Проблем с АУДИОТО

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Bobby Kouzmanov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с АУДИОТО

Мнениеот Bobby Kouzmanov » Нед 08 апр 2007 11:56

Здравейте, Купих си CD-MP3 Panasonic но то не ми позволява да запаметявам Радио Станции, примерно запаметявам една станция и след като извадя ключа и всичко се рестартира... Също така неможе да се включи без ключ... Възмножно ли е да има решение на Поблема??? Благодаря

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Нед 08 апр 2007 11:58

andro_v написа:Трябва да има два плюса - единия трябва да е постоянно свързан,втория през ключа.Мини през някой сервиз за кар аудио да ти оправят свързването.В момента и двата плюса са ти през ключа и затова има такива ефекти.

Bobby Kouzmanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby Kouzmanov » Нед 08 апр 2007 12:01

Разбирам, Но как може сам да си го направя това, Дори воб6те възможно ли е ???

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Нед 08 апр 2007 12:06

Bobby Kouzmanov написа:Разбирам, Но как може сам да си го направя това, Дори воб6те възможно ли е ???

Възможно е да си го оправиш и сам стига да разбираш от жички примерно аз не съм толкова напред с материала и ходя при Жичкаджия

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Нед 08 апр 2007 12:16

Bobby Kouzmanov написа:Разбирам, Но как може сам да си го направя това, Дори воб6те възможно ли е ???
Трябва да имаш 4ервен и жълт захранващ кабел на касетофона , вържи ги и двата към 4ервеният захранващ кабел от самата кола и вси4ко е океи :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 08 апр 2007 13:50

Така...то толкова кабели,че реших,че от снимка няма нужда,само ще се объркаме повече.
1.Какви кабели излизат от Голфи (моето):
Мойто Голфи е с монтирана ИСО/ДИН букса,на която "мъжката" част е към кабелите на колата,женската - към радиото...Мъжката част се състои от два конектора - единия е за захранване,другия е за говорителите.Този за захранването е черен,за говорителите е кафяв.
Кабелите,които излизат от колата и влизат в черната букса по цветове са:

Кафяв (дебеличък - около 2.5кв) - маса,сиреч минус.
Червен с бял кант - постоянен плюс.
Кафяв с два червени канта - плюс,който минава през контактния ключ,доста по-тъничък от този за масата.
Син с бял кант - плюс,на който има ток,когато са включени фарове/габарити.
Черен - кабел за дистанционно захранване на аксесоари като усилвател или антена.

Предупреждавам,че буксата ми е оригинална и че ако твоята букса е слагана допълнително,да знаеш,че цветовете няма да същите.
Най-хубаво е да си намериш мултицет и да мериш,за да не станат поразии.Кафявия е маса,с мултицета можеш да намериш постоянния плюс и плюса,който е захранен през ключа.

2.Захранването на плеъра (Pioneer) ,закачено на женската букса е със следните цветове:
Жълт - постоянен плюс.
Червен - плюс през контактния ключ.
Черен - маса.

Та,жълтия кабел от плеъра е закачен за червения с бял кант от колата.
Червения от плеъра е закачен за кафевия с червени кантове от колата.
Черния - за дебелия и само кафяв от колата.

Изглежда сложно,но всъщност е просто.
Според годината на производство цветовете на инсталацията на автомобила може да се различават.Гледай внимателно какво и къде връзваш.НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ за повреди,нанесени на колата или радиото,породени от моето описание

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 08 апр 2007 13:53

Лично аз бих вързал двата плюса директно към акумулатора. Така за да слушаш музика не е необходима да бъдеш на контакт.

Виж си в книжката на каст'фонету кои кабели са за "+"-а.

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 08 апр 2007 22:42

зависи каква музика ще правиш защото в някои случаи е по-добре да не слушаш на загасена кола нали се сещаш :wink: според мен по-добре си го вържи така че да изключва като извадиш ключа а по въпроса за връзването аз имах същия проблем в книшката на касетофона е описано всичко за касетофона а на колата с една обикновенна крушка проверяваш кой е постоянния плюс и кой се появява като вкараш ключа и си готов :wink:

4ukata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с АУДИОТО

Мнениеот 4ukata » Пет 01 юни 2007 7:42

Bobby Kouzmanov написа:Здравейте, Купих си CD-MP3 Panasonic но то не ми позволява да запаметявам Радио Станции, примерно запаметявам една станция и след като извадя ключа и всичко се рестартира... Също така неможе да се включи без ключ... Възмножно ли е да има решение на Поблема??? Благодаря

абе братле какво да ти кажа отиваш в тунинг цетър тояга и си готов

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Re:

Мнениеот uzi » Чет 02 юли 2009 9:27

Vextor написа:
Трябва да имаш 4ервен и жълт захранващ кабел на касетофона , вържи ги и двата към 4ервеният захранващ кабел от самата кола и вси4ко е океи :idea:

При мене пък проблема е, че явно по червения не тече ток. Имате ли идея дали има друг такъв знаен плюс, за който да вържа радиото без да се налага да ползвам уреди и хора очакващи заплащане :roll: .?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 02 юли 2009 15:37

По червения имаш 12 волта когато си на контакт :idea:

Имаш 2 варианта:
1. Искаш да ти работи музиката винаги - връзваш червения и жълтия кабел от ЦД-то към жълтия, който идва от колата.
2. Искаш да ти работи само когато си на контакт - тогава връзваш червения от ЦД-то с червения от колата и жълтия от ЦД-то с жълтия от колата.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 02 юли 2009 16:01

аз само преместих червения кабел на мястото на жълтия и жълтия го закачих към червения стана сумати време нямам проблеми :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”