Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми

Мнениеот LUDsAUDI » Чет 31 май 2007 18:25

Проблемът се състои в това , че колата неможе да запали на нагорнище при налични поне 15-18 литра в резервоара. В какво се състои проблема поплавъка не пада до долу ли какво? Наскоро сменях бензиновата помпа , може ли оттам да е проблема защото тази която вадих от колата беше на 3 бара а ми казаха че оригиналната за 1.8Ми била на 1.2 бара и купих такава. Също така ме интересува нормално ли е да имам огромни разлики в показването на количеството бензин. При положение че имам около 15л по мои изчисления показанията варират от 1-ва червена черта при баирчета и подминава 1/2 при наклони на долу или изключване от скорост. Проблема при мен ли е или на Голфовете като цяло , защото имам приятел със същите оплаквания , преди това съм карал Ауди Б3 и А4 и стрелката стои като закована на верните показания.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми

Мнениеот joker » Пет 01 юни 2007 8:17

LUDsAUDI написа:Проблемът се състои в това , че колата неможе да запали на нагорнище при налични поне 15-18 литра в резервоара. В какво се състои проблема поплавъка не пада до долу ли какво? Наскоро сменях бензиновата помпа , може ли оттам да е проблема защото тази която вадих от колата беше на 3 бара а ми казаха че оригиналната за 1.8Ми била на 1.2 бара и купих такава. Също така ме интересува нормално ли е да имам огромни разлики в показването на количеството бензин. При положение че имам около 15л по мои изчисления показанията варират от 1-ва червена черта при баирчета и подминава 1/2 при наклони на долу или изключване от скорост. Проблема при мен ли е или на Голфовете като цяло , защото имам приятел със същите оплаквания , преди това съм карал Ауди Б3 и А4 и стрелката стои като закована на верните показания.

ти сам си разбрал проблема си.....от наклона помпата не засмуква достатъчно гориво и като е на по-ниско налягане от оригиналната......какво става..ами няма манджа за ядене и Голфчо се цупи!!!!И при мен се е случвало.
Не знам защо толкова много мърда стрелката....мисля,че има един стабилизатор който прави стрелките по-инертни и ги задържа на определени стойности....и при мен мърда ,ама леко...и много бавно...

Последна промяна от joker на Пет 01 юни 2007 13:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 01 юни 2007 9:07

Логично е да има промяна при наклон. Стрелките наистина са инертни, като дадеш на контакт малко по-късно - тогава показва по-различно заради наклона на колата. Случвало ми се е да не иска веднага да запали наклонена, но като върна и пак дам да завърти си пали веднага. Откакто обаче почистиха бенз. помпа на ултразвук /по др. причини/ май не го е правила...

П.П. Сменяш ли редовно бенз. филтър?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 01 юни 2007 16:24

И на моята голфарка и играе бензиномера, ама е в прилични граници с малки изключения. Явно това е проблем на много горди собственици на Голфове от всички серии :Mr Green Fun :love
Обаче моята пали винаги - даже и с много малко бензин в резервоара. Може би верно помпата ти не дава достатъчно налягане :gruebel

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Съб 02 юни 2007 10:53

Отиваш в сервиз и мериш налягането на впръскване. Ако е наред правиш същото измерване при условията при които не иска да пали ( налконен автомобил ).
А как качваш баири с колата ?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 02 юни 2007 11:03

До преди 30мин карах голфи преди да заредя беше на изпарения с около 5л на един баир. Запали си без проблем отидох и го почерпих 15л, 95Н :D

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 11:22

znainainai написа:До преди 30мин карах голфи преди да заредя беше на изпарения с около 5л на един баир. Запали си без проблем отидох и го почерпих 15л, 95Н :D

Чесстито на Голфчо за скъпата почерпка....качествено питие !!!
Аз моя го черпя с газова пърцуца ,а той понеже е 1.8 ABS сърба яката корав селски каруцар и дърпа здраво....
Та за баира....ами нали не си мислите,че помпата обикаля из всички ъгълчета на резервоара и си търси и последната капчица бензин,като наркоман дозата.....зависи от наклона....като попадне на сухо ....и глаааад!

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Съб 02 юни 2007 14:39

Самия наклон го качвам без никакви проблеми и като спра до вкъщи понеже нямам възможност а и местността е такава го спирам на голямо нанагорнище. Преди малко пробвах имах около 7-8л и го спрях пак така и отново не запали , сипах още 5л отново няма никой след това още 5л и запали от воле. Просто не е нормално това което става при всяко прибиране вкъщи ще гледам да имам по 20л бензин ли? Иначе наравно и надолу паля и на 2-3л. По прицип не ме бърка да държа колата с по 30л ама човек понякога са поулисва и не проследява /пък и пусти пари/ и някой хубав ден като бързам ще остана приятно изненадан. Сега се сещам и да попитам дали при наличие на малко гориво има някакъв вид алармиране като пиукане светване на нещо , защото при мене няма никакви индикации.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 16:37

LUDsAUDI написа:Самия наклон го качвам без никакви проблеми и като спра до вкъщи понеже нямам възможност а и местността е такава го спирам на голямо нанагорнище. Преди малко пробвах имах около 7-8л и го спрях пак така и отново не запали , сипах още 5л отново няма никой след това още 5л и запали от воле. Просто не е нормално това което става при всяко прибиране вкъщи ще гледам да имам по 20л бензин ли? Иначе наравно и надолу паля и на 2-3л. По прицип не ме бърка да държа колата с по 30л ама човек понякога са поулисва и не проследява /пък и пусти пари/ и някой хубав ден като бързам ще остана приятно изненадан. Сега се сещам и да попитам дали при наличие на малко гориво има някакъв вид алармиране като пиукане светване на нещо , защото при мене няма никакви индикации.

Абе човеко ти сам си поставяш диагнозга всеки път щом питаш???Ами нали ти казах че бензиновата помпа не е алкохолик в делир та да обикаля из резервоара за глътка бензин!!!!!
Ами при дадено положение просто остава на сухо.....и ггадост..ама заради това да си бърникаш всичко...ааааа не бих го направил!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 02 юни 2007 16:39

И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно. :( Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири. :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 16:44

da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно. :( Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири. :roll:

ако при всичките тези писаници не си отговориш сам!!!!...гледам доста опитен си и си напред с материала та какво още мога да кажа.....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 02 юни 2007 16:49

joker написа:
da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно. :( Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири. :roll:

ако при всичките тези писаници не си отговориш сам!!!!...гледам доста опитен си и си напред с материала та какво още мога да кажа.....

колега, недай така де....;) дай да се пробваме да си помагаме не да се караме ;)
може би имат проблем с бенз помпа, знам ли.... :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 02 юни 2007 16:59

Ludia написа:
joker написа:

колега, недай така де....;) дай да се пробваме да си помагаме не да се караме ;)може би имат проблем с бенз помпа, знам ли.... :roll:

моля за извинение ако е прозвучало така....напротив от уважение е ,защото колегата е опитен а на мен наистина нищо друго не ми идва наум....просто не виждам чак толкоз сериозен проблем засега поне.....sorry!!!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 02 юни 2007 17:09

joker написа:
Ludia написа:
joker написа:

колега, недай така де....;) дай да се пробваме да си помагаме не да се караме ;)може би имат проблем с бенз помпа, знам ли.... :roll:

моля за извинение ако е прозвучало така....напротив от уважение е ,защото колегата е опитен а на мен наистина нищо друго не ми идва наум....просто не виждам чак толкоз сериозен проблем засега поне.....sorry!!!!

Аз не се чувствам засегнат :wink: Просто питам,та да съм сигурен,да не стане накрая-"аз каква я мислех,тя пък каква стана" :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 02 юни 2007 17:17

еми момчета браво за приказките, това са мъжки приказки ;)
а иначе за проблема, не ми се е случвало, но мога да споделя друго.....сложих добавка в бензина за изчистване на инжекциона.....та ефект имаше, докато не започна да ми вие бенз помпа.....свалих я прегледах я, и пак я сложих - пак виеше.....карах няколко дни, докато стигнах до там, че да не мога да изфорсирам колата до 4000 об - нестигаше бензина който подкачва помпата.та осигурих си сервиз, сваляме пак помпата, пуснахме я да я тестваме - не вие....викам бах мааму....няма да сменявам работеща помпа......смених бенз филтър, сложих помпата и всичко се оправи.....та излиза че от резервоара всички боклуци след добавката са се набили във филтъра и са го задръстили, и помпата неможеше да подкачи бензина.....та незнам дали може филтъра да е причината и при вас..... :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”