каква паста да си купя?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 02 юни 2007 10:15

Сонакс съкс! :( :wink:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 02 юни 2007 12:21

kokovas написа:
Kozunak написа:Срещу КАТ има Лукойл, та зад него има магазин за автобои и тн.Там отиваш и си купуваш.Мисля 2-ри 3-ти и 5-ти номер паста 3М.По 100гр примерно.И се почва търкането с машинката.Колкото по-голям е номера толкова абразивността е по-малка.5-ти номер е запечатващ само за допълнителен блясък.Бая играчка е.Правил съм го на мойта кола.Ефекта е поразителен ама 5 часа се скапах от търкане.

има ли значение че боята е металик...или е все едно каква паста ще си взема??????

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136155
искам да подчертая че нямам машинка....от къде да си взема....или ръчно да търкам с парцал???

Машинки в Метро има.И са по 45 лева по спомен.И си избиват парите бързо бързо.Вършат чудесна работа.На ръка нищо нема да направиш по тая система дето аз ти казвам.Разходите ти общо са около 80-90лв с машината!Иначе за боята няма значение.Мойта е перла.

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 02 юни 2007 17:51

kokovas написа:пояснения за това на снимката??????....и от къде мога да си го купя???

заповядай в шоурума на фирмата в 11 сграда на бизнес парка в младост, да видим кое го има в наличност.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 02 юни 2007 19:22

И аз съм навит да си взема пастираща машинка но чувам отрицателни отзиви за сравнително евтините ,,любителски,, - като натиснеш по силно спирали ,не издържали много и др.Професионалните със променящи обороти пък са доста скъпи 200-250 лева....Днес си купих паста на Turtle Wax-Platinum и ще пиша след време какъв е ефекта.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Съб 02 юни 2007 19:50

Аз си купих такава, но тази, която се нанася с пулвелизатор- колата по принцип си стана с огледален гланц след машинното пастиране, но с тази паста водата се оттича още по бързо и е още по- лъскава, а може и само да си въобразявам :lol:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Съб 02 юни 2007 20:02

Kozunak написа:
kokovas написа:
Kozunak написа:Срещу КАТ има Лукойл, та зад него има магазин за автобои и тн.Там отиваш и си купуваш.Мисля 2-ри 3-ти и 5-ти номер паста 3М.По 100гр примерно.И се почва търкането с машинката.Колкото по-голям е номера толкова абразивността е по-малка.5-ти номер е запечатващ само за допълнителен блясък.Бая играчка е.Правил съм го на мойта кола.Ефекта е поразителен ама 5 часа се скапах от търкане.

има ли значение че боята е металик...или е все едно каква паста ще си взема??????

искам да подчертая че нямам машинка....от къде да си взема....или ръчно да търкам с парцал???

Машинки в Метро има.И са по 45 лева по спомен.И си избиват парите бързо бързо.Вършат чудесна работа.На ръка нищо нема да направиш по тая система дето аз ти казвам.Разходите ти общо са около 80-90лв с машината!Иначе за боята няма значение.Мойта е перла.

та значи:...трябва да я мина и с трите номера пасти?...искам да ти задам още няколко въпроса:
1.има ли някаква технология при работа с машинката...опасявам се да не взема пък да си повредя боята???..преди имах Голф-2 и съм го пастирал,но ръчно....с парцал...с тези евтините пасти дето ги има навсякъде...а и той беше бял...
2.ще ми свършат ли работа тези машинки за които говориш,че ги има в МЕТРО???....защото един колега по горе споменава че нещо правели проблеми(защото ако е така,наистина по добре да се хвана да жуля на ръка)???
3.и трите номера паста(1,2 и 3-ети) ли се нанасят с машинката...т.е. при нанасянета на всяка една от тези три пасти ли трябва та има търкане???
4.според теб колко пъти годишно е хубаво да се пастира колата по този начин(защото все пак третирането с абразивна паста,отнема микрони от боята)?????
благодаря предварително!!!

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Съб 02 юни 2007 20:04

maistora_1 написа:
kokovas написа:пояснения за това на снимката??????....и от къде мога да си го купя???

заповядай в шоурума на фирмата в 11 сграда на бизнес парка в младост, да видим кое го има в наличност.

таман ми е на две крачки.....

Потребителски аватар
vw_passat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_passat » Съб 02 юни 2007 21:10

chefito написа:по телевизията даваха една дето войник пуцаше с некво пушкало и на колата нищо и нямаше....требе в рекордите на гинес да я сложат...

Да не е WS 2000, дето я даваха по телешопа? Те пържиха и яйце върху нея. :lol:

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 03 юни 2007 1:20

Не знам - на мен ми бяха надраскали с траен маркер предния капак - две букви по 15 см. всяка - и като в рекламата - с Платинум се махна много лесно маркера!

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Re: каква паста да си купя?

Мнениеот BORA » Нед 03 юни 2007 21:42

kokovas написа:колеги,кажете с каква паста да си пастирам колата ръчно?.....искам да си взема някаква що годе хубава паста,подходяща за сребрист металик.....ето и снимки на колата.....
съжалявам...нещо съм объркал снимките...за тоя цвят става въпрос:

Дай 50 лв. на някой тенекеджия или автомивка да ти я пастира,не се занимавай с глупости .Машината развива от 2500 до 10000 оборота.Сещаш се, че ръчно няма как да стане .С козметичните пасти става само за накрая , иначе само полира драскотините,а не ги премахва.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 юни 2007 21:46

BORA написа:
kokovas написа:колеги,кажете с каква паста да си пастирам колата ръчно?.....искам да си взема някаква що годе хубава паста,подходяща за сребрист металик.....ето и снимки на колата.....
съжалявам...нещо съм объркал снимките...за тоя цвят става въпрос:

Дай 50 лв. на някой тенекеджия или автомивка да ти я пастира,не се занимавай с глупости .Машината развива от 2500 до 10000 оборота.Сещаш се, че ръчно няма как да стане .С козметичните пасти става само за накрая , иначе само полира драскотините,а не ги премахва.

Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Нед 03 юни 2007 22:05

Спор няма, най- готино е сам да го направиш, но наистина това, което става като резултат от машинното пастиране, не може да се постигне на ръка. Аз моята два пъти годишно я минавам със защитна паста, но ефекта не е толкова траен, докато след машинното пастиране и нанасяне на Turtle Wax-Platinum (по- евтиния вариант, с пулвелизатор, а не кремообразната) колата стана като огледало, дори и мръсна изглежда като прясно боядисана. Дъжда ме изпревари днес и не можах да я снимам в стил Преди/След...измиване :oops:
А, да, и водата не се задържа по колата, много ефектно се оттича. Просто абразивния ефект, който се постига с машинното пастиране, не може да се постигне на ръка(поне аз не можах де, въпреки, че съм голям ентусиаст и мога по 5 пъти на ден да си мия/пастирам колата, без да ми писне, т.е. не го казвам, просто защото не ми се занимава :wink: )

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 04 юни 2007 9:09

Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/

аре събирам компания тия дни да полираме колите

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 04 юни 2007 15:15

maistora_1 написа:
Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/

На асфалтовата площадка до ВЕЦ Панчарево - ма трябва да ладим бирата в реката :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 15:38

maistora_1 написа:

Никви проблеми в Карлово съм ще ви взема само по 45 на кола с материала от мен :D .Ако се съберете 3ма и машинка ще купя.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”