въпрос за монтаж на говорители във вратите на Vento

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mitzaka
Автомобил:
Двигател:

въпрос за монтаж на говорители във вратите на Vento

Мнениеот mitzaka » Чет 07 юни 2007 12:30

Здравейте, имам следния въпрос- искам да сменя говорителите си във вратите на Vento-то. Взех си 17см-ви Hertz, но се чудя дали просто да се пробвам да оголя жичките, да ги вържа за пластинките и да изолирам или трябва да си купувам кабелни обувчици, в които да запоя кабелите? Мерси предварително.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 12:39

И аз си взех едни херцки за отпред. При мен оригиналните говорители са вързани посредством една буксичка. Наложи се да срежа кабелите и да поставя кабелни обувки, които се закачат директно на изводите на херца. Аз лично нищо не съм запоявал. Препоръчвам ти да не ги усукваш, а да си го направиш с обувки.

Сега пък аз да питам нещо:) Значи говорителите за задните врати на голф 3.... има ли изобщо смисъл от тях? Свирят доста заглушено. На много кофти място са ги сложили между предните седалки и задните. Мисля си да взема да ги разкарам от там и да купя 2 яица за кората. Ама изобщо не искам да я съсипвам:( Да я прежаля ли? Предполагам после лесно се намира читава черна кора?

Потребителски аватар
mitzaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitzaka » Чет 07 юни 2007 12:49

Мерси за бързия отговор. Тези кабелни обувчици как ги свърза с кабелите без запояване? Стабилно ли се получи, че мене това ми е опасението? Ако пък ми кажеш от къде взе обувчиците цена нямаш:) А иначе за задните говорители във вратите не мога да кажа, аз на Vento-то нямам. Моята кора отзад обаче също не е дупчена и мноого ми е жал да я режа...макар, че ми се ще да приюти две елипси :D

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 14:14

Във всеки магазин за ел. части има кабелни обувки. С различна големина са, но аз използвах 5мм. Не съм ги мерил, но на херца ушите мисля че са за 4мм (само да не те излъжа). Захващането става много стабилно и няма мърдане.

П.п. Ех... таз кора брее :roll: :063:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 07 юни 2007 14:20

кабелни обувки - 4.3 мм

Потребителски аватар
mitzaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitzaka » Чет 07 юни 2007 14:24

Супер, мерси за информацията! А иначе за кората-мдааа ако беше пробита иди-дойди ама като е непокътната как да то не е жал...:)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 юни 2007 17:33

mitzaka написа:Супер, мерси за информацията! А иначе за кората-мдааа ако беше пробита иди-дойди ама като е непокътната как да то не е жал...:)

Режи я,какво толкова.Аз на голфа бях направил една от ПДЧ обаче я разкарах,защото тракаше и заради безопасността.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 17:50

Абе жал ми е мама му стара. Голфа няма и месец още а ще трябва да го търбуша. Както и да е, преди малко взех говорители. Сега ще ходя да прокарвам кабелите че няма до отзад. После ще клъцна и кората. Амин! :wavecry

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 юни 2007 17:52

Wish_Master написа:Абе жал ми е мама му стара. Голфа няма и месец още а ще трябва да го търбуша. Както и да е, преди малко взех говорители. Сега ще ходя да прокарвам кабелите че няма до отзад. После ще клъцна и кората. Амин! :wavecry

Не я режи :wink: Една кора от шперплат,тапицирана с тепих ще стане супер.Обаче като возиш някой отзад гледай някой да не реши да ти влезе в багажника,че тези отзад ще бъдат обезглавени.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 17:58

Ами предпочитам ако после реша да си връщам нещата както са си били.... да купя на старо една кора. Доколкото разбрах вървят към 25-30лв.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 юни 2007 18:46

Wish_Master написа:Ами предпочитам ако после реша да си връщам нещата както са си били.... да купя на старо една кора. Доколкото разбрах вървят към 25-30лв.

Добре...друг вариант:яка предна линия+бас и усилвател в багажника :wink: .
Под "яка" разбирам компонентна система на DLS,Helix/Brax нещо такова.
За по-йовтинко Херц :wink: .Никакви Пайнери,Майнери,Сонита,ЖиВиСи-та и подобни.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Чет 07 юни 2007 19:49

andro_ написа:Една кора от шперплат,тапицирана с тепих ще стане супер.Обаче като возиш някой отзад гледай някой да не реши да ти влезе в багажника,че тези отзад ще бъдат обезглавени.

Колега недей да ги плашиш :lol: Наистина е вярно това което си казал,но ако не се сложи просто така,а се закрепи,няма проблеми при евентуален инцидент :wink: Иначе твърдо за стабилна предна линия,тия пари за елипси или каквото и да е,вместо да се дадат по-добре се добавят към парите за предна и се вземе нещо истинско :wink:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 19:50

Хехе, добре си се ориентирал. Аз сложих преди седмица едни 17" херцки с хартиена мембрана и свирят мноооого добре, но са среди и високи. Трябват ми и малко ниски. Нямам намерение да оглушавам, затова не ми харесва варианта с тубата и усилвателя:) Прокарах кабелите до отзад, остана само да пробия кората и да вържа говорителите.

Имам 2 въпроса в страни от темата:
1 Имам някакъв цилиндър в десния праг. Предполагам това е датчика за въздушната възглавница, но нямам такава на жабката.
2. Задната пластмаска към задните седалки дето се явява продължение на прага.... как се хваща за купето, защото няма щипка и се мандахерца насам натам. От другата страна не мърда, но неискам да разбутвам да видя там как е хванато.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 07 юни 2007 20:34

Wish_Master написа:...Аз сложих преди седмица едни 17" херцки с хартиена мембрана ...

Имам 2 въпроса в страни от темата:
1 Имам някакъв цилиндър в десния праг. Предполагам това е датчика за въздушната възглавница, но нямам такава на жабката.
2. Задната пластмаска към задните седалки дето се явява продължение на прага.... как се хваща за купето, защото няма щипка и се мандахерца насам натам. От другата страна не мърда, но неискам да разбутвам да видя там как е хванато.

17 инча :shock ...леле на голфа таванът му сигурно подскача :lol: .Техническа грешка,искал си да напишеш 17 ама сантиметра.

Т'ва цилиндричното е датчик за ускорение и е свързан с предпазните колани - натяга ги при удар.Възд.възглавници са с друг датчик,който е в компютъра им под средната конзола.

Онова отзад и аз не разбрах как се крепи.Важното е,че не мърда.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 07 юни 2007 20:51

Ахахах поувлякох се малко. 17см са си :)
Относно цилиндърчето.... ами пише Achtung ала бала. С една дума да се внинава, да не се удря и прочие. Казаха ми, че точно там се намирал датчикът за възглавницата на жабката, но може и да се бъркат хората. Пък за пластмасата отзад... едната не мъдра ама другата се бута насам натам и много ме дразни. Има някаква П-образна скоба, която се захваща за прага, но няма къде да се застопори на купето. Няма ли някъде снимки на монтажа на тези прагове?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”