смяна на вентилатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vip_castello
Автомобил:
Двигател:

смяна на вентилатор

Мнениеот vip_castello » Вто 05 юни 2007 14:59

някой може ли да ми каже дали при смяна на вентилатора на радятора трябва да се свалят бронята, решетката и радятора както ме будалкат в сервиза или се разкачва отзад,както аз си мисля.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 05 юни 2007 15:03

на каква кола
на Г2 не се сваля

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 05 юни 2007 15:04

На моя Голф 3 перката се маха само напред ( поне нито аз нито майстора открихме начин да се махне назад ), т.е. трябва да се свали радиатора, решетката и поне да се разкачи бронята.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 05 юни 2007 15:06

Mar написа:На моя Голф 3 перката се маха само напред ( поне нито аз нито майстора открихме начин да се махне назад ), т.е. трябва да се свали радиатора, решетката и поне да се разкачи бронята.

Точно...маха се всичко ...източва се антифриза за да може да дръпнеш достатъчно радиатора...абе голяма играчка...правихме го на моя Голф с един приятел....Чудя защо германецът го е направил така сложно като всички останали детайли са така лесно облужваеми!

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: смяна на вентилатор

Мнениеот eckopratt » Сря 06 юни 2007 5:32

Махаш бронята и решетката, радиатор пада, фарове също... занимаффка си е, сигурно го е мислил евреин :twisted: да отмъсти на германците. Минах по тоя път преди няколко дни. 4 часа с обезвъздушаването накрая и излиташ. 8)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 06 юни 2007 16:08

eckopratt написа:Махаш бронята и решетката, радиатор пада, фарове също... занимаффка си е, сигурно го е мислил евреин :twisted: да отмъсти на германците. Минах по тоя път преди няколко дни. 4 часа с обезвъздушаването накрая и излиташ. 8)

Оппалаааа...за каво обезвъздушаване говориш при Голф???????

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 06 юни 2007 16:41

joker написа: Чудя защо германецът го е направил така сложно като всички останали детайли са така лесно облужваеми!

едно приятелче си взе мексиканец наскоро-няма нищо общо. маската е метална и всичко си се вади като на Г2 и пасат.
важното е на европейците да им е гадно...mhihi

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Сря 06 юни 2007 18:50

joker написа:
eckopratt написа:Махаш бронята и решетката, радиатор пада, фарове също... занимаффка си е, сигурно го е мислил евреин :twisted: да отмъсти на германците. Минах по тоя път преди няколко дни. 4 часа с обезвъздушаването накрая и излиташ. 8)

Оппалаааа...за каво обезвъздушаване говориш при Голф???????

Знам че сам се обезвъздушава ама нали трябва да изчакаш все пакк.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 07 юни 2007 8:43

колега не се шашкай. сваля се лесно.
Като свалиш маската (тя е на щипки) се появяват болтчетата на бронята. Има и от долната страна. Лесно се развиват. (мисля че са по 6 или7 отгоре и отдолу). От 2-те страни при гумите бронята е на щипки. Трябва ти 2-ри човек за да е свалите едновременно. Откачваш кабелите на мигачите. После е гредата. Тя се сваля като се равият 2 големи болта. Лесно е. След това развиваш 4 болтчета, с които е закачен самия радиатор, откачваш маркучите от скобите и той излиза веднага. Не изтича всичката течност, а само част от нея. След това е радиатора.
За няколко часа си готов. Трудоемко е , но не сложно. Не ходи в сервизи. Направи си го сам.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 07 юни 2007 16:31

ila написа:колега не се шашкай. сваля се лесно.
Като свалиш маската (тя е на щипки) се появяват болтчетата на бронята. Има и от долната страна. Лесно се развиват. (мисля че са по 6 или7 отгоре и отдолу). От 2-те страни при гумите бронята е на щипки. Трябва ти 2-ри човек за да е свалите едновременно. Откачваш кабелите на мигачите. После е гредата. Тя се сваля като се равият 2 големи болта. Лесно е. След това развиваш 4 болтчета, с които е закачен самия радиатор, откачваш маркучите от скобите и той излиза веднага. Не изтича всичката течност, а само част от нея. След това е радиатора.
За няколко часа си готов. Трудоемко е , но не сложно. Не ходи в сервизи. Направи си го сам.

Разбира се че е така ама си е играчка и някой трябва да ти покаже не е за сам човек... даже пре мен май не сваляхме гредата....уффф !

като си го направил веднъж вече изглежда лесно.....

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Пет 08 юни 2007 4:22

joker, гредата се сваля понеже радиатора е дъгов (поне при мен е така) :] малко не стига да излезе. Споменах повечето от роднините на конструктора Hans които е мислил охлаждането :x

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 08 юни 2007 7:14

Добе а защо не пробваш да свалиш радиатора без да махаш бронята? С един колега сме го правили само за по удобно се маха левият фар (шофьорскта страна пояснявам че стават грешки).
п.с.Колата е Golf 3 1,4 ABD 92год.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 08 юни 2007 15:33

eckopratt написа:joker, гредата се сваля понеже радиатора е дъгов (поне при мен е така) :] малко не стига да излезе. Споменах повечето от роднините на конструктора Hans които е мислил охлаждането :x

Ако знаеш само колко вида радиатори монтират германците на един и същ модел ФВ!1.8 АБС- На комби е един,на хечбека има поне три вида...за климатиците отделно.....изброих 6 вида радиатори за 1.8 АБС дори в зависимост дали са за полицейски или други коли със специално предназначение...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”