Нагласяне на дросел с КТС

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Нагласяне на дросел с КТС

Мнениеот The Red Guy » Пон 04 юни 2007 15:30

Вчера си оправях газовата уредба и (газов инжекцион) и ми се наложи да откача акумулатора. Преди като съм го откачал ми се е налагало да ходя при майстора ми и той я закача на КТС тестера и му "казва" да си настрои дроселовата клапа и той си я гласи. Сега върви колата идеално, държи си нормални обороти, само че като пусна климатика и на бензин и на газ на празен ход гасне. Майсторът ми вика, че трявба да я закачим на КТС-а и да си настрои той дросела. Та въпроса ми е към майсторите - запознати ли сте стази процедура? Правили ли сте я?

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 04 юни 2007 19:00

говоря по спомен, ама съм чел, че дросела се самонаглася, след няколко км пробег...ама преди да се самонагласи, т.е. компа да си го разпознае държи по-височки обороти на празен ход...незнам дали ти помагам, ама това е което съм чел по въпроса

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 04 юни 2007 20:01

Аз пък съм чувал ,че след откачане на акумолатора през първите 20 км компа събира информация за състоянието на колата и правел някакви настройки и затова било нормално през тези 20 км колата да се държи "странно"

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Вто 05 юни 2007 10:00

хммм...при мен колата се държи много странно вече 2 седмици - няма мощност и придърпва и пърпори. Компютъра дава диагноза - дросел за почистване и настройка, така че струва ми се че не се самонаглася - напротив става по-зле.
Впрочем знае ли някой колко струва тази операция по почистване и настройка на дросела и компания? Препоръчайте ми сервиз моля.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 05 юни 2007 12:29

30 лева за сенд и изтриване на грешките а измиването с спрей е безплатно или 10лв

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 06 юни 2007 23:06

здравейте!походих и обиколих тук там, почетох пак тук там и разбрах че няма апарат да каже какво е развалено! НЯМА! всичко е в ръцете на добрия майстор!колега имаш и клима и хидравлик. те искат т.н. ускорен празен ход!наистина се нуждаеш от пренастройка на ПХ!иди и намери"добрия" майстор! успех!

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Чет 07 юни 2007 20:34

колеги при мен днес се оказа че проблема е от кабелите. 2 от кабелите бяха съвсем разтопени под лулата...смених ги и колата се оправи, стабилни обороти, не придърпва, има мощност.
и това при положение че компютърната диагностика показваше грешка в дросела...
след смяната на кабела, диагностиката не показа повече грешки.
дано съм бил полезен на другите колеги в подобно положение, проверете си кабелите за всеки случай, и при всички положения успех.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”