), колко точно на дадена, конкретна кола е почти невъзможно да се оцени, изключвам 'пожеланията' по листовките на производителите на масла.
. . . . извинявам се за прекъсването, свърши ми батерията снощи . . .
Та поради това струва ми се основателно изключвам фактора разход на гориво при избора на масло.
Успех.
Потребители, разглеждащи този форум: rosenstoilov78 и 6 госта