Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми
Проблемът се състои в това , че колата неможе да запали на нагорнище при налични поне 15-18 литра в резервоара. В какво се състои проблема поплавъка не пада до долу ли какво? Наскоро сменях бензиновата помпа , може ли оттам да е проблема защото тази която вадих от колата беше на 3 бара а ми казаха че оригиналната за 1.8Ми била на 1.2 бара и купих такава. Също така ме интересува нормално ли е да имам огромни разлики в показването на количеството бензин. При положение че имам около 15л по мои изчисления показанията варират от 1-ва червена черта при баирчета и подминава 1/2 при наклони на долу или изключване от скорост. Проблема при мен ли е или на Голфовете като цяло , защото имам приятел със същите оплаквания , преди това съм карал Ауди Б3 и А4 и стрелката стои като закована на верните показания.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Проблем с запалване при наклон на Г3 1,8ми
LUDsAUDI написа:Проблемът се състои в това , че колата неможе да запали на нагорнище при налични поне 15-18 литра в резервоара. В какво се състои проблема поплавъка не пада до долу ли какво? Наскоро сменях бензиновата помпа , може ли оттам да е проблема защото тази която вадих от колата беше на 3 бара а ми казаха че оригиналната за 1.8Ми била на 1.2 бара и купих такава. Също така ме интересува нормално ли е да имам огромни разлики в показването на количеството бензин. При положение че имам около 15л по мои изчисления показанията варират от 1-ва червена черта при баирчета и подминава 1/2 при наклони на долу или изключване от скорост. Проблема при мен ли е или на Голфовете като цяло , защото имам приятел със същите оплаквания , преди това съм карал Ауди Б3 и А4 и стрелката стои като закована на верните показания.
ти сам си разбрал проблема си.....от наклона помпата не засмуква достатъчно гориво и като е на по-ниско налягане от оригиналната......какво става..ами няма манджа за ядене и Голфчо се цупи!!!!И при мен се е случвало.
Не знам защо толкова много мърда стрелката....мисля,че има един стабилизатор който прави стрелките по-инертни и ги задържа на определени стойности....и при мен мърда ,ама леко...и много бавно...
Последна промяна от joker на Пет 01 юни 2007 13:15, променено общо 1 път.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Логично е да има промяна при наклон. Стрелките наистина са инертни, като дадеш на контакт малко по-късно - тогава показва по-различно заради наклона на колата. Случвало ми се е да не иска веднага да запали наклонена, но като върна и пак дам да завърти си пали веднага. Откакто обаче почистиха бенз. помпа на ултразвук /по др. причини/ май не го е правила...
П.П. Сменяш ли редовно бенз. филтър?
П.П. Сменяш ли редовно бенз. филтър?
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- joker
znainainai написа:До преди 30мин карах голфи преди да заредя беше на изпарения с около 5л на един баир. Запали си без проблем отидох и го почерпих 15л, 95Н
Чесстито на Голфчо за скъпата почерпка....качествено питие !!!
Аз моя го черпя с газова пърцуца ,а той понеже е 1.8 ABS сърба яката корав селски каруцар и дърпа здраво....
Та за баира....ами нали не си мислите,че помпата обикаля из всички ъгълчета на резервоара и си търси и последната капчица бензин,като наркоман дозата.....зависи от наклона....като попадне на сухо ....и глаааад!
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Самия наклон го качвам без никакви проблеми и като спра до вкъщи понеже нямам възможност а и местността е такава го спирам на голямо нанагорнище. Преди малко пробвах имах около 7-8л и го спрях пак така и отново не запали , сипах още 5л отново няма никой след това още 5л и запали от воле. Просто не е нормално това което става при всяко прибиране вкъщи ще гледам да имам по 20л бензин ли? Иначе наравно и надолу паля и на 2-3л. По прицип не ме бърка да държа колата с по 30л ама човек понякога са поулисва и не проследява /пък и пусти пари/ и някой хубав ден като бързам ще остана приятно изненадан. Сега се сещам и да попитам дали при наличие на малко гориво има някакъв вид алармиране като пиукане светване на нещо , защото при мене няма никакви индикации.
- joker
LUDsAUDI написа:Самия наклон го качвам без никакви проблеми и като спра до вкъщи понеже нямам възможност а и местността е такава го спирам на голямо нанагорнище. Преди малко пробвах имах около 7-8л и го спрях пак така и отново не запали , сипах още 5л отново няма никой след това още 5л и запали от воле. Просто не е нормално това което става при всяко прибиране вкъщи ще гледам да имам по 20л бензин ли? Иначе наравно и надолу паля и на 2-3л. По прицип не ме бърка да държа колата с по 30л ама човек понякога са поулисва и не проследява /пък и пусти пари/ и някой хубав ден като бързам ще остана приятно изненадан. Сега се сещам и да попитам дали при наличие на малко гориво има някакъв вид алармиране като пиукане светване на нещо , защото при мене няма никакви индикации.
Абе човеко ти сам си поставяш диагнозга всеки път щом питаш???Ами нали ти казах че бензиновата помпа не е алкохолик в делир та да обикаля из резервоара за глътка бензин!!!!!
Ами при дадено положение просто остава на сухо.....и ггадост..ама заради това да си бърникаш всичко...ааааа не бих го направил!
- joker
da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно.Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири.
ако при всичките тези писаници не си отговориш сам!!!!...гледам доста опитен си и си напред с материала та какво още мога да кажа.....
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно.Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири.
ако при всичките тези писаници не си отговориш сам!!!!...гледам доста опитен си и си напред с материала та какво още мога да кажа.....
колега, недай така де....

може би имат проблем с бенз помпа, знам ли....

- joker
Ludia написа:joker написа:da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно.Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири.
колега, недай така де....дай да се пробваме да си помагаме не да се караме
моля за извинение ако е прозвучало така....напротив от уважение е ,защото колегата е опитен а на мен наистина нищо друго не ми идва наум....просто не виждам чак толкоз сериозен проблем засега поне.....sorry!!!!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Ludia написа:joker написа:da6o_amvr написа:И аз с мояга Г3 1,6 имам същия проблем като на колегата!Непали като е спряна за дълго време на изнанагорно.Без значение колко гориво имам в резервоара.Горивнта помпа ли не е в ред или .... Иначе никога не ми е гаснала в движение като изкачвам баири.
колега, недай така де....дай да се пробваме да си помагаме не да се караме
моля за извинение ако е прозвучало така....напротив от уважение е ,защото колегата е опитен а на мен наистина нищо друго не ми идва наум....просто не виждам чак толкоз сериозен проблем засега поне.....sorry!!!!
Аз не се чувствам засегнат

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
еми момчета браво за приказките, това са мъжки приказки
а иначе за проблема, не ми се е случвало, но мога да споделя друго.....сложих добавка в бензина за изчистване на инжекциона.....та ефект имаше, докато не започна да ми вие бенз помпа.....свалих я прегледах я, и пак я сложих - пак виеше.....карах няколко дни, докато стигнах до там, че да не мога да изфорсирам колата до 4000 об - нестигаше бензина който подкачва помпата.та осигурих си сервиз, сваляме пак помпата, пуснахме я да я тестваме - не вие....викам бах мааму....няма да сменявам работеща помпа......смених бенз филтър, сложих помпата и всичко се оправи.....та излиза че от резервоара всички боклуци след добавката са се набили във филтъра и са го задръстили, и помпата неможеше да подкачи бензина.....та незнам дали може филтъра да е причината и при вас.....

а иначе за проблема, не ми се е случвало, но мога да споделя друго.....сложих добавка в бензина за изчистване на инжекциона.....та ефект имаше, докато не започна да ми вие бенз помпа.....свалих я прегледах я, и пак я сложих - пак виеше.....карах няколко дни, докато стигнах до там, че да не мога да изфорсирам колата до 4000 об - нестигаше бензина който подкачва помпата.та осигурих си сервиз, сваляме пак помпата, пуснахме я да я тестваме - не вие....викам бах мааму....няма да сменявам работеща помпа......смених бенз филтър, сложих помпата и всичко се оправи.....та излиза че от резервоара всички боклуци след добавката са се набили във филтъра и са го задръстили, и помпата неможеше да подкачи бензина.....та незнам дали може филтъра да е причината и при вас.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”