kokovas написа:Kozunak написа:Срещу КАТ има Лукойл, та зад него има магазин за автобои и тн.Там отиваш и си купуваш.Мисля 2-ри 3-ти и 5-ти номер паста 3М.По 100гр примерно.И се почва търкането с машинката.Колкото по-голям е номера толкова абразивността е по-малка.5-ти номер е запечатващ само за допълнителен блясък.Бая играчка е.Правил съм го на мойта кола.Ефекта е поразителен ама 5 часа се скапах от търкане.
има ли значение че боята е металик...или е все едно каква паста ще си взема??????
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136155
искам да подчертая че нямам машинка....от къде да си взема....или ръчно да търкам с парцал???
Kozunak написа:kokovas написа:Kozunak написа:Срещу КАТ има Лукойл, та зад него има магазин за автобои и тн.Там отиваш и си купуваш.Мисля 2-ри 3-ти и 5-ти номер паста 3М.По 100гр примерно.И се почва търкането с машинката.Колкото по-голям е номера толкова абразивността е по-малка.5-ти номер е запечатващ само за допълнителен блясък.Бая играчка е.Правил съм го на мойта кола.Ефекта е поразителен ама 5 часа се скапах от търкане.
има ли значение че боята е металик...или е все едно каква паста ще си взема??????
искам да подчертая че нямам машинка....от къде да си взема....или ръчно да търкам с парцал???
Машинки в Метро има.И са по 45 лева по спомен.И си избиват парите бързо бързо.Вършат чудесна работа.На ръка нищо нема да направиш по тая система дето аз ти казвам.Разходите ти общо са около 80-90лв с машината!Иначе за боята няма значение.Мойта е перла.
kokovas написа:колеги,кажете с каква паста да си пастирам колата ръчно?.....искам да си взема някаква що годе хубава паста,подходяща за сребрист металик.....ето и снимки на колата.....
съжалявам...нещо съм объркал снимките...за тоя цвят става въпрос:
BORA написа:kokovas написа:колеги,кажете с каква паста да си пастирам колата ръчно?.....искам да си взема някаква що годе хубава паста,подходяща за сребрист металик.....ето и снимки на колата.....
съжалявам...нещо съм объркал снимките...за тоя цвят става въпрос:
Дай 50 лв. на някой тенекеджия или автомивка да ти я пастира,не се занимавай с глупости .Машината развива от 2500 до 10000 оборота.Сещаш се, че ръчно няма как да стане .С козметичните пасти става само за накрая , иначе само полира драскотините,а не ги премахва.
Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/
maistora_1 написа:Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/
аре събирам компания тия дни да полираме колите
maistora_1 написа:Rabbit_TDI написа:Аман от баровци брееее /нищо лично колега не се обиждай/.Машинното в Сф дори не е 50 ,а почнва от 70-80.Ръчното е 3-4 часа работа с барабар цялостно миене и паста за 5-10 лв./професионална 3М/.И сега голямата изненада ако си чак толкоз капризен-машина за пастиране и то маркова е 100-120 лв.Не мога да разбера с къв акъл давате пари /100-200 лв./за нещо което може сам да свършиш през неделния следобед.Освен всичско друго истинско пастиране се прави веднъж на доста години ,но два пъти годишно/пробетта и есента/ се полира с ситна паста /за 3М №4 или №5/
аре събирам компания тия дни да полираме колите
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 45 госта