въпрос за монтаж на говорители във вратите на Vento
въпрос за монтаж на говорители във вратите на Vento
Здравейте, имам следния въпрос- искам да сменя говорителите си във вратите на Vento-то. Взех си 17см-ви Hertz, но се чудя дали просто да се пробвам да оголя жичките, да ги вържа за пластинките и да изолирам или трябва да си купувам кабелни обувчици, в които да запоя кабелите? Мерси предварително.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз си взех едни херцки за отпред. При мен оригиналните говорители са вързани посредством една буксичка. Наложи се да срежа кабелите и да поставя кабелни обувки, които се закачат директно на изводите на херца. Аз лично нищо не съм запоявал. Препоръчвам ти да не ги усукваш, а да си го направиш с обувки.
Сега пък аз да питам нещо:) Значи говорителите за задните врати на голф 3.... има ли изобщо смисъл от тях? Свирят доста заглушено. На много кофти място са ги сложили между предните седалки и задните. Мисля си да взема да ги разкарам от там и да купя 2 яица за кората. Ама изобщо не искам да я съсипвам:( Да я прежаля ли? Предполагам после лесно се намира читава черна кора?
Сега пък аз да питам нещо:) Значи говорителите за задните врати на голф 3.... има ли изобщо смисъл от тях? Свирят доста заглушено. На много кофти място са ги сложили между предните седалки и задните. Мисля си да взема да ги разкарам от там и да купя 2 яица за кората. Ама изобщо не искам да я съсипвам:( Да я прежаля ли? Предполагам после лесно се намира читава черна кора?
Мерси за бързия отговор. Тези кабелни обувчици как ги свърза с кабелите без запояване? Стабилно ли се получи, че мене това ми е опасението? Ако пък ми кажеш от къде взе обувчиците цена нямаш:) А иначе за задните говорители във вратите не мога да кажа, аз на Vento-то нямам. Моята кора отзад обаче също не е дупчена и мноого ми е жал да я режа...макар, че ми се ще да приюти две елипси 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Wish_Master написа:Абе жал ми е мама му стара. Голфа няма и месец още а ще трябва да го търбуша. Както и да е, преди малко взех говорители. Сега ще ходя да прокарвам кабелите че няма до отзад. После ще клъцна и кората. Амин!
Не я режи

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Wish_Master написа:Ами предпочитам ако после реша да си връщам нещата както са си били.... да купя на старо една кора. Доколкото разбрах вървят към 25-30лв.
Добре...друг вариант:яка предна линия+бас и усилвател в багажника

Под "яка" разбирам компонентна система на DLS,Helix/Brax нещо такова.
За по-йовтинко Херц

andro_ написа:Една кора от шперплат,тапицирана с тепих ще стане супер.Обаче като возиш някой отзад гледай някой да не реши да ти влезе в багажника,че тези отзад ще бъдат обезглавени.
Колега недей да ги плашиш

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хехе, добре си се ориентирал. Аз сложих преди седмица едни 17" херцки с хартиена мембрана и свирят мноооого добре, но са среди и високи. Трябват ми и малко ниски. Нямам намерение да оглушавам, затова не ми харесва варианта с тубата и усилвателя:) Прокарах кабелите до отзад, остана само да пробия кората и да вържа говорителите.
Имам 2 въпроса в страни от темата:
1 Имам някакъв цилиндър в десния праг. Предполагам това е датчика за въздушната възглавница, но нямам такава на жабката.
2. Задната пластмаска към задните седалки дето се явява продължение на прага.... как се хваща за купето, защото няма щипка и се мандахерца насам натам. От другата страна не мърда, но неискам да разбутвам да видя там как е хванато.
1 Имам някакъв цилиндър в десния праг. Предполагам това е датчика за въздушната възглавница, но нямам такава на жабката.
2. Задната пластмаска към задните седалки дето се явява продължение на прага.... как се хваща за купето, защото няма щипка и се мандахерца насам натам. От другата страна не мърда, но неискам да разбутвам да видя там как е хванато.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Wish_Master написа:...Аз сложих преди седмица едни 17" херцки с хартиена мембрана ...
17 инча

Т'ва цилиндричното е датчик за ускорение и е свързан с предпазните колани - натяга ги при удар.Възд.възглавници са с друг датчик,който е в компютъра им под средната конзола.
Онова отзад и аз не разбрах как се крепи.Важното е,че не мърда.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ахахах поувлякох се малко. 17см са си
Относно цилиндърчето.... ами пише Achtung ала бала. С една дума да се внинава, да не се удря и прочие. Казаха ми, че точно там се намирал датчикът за възглавницата на жабката, но може и да се бъркат хората. Пък за пластмасата отзад... едната не мъдра ама другата се бута насам натам и много ме дразни. Има някаква П-образна скоба, която се захваща за прага, но няма къде да се застопори на купето. Няма ли някъде снимки на монтажа на тези прагове?

Относно цилиндърчето.... ами пише Achtung ала бала. С една дума да се внинава, да не се удря и прочие. Казаха ми, че точно там се намирал датчикът за възглавницата на жабката, но може и да се бъркат хората. Пък за пластмасата отзад... едната не мъдра ама другата се бута насам натам и много ме дразни. Има някаква П-образна скоба, която се захваща за прага, но няма къде да се застопори на купето. Няма ли някъде снимки на монтажа на тези прагове?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”