вентилация(парно)
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
вентилация(парно)
някои може ли да ми помогне, не ми работят първите три степени на копчето за вентилатора((парното) GOLF 3 )гледах че всички бушони са здрави отварях и там дето е ключа има някакви пластини рових ги ама не ще и неще да трагне на 1 три степени
По принцип степените на парното са направени така , първа втора и трета степен минават през едни съпротивления коино се намират на входа на главния въздуховод точно при турбината степените са вързани последователно през тях като по този начин се намалява наприжението и респективно скороста на въртене.Що се отнася до четвърта степен тя е свързана директно към електродвигателя и напрежението си е 12волта.Аз мисля че проблема е точно в тези съпротивления ил пък в самият ключ което също е вероятно но щом си го прегледал значи най вероятно е в съпротивленията.Въпросните съпротивления не са отделни а са заляти с нещо като епоксидна смола.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
scruc написа:По принцип степените на парното са направени така , първа втора и трета степен минават през едни съпротивления коино се намират на входа на главния въздуховод точно при турбината степените са вързани последователно през тях като по този начин се намалява наприжението и респективно скороста на въртене.Що се отнася до четвърта степен тя е свързана директно към електродвигателя и напрежението си е 12волта.Аз мисля че проблема е точно в тези съпротивления ил пък в самият ключ което също е вероятно но щом си го прегледал значи най вероятно е в съпротивленията.Въпросните съпротивления не са отделни а са заляти с нещо като епоксидна смола.
Близо си колега има една термо защита като се прецака спират 1,2,3 степени струва около 2лв и е при съпротивленията за които говориш сменяш и караш

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”