Търся масло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 31 май 2007 19:54

sasho_mf написа:Виж на страницата на мотобул за маслата те са официален вносител на маслата на кастрол имат и ценова листа.

Къде е тая ценова листа?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 31 май 2007 20:08

Проучи Motul-а не е лош като масло за около 66лв може да си намериш 4л хубава полусинтетика.
Q8 предлагат 10w50 пълна синтетика за 75лв 4л. http://www.kosser.net/history.php ,Мисля че от него съм чувал само хубави отзиви.
Чувал съм че FUCHS го доставят само от германия и май няма ментета тука.
Може и да пробваш Тотаl Quarz служебните ситроени berlingo hdi сe карат само с това масло.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 31 май 2007 20:22

15W40 ЛикиМоли 5 лита'ра с МОS от (Де)Билла заедно с филтъра се връзва на 47.50 кинта. В HIT има на ЛикиМоли специално за дизели някакви масло не съм го заглеждал.

Аз така съм си решил въпроса, вместо да се чудя кой варел откъде е дошъл и кое ма'сло е по-убу и въобще на кой маслар му е добра 'стоката', Ханс ли е забърквал помията или Тургут.

А и стане ли въпрос за масла и техните марки винаги се сещам за един колега, който с право или не ме поряза с лафа, че работата с маслата си е чисто плацебо. Щото ако ми сипат 'Диона', вземат ми 100 кинта и ми кажат, че в матора ми се плиска некой страшен Кастрол, Валволин, Мотул, Арал абе последен писък на западните лаборатории, веднага ще намеря един тон доказателства за качествата на 'скъпото' ма'сло и 'ше ми стане страшно гот, така е устроено човешкото съзнание, няма мърдане.

Понеже от известно време не ми гори масло, да е жив и здрав Никси, и не доливам ама ич, петата смена 'ше ми доде на цена само на филтър.

Какато и да е, успех.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 31 май 2007 20:27

аз съм супер доволен от кастрола. Прав си за психиката, но от друга страна по тая логика дайте да караме и ладата и пасата с М10Д и така и вместо нафта V Power да сипваме нафта от тракторите и така. Значи найстина има най-малко повече добавки в по-скъпото масло. Разбира се, винаги има шанс маслото да е затваряно в някой гараж в турция.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 31 май 2007 20:50

shotoman, твойта каляска е по-специална, мойта е дърта и относително всеядна, зат'ва много не се втелясвам за маслата.

Разбира се, че по-скъпото масло следва да бъде и по качествено, въпреки, че това не е правило, но както и да е.
Моята логика е следната ще карам автомобила около 150 000, това са 15 смени на маслото, ако го сменям на 10 000, ако наливам някакво средно качество за 50 кинта смяната срещу някакво супер яко масло за 100 кинта ще си освободя 750 кинта, точно колкото струва основния ремонт на двигателя, в момента в който от автомобила вече няма да става абсолютно нищо освен скрап.

Съществен е въпроса с разхода на гориво, защото е неоспоримо, че маслото влияе на разхода (не казвам съществено или много, просто влияе), колко точно на дадена, конкретна кола е почти невъзможно да се оцени, изключвам 'пожеланията' по листовките на производителите на масла.

. . . . извинявам се за прекъсването, свърши ми батерията снощи . . .

Та поради това струва ми се основателно изключвам фактора разход на гориво при избора на масло.

Успех.

Последна промяна от Emo на Пет 01 юни 2007 9:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 31 май 2007 21:26

Наистина за по хубава и по-нова кола си заслужава да се слага по-добро масло. Иначе аз досега съм слага 2 пъти ELF в момента съм с motul все 10W 40 и да си кажа разлика не съм забелязал. Сега ще сложа на бащата на RP мотора 10W 40 fuchс Tотаl Quarz, и смятам да си сложа и на мене такова. Вчера го взех за 42лв 4 л туба от Ауто+. Има и наливно ама незнам дали е същото като в тубата.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Чет 31 май 2007 22:25

shotoman написа:
sasho_mf написа:Виж на страницата на мотобул за маслата те са официален вносител на маслата на кастрол имат и ценова листа.

Къде е тая ценова листа?

Даааааа странно ценовата им листа вече не се публикува а има телефон за контакт.Съжалявам че те подведох.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 31 май 2007 23:26

Няма проблем :)

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 31 май 2007 23:36

Абе ще си поръчам да ми докарат кастролчето - скъпо скъпо ма да чукн на дърво съм мега доволен за сега от него :)

d_tashkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_tashkov » Пет 01 юни 2007 16:17

Колеги, вижте това за MOTUL http://www.prospeed.bg/motul_products.php?c=34
качеството е гарантирано

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Търся масло

Мнениеот kbot » Съб 02 юни 2007 20:53

shotoman написа: ... не ми се дават 100 лева отново за кастрол ...

Аз пък си го купувам кастола за под 70лв. и карам по 11-12к. К'во му е лошото, и колко точно се икономисва?

Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Нед 03 юни 2007 7:10

Emo написа:shotoman, твойта каляска е по-специална, мойта е дърта и относително всеядна, зат'ва много не се втелясвам за маслата.

Разбира се, че по-скъпото масло следва да бъде и по качествено, въпреки, че това не е правило, но както и да е.
Моята логика е следната ще карам автомобила около 150 000, това са 15 смени на маслото, ако го сменям на 10 000, ако наливам някакво средно качество за 50 кинта смяната срещу някакво супер яко масло за 100 кинта ще си освободя 750 кинта, точно колкото струва основния ремонт на двигателя, в момента в който от автомобила вече няма да става абсолютно нищо освен скрап.

Съществен е въпроса с разхода на гориво, защото е неоспоримо, че маслото влияе на разхода (не казвам съществено или много, просто влияе), колко точно на дадена, конкретна кола е почти невъзможно да се оцени, изключвам 'пожеланията' по листовките на производителите на масла.

. . . . извинявам се за прекъсването, свърши ми батерията снощи . . .

Та поради това струва ми се основателно изключвам фактора разход на гориво при избора на масло.

Успех.

Ха, много точна логика, хайде и аз да ви кажа, карам В6, свърши му гаранцията отдавна, и от тогава консумира само ПРИСТА и то наливна, а колко километра са изминати? много, колата ми е за работа да сменям го на 10 000 и така съм настроил и компа а и още по интересно нито една от системите не е отчела някаква разлика. кастрол,мотул,арал,шел и какви ли не всичко е ментаци в тази държава, дори и на автоматика маслото на 60 000 слагам ПРИСТА. но всеки си решава.
Колега кефиш ме за някаква си скрап ще се лишавам от някой удоволствия.Абсолютно си прав.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 03 юни 2007 8:45

Еми то има и значение как точно си си купил твоята кола..... ако си се чудил от къде да изкрънкаш някой лев, за да си вземеш нещо , за което имаш мерак и което се каниш да покараш доста години , има логика да се "втелясваш" какво е маслото .... викаш : а бе сега едвам я взех , тя е стара и накрая на силите си ;) остава да и сложа някакво менте и да вземе да пукне ... нямам кинти , ама я да и сложа нещо " по така" па дано ме кара повече без ремонт ..почти вечно ;) А другото е - манги доста - еГал съм я колата , ще я карам някоя година и ще я шитна на някой кавал - нека я храни с хубаво масло тогава , аз ще си взема друга - по нова и по хубава ...ако пък случайно се прецака - еми риск губи - риск печели , ще я махам по рано или ще кихам за ремонти ... Та така ... ето , и аз гледам вчера едно масло Valvoline 10В40 за дизел в Метро.... около 35- 40 лева ... ама като се замислиш и си викаш : В БГ съм ...защо ли е по евтино ? може би е нещо по така..... и се зачудваш....
сорри за оффтопика , ама е така

п.с за служебните няма да говорим - чужда п°°ка кокали няма .... всичките служебни коли ( те са след 2003 ) се карат с масло ..де да знам какво ;) и за какво ми е да знам ? - караш и не бараш :) - шефа мисли и плаща за теб !

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Нед 03 юни 2007 23:51

Аз колата си я купих след като написах една сметалка със 'зверска' графична част и я продадох, купих си кола (пасат комби, отзад пише Ariva), която струваше 1/3 от кинтите с които разполагах. Купих я естествено вече умряла, сега струва сигур три хилки, аз през последната година съм набил около две хилки и кусур в нея (и почва да ме дразни вече) и един тон труд и да си кажа честно 'ич не ме брига за 'кавала' (както му вика Juve) 'дето ше я кара след мен. Когато престане да ми се връзва финансово, колата 'заминава', това е, вечни работи няма. И в тоя ход на мисли маслото е ЛикиМоли 15В40 с МОС, ефтингяс и не е лайно.

И понеже говорим за масла, някой да е чувал наскоро за прецакан от кофти масло автомобил. Аз не съм, от години не съм чувал за подобно нещо. Както и да е, успех с маслата.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 04 юни 2007 10:45

Аз не съм, от години не съм чувал за подобно нещо. Както и да е, успех с маслата.

а защо бе .... трябва ти само да изнамериш малко от онова , дето го даваха от Плама Плевен Олио ;) ....а освен това ЛМ хич не е лошо масло ..... даже си е много хубаво....

Върни се в “Passat”