вентилация(парно)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

вентилация(парно)

Мнениеот absent » Чет 07 юни 2007 22:27

някои може ли да ми помогне, не ми работят първите три степени на копчето за вентилатора((парното) GOLF 3 )гледах че всички бушони са здрави отварях и там дето е ключа има някакви пластини рових ги ама не ще и неще да трагне на 1 три степени

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Чет 07 юни 2007 22:49

По принцип степените на парното са направени така , първа втора и трета степен минават през едни съпротивления коино се намират на входа на главния въздуховод точно при турбината степените са вързани последователно през тях като по този начин се намалява наприжението и респективно скороста на въртене.Що се отнася до четвърта степен тя е свързана директно към електродвигателя и напрежението си е 12волта.Аз мисля че проблема е точно в тези съпротивления ил пък в самият ключ което също е вероятно но щом си го прегледал значи най вероятно е в съпротивленията.Въпросните съпротивления не са отделни а са заляти с нещо като епоксидна смола.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 08 юни 2007 0:25

scruc написа:По принцип степените на парното са направени така , първа втора и трета степен минават през едни съпротивления коино се намират на входа на главния въздуховод точно при турбината степените са вързани последователно през тях като по този начин се намалява наприжението и респективно скороста на въртене.Що се отнася до четвърта степен тя е свързана директно към електродвигателя и напрежението си е 12волта.Аз мисля че проблема е точно в тези съпротивления ил пък в самият ключ което също е вероятно но щом си го прегледал значи най вероятно е в съпротивленията.Въпросните съпротивления не са отделни а са заляти с нещо като епоксидна смола.

Близо си колега има една термо защита като се прецака спират 1,2,3 степени струва около 2лв и е при съпротивленията за които говориш сменяш и караш :D

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пет 08 юни 2007 16:57

кое точно трябва да разглобя, смисъл трябва да извадя вентилатора ли ?
може ли да ми обесните малко като на по тъп :oops:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 08 юни 2007 17:07

absent написа:кое точно трябва да разглобя, смисъл трябва да извадя вентилатора ли ?
може ли да ми обесните малко като на по тъп :oops:

Сваля се кората от дясната страна под жабката гледаш къде идват кабелите от ключа там където влизат са резисторите и термо защитата :D

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пет 08 юни 2007 17:18

мерси мерси

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”