Да си боядисам ли емблемата? - то така се почна...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Нед 03 юни 2007 8:08

Колега със стоповете и мигачите мога само едно да кажа - Евала!!
Личи си че си мераклия!!! :)

Аз обаче имам въпрос свързан с броните, тях обоработвали си си ги с нещо?? Защото от снимките не мога да видя добре, снимай моляте като ги пече слънце само тях!!! Гледам вакса си писал, ама дай малко повече информация :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 03 юни 2007 9:06

.::Volkov::. написа:......
Довечера.....
п.п. Тъкмо имам и една ужасна снимка със стария цвят на броните за сравнение

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 03 юни 2007 10:47

.::Volkov::. написа:Колега със стоповете и мигачите мога само едно да кажа - Евала!!

Аз обаче имам въпрос свързан с броните, тях обоработвали си си ги с нещо?? Защото от снимките не мога да видя добре, снимай моляте като ги пече слънце само тях!!! Гледам вакса си писал, ама дай малко повече информация :wink:

Щом свети ми харесва още повече :D :D
Колега Volkov има една вакса ,струва 4 кинта.Педставлява черна пластмасова бутилчица като тези са боядисване на обувки :D .Прави ЧУДЕСА с всички пластмаси по колата.Ефекта е чудесен,но и занимавката е доста :D -особено на долната част на бронята,докато накараш дунапренчето да пусне малко течност си е мъка :(
П.С. а къде изчезнаха халогените- на първата снимка имаше,после дим да ги няма?

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Нед 03 юни 2007 10:51

chy написа:
.::Volkov::. написа:Колега със стоповете и мигачите мога само едно да кажа - Евала!!

Колега Volkov има една вакса ,струва 4 кинта.Педставлява черна пластмасова бутилчица като тези са боядисване на обувки :D .Прави ЧУДЕСА с всички пластмаси по колата.Ефекта е чудесен,но и занимавката е доста :D -особено на долната част на бронята,докато накараш дунапренчето да пусне малко течност си е мъка :(

така ясно за ваксата, но какъв е ефекта?? борнята става по-черна ли какво??? това все едно си я пръснал с черно матово шпрейче!!!

или пък е лъскава?? аз за игледа питам , той колега ще качи снимки вечерта за да видим всички:)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 03 юни 2007 11:00

Ефекта е мн. готин-не е като пръснато със спрей.Все едно си я намазал с нещо мазно-на слънце блести,но не се лепи прах,като вали капките седят все едно е намазана с парафин.Иначе май е на спиртна основа.Ще ти снимам ваксата и ще ти я пратя на лични.Скоро не съм я пудрил мойта и затова броните ми не са лъскави много :D

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 03 юни 2007 17:08

И двете снимки са на яко слинце
Това беше бронята преди седмица. Няма да се смеете на веждите еййй :!: :!: :!: Знаете ли колко трудно се преправят вежди от мерцедес 190 да паснат на поло (разкарах ги още преди да е стегнал силикона)
(ужас-ужаш,ужас - затрих снимката ,че вече и аз се смея)
а сега....
Изображение
бих казал ,че сега повече личат драскотините по бронята
Изображение
на тази снимка най-много се вижда разликата - няма какво да говорим. Това не минатото се скрива от вратата на багажника

Изображение

Колегата Pichaga в няколко свои поста е хвалил ваксата за брони на SONAX закупена от OMW дето струвала 6-7 лв. Знаейки каква мизерия ставт броните на корсите (той такава има) реших да използвам продукта който използва и той :wink: . Всичко точно ,ама сега в OMW ваксата е 15 лв ,но все пак я купих. 100 мл е и спокойно ще стигне за два пъти (може и три). Жив таш..к е обаче с гъбичката на самото шише дето е, махнах и с голяма гъба за обувки си свърших работата(но по-добре е с колкото се може по-плътна гъба). Първо забърсах хубаво броните ,после ги обезмаслих с корселин и като изсъхна тогава нанесах ваксата.Имайте в предвид ,че броните и лайсните са от един вид пластмаса ,а спойлера (при купетата) от друг вид и на него нещо не стана много добре. По добре спойлера с една лъжица чрез натиск го минете и ще светне за дълго време (това пък не става при броните и лайсните).
Вообще не е лепкаво и прах не се събира по броните. Изглежда и ще изкара доста време (още имам вакса по ноктите) Като тъкам със сила по бронята едва -едва ми почернява (по-скоро потъмнява) пръста

Последна промяна от Anbuch на Чет 05 мар 2009 2:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Пон 04 юни 2007 6:22

Добре че си ги махнал тия вежди!!!! :lol: :bowdown Anbuch

За тия полота има една цяла бленда пластмасова, "бедлуук",но това нещо го намерих в една морга ама беше счупено и се отказах, беше немислимо да се лепи!!

Инече е станало супер!!! Сега и аз ще купя ваксичка!!! :)

:!: :!: Само една лека забележцица :!: Не са ли прекалено затъмнени мигачите и стоповете??? то на живо се преценява по-добре ама все пак ми се струва доста тъмни!!! :shock

За това куките няма ли да ти направят проблем???? :hmmmm

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 04 юни 2007 8:34

При пръскането има един много важен момент. Ако пръснеш веднъж на едно място после мести ръката и пръснеш на съседното място спрея се нанася равномерно,тънко и почти не личи ,че са пръскани след първото минаване пръскат се няколкократно през 30 минути.Така обаче почърхноста на стоповете става матирана. Другият начин е : натискаш спрея и без да го пускаш минаваш на всякъде обилно като внимаваш да не се разтече (като свети после си личи къде се е отекла капката) Така стават лъскави. Затова първо ведъж нинаваш по първият начин ,а после по вторият начин и толкова. Аз мигачите ги олях и се наложи да ги мина обилно 3 пъти и ми се струваше гадно да ги оставя да жълтеят. Затова и им сложих допълнителна крушка от 10 вата поставена вътре в самият мигач залепена на дъното на мигача върху една топка червен силикон. Най-добрият вариянт е ако предните мигачи са ти бели и няма да жълтеят. Отзад при определено огряване на слънчето си личат лекичко и цветовете отзад ,но там ги пръснах три пъти съвсем лекичко ,но отблизо някои тяхни части останаха матирани (това е по добрият вариянт според мен).

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 04 юни 2007 20:05

В тази тема съм пуснал едно клипче на което се вижда как светят стоповете след затъмняването (допълнителният стоп не съм го затъмнявал)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=48811

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Пон 11 юни 2007 18:10

Аз тези дни ще купя кристални мигачи за предните говоря, и ще постна да споделя, някоя снимчица!! :)

А между другото ми е интересно за страничните мигачи, за калниците говоря,
специално за поло ли трябва да търся или може например от Г3??
Ако някой е наясно или има опит нека сподели ще съм благодарен, защото мойте са счупени и вече плачат за смяна!!! :roll:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 11 юни 2007 19:05

От Голф 2, AUDI 80/100 - има и бели, затъмнени
От Г3 не пасват
От де ще взимаш кристалните мигачи и какви пари ?
Пусни снимчици да видим визията 8)

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Пон 11 юни 2007 20:33

lrlmodo написа:От Голф 2, AUDI 80/100 - има и бели, затъмнени
От Г3 не пасват
От де ще взимаш кристалните мигачи и какви пари ?
Пусни снимчици да видим визията 8)

Мерси колега!! Ще ти споделя след като ги взема, и откъде и точно за колко, само да ги взема!! :)

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 11 юни 2007 21:38

колеги неща да ви се меся в темата :) И се извинявам за оффтопика

АМА ТАЗ ТЕМА не е ли за Туниг раздела :)

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 12 юни 2007 11:02

.::Volkov::. написа:Добре че си ги махнал тия вежди!!!! :lol: :bowdown Anbuch

За тия полота има една цяла бленда пластмасова, "бедлуук",но това нещо го намерих в една морга ама беше счупено и се отказах, беше немислимо да се лепи!!

Инече е станало супер!!! Сега и аз ще купя ваксичка!!! :)

:!: :!: Само една лека забележцица :!: Не са ли прекалено затъмнени мигачите и стоповете??? то на живо се преценява по-добре ама все пак ми се струва доста тъмни!!! :shock

За това куките няма ли да ти направят проблем???? :hmmmm
колега volkov, да ти кажа и аз мислех, че са много тъмни стоповете и предните мигачи, но видях полото на колегата anbuch на живо на събора в Калояново и трябва да ти кажа че добре се е получило :wink: на снимката изглеждат много тъмни :shock добре му е станала колицата на anbuch :wink: по-светли са отколкото изглеждат на снимката :wink: евала

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Сря 20 юни 2007 8:33

Вдъхновен от колегата Anbuch, днес направих собственоръчно решетката на полото без емблема, но разбира се боята и кита си ги направи един опитен бояджия, мой приател!!!
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=7940

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”