Предстой ми покупка на друга колица явно така,че събирам малко инфо.
Кажете какви са разликите в поведението м/у тези два варианта има ли осезателна СТРЯСКАЩА разлика във вървенето на 150'те кончета съответно как сме с разхода и т.н. изобщо заслужава ли си.
Всякакво инфо за разлики и приимущезтва м/у двете ще ми бъде от полза говорим за автомобили на еднаква възраст примерно 94-5 година.
mod edit: brabus
GTi 8v 115 vs Gti 16v 150
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
аз бих предпочел 8те клапана ....
мотора е много знрав, върви още от ниските обороти, докато 16те се развърта на високите, лакомията му е по-малка, ако сложиш чип за около 700 лв. ще получиш още 15 к.с., което ще я направи досатъчно мощна за каквото и да е ....
но ти прецени за какво ти трябва колата ...ако е за ежедневно каране или искаш да се правиш на състезател, казвам правиш... понеже за другото и приказките са други вече
успех

мотора е много знрав, върви още от ниските обороти, докато 16те се развърта на високите, лакомията му е по-малка, ако сложиш чип за около 700 лв. ще получиш още 15 к.с., което ще я направи досатъчно мощна за каквото и да е ....
но ти прецени за какво ти трябва колата ...ако е за ежедневно каране или искаш да се правиш на състезател, казвам правиш... понеже за другото и приказките са други вече
успех

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тцк ......винаги 16ката ...мотора също е много дурако устойчив ...малко му е по скъпа подръжката от на 2е и производните му НО, инцекциона и е много по добре измислен харчи по-малко.... 2е плюят дюзите едновременно докато АБФ си цъкат последователно от там иде хем икономия, по добро разпределяне на горивото ....АБФ е по добре .......
-
- Автомобил:
- Двигател:
за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
освен това тези коли имат още един проблем, много малко са читавите, а те вече си струват пари
освен това тези коли имат още един проблем, много малко са читавите, а те вече си струват пари
- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
1
Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
Явно от АБФ до АБФ има сериозна разлика.Моя дава не повече от 11 разход градско а тръгва и в ниските

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1
The_King написа:Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
Явно от АБФ до АБФ има сериозна разлика.Моя дава не повече от 11 разход градско а тръгва и в ниските
абе я провери дали глава ти е 16 клапанова ?

- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:The_King написа:Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
Тук трябваше да се засмея ли ???

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
The_King написа:Vizor написа:The_King написа:Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
Тук трябваше да се засмея ли ???
да и то от сърце

Последна промяна от Vizor на Вто 05 юни 2007 12:17, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[list=]The_King написа:Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
стига бе, не ти вярвам

- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
Tomcat написа:[list=]The_King написа:Tomcat написа:за мен е тайна как успявате да докарате приличен разход на АБФ, при мен не пада по 12-13 градско, за последноте 900 километра средният разход ми е малко над 10(по МФА). и верно не върви в ниските, трябват му поне 3500- 4000 оборота за да тръгне както си трябва.
стига бе, не ти вярвамс тия Жанти и 11 разход, нещо мъ съмняваш[/list]
НЕ съм казал че и вадя душичката,все пак тегаво се кара с 40-ка гума,нооо съвсем сериозно - 11 градско ми дава на компа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”