Пасат Б5.5 1.9 ТДИ - 15л. среден разход градско?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасат Б5.5 1.9 ТДИ - 15л. среден разход градско?
Колеги ... от два дни насам на бордовия компютър за среден разход ми показва между 13л. и 15л. среден разход. Пасата е Б5.5 131 коня и по каталог го гледах около 8л. Имам приятел със същия Пасат и на него си му дава 8л. на 100км. градско. Моите гуми и джанти са по-голями, но според мен разликата би трябвало да е не повече от 1л. Дали не се е бъгнал бордовия. Как мислите вие ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де тук не обсъдихме ли твоя разход ??-http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=46274
Ако го караш по жълтите павета в отсечката ЦУМ - Орльоф мост в работен ден в интервала 17:00-19:00 мое и 25/100 да ти даде. Я го нулирай на Орлов мост и го разходи до караулката (входа на магистралата) за Пловдив и обратно след 21:00 и виж какъв ще е разхода. Тогава вече може да обсъждаме евентуален "бъг"
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rumen по центъра слизам много рядко или ако карам на там е вечер. Kalin72 не е моментен ... различавам ги
. Rabbit_TDI и galaboff и на мен на моментен ми стига до такива стойности понякога. Колата в момента се опитвам да не я ръчкам въобще ... карам я на 1900-2000 оборота ( уж тогава най-добре работела ) До няколко дни го нямах този проблем ... сега се чудя от какво може да е
Само се надявам да не е нещо сериозно 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ами тогава е добре да започнем с една лека диагностика с VAG-COM. Няколко човека от форума имат (имам и аз, ама лошото е че напоследък нещо само обещавам, а работа не върша - все изниква нещо ... ама като не си вадя хляба с това ...). Поразпитай - все някой ще помогне (а ако ни съвпадне свободното време - мога и аз).longora написа:Rumen по центъра слизам много рядко или ако карам на там е вечер. Kalin72 не е моментен ... различавам ги. Rabbit_TDI и galaboff и на мен на моментен ми стига до такива стойности понякога. Колата в момента се опитвам да не я ръчкам въобще ... карам я на 1900-2000 оборота ( уж тогава най-добре работела ) До няколко дни го нямах този проблем ... сега се чудя от какво може да е
Само се надявам да не е нещо сериозно
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа: Колата в момента се опитвам да не я ръчкам въобще ... карам я на 1900-2000 оборота ( уж тогава най-добре работела )
Ако все така я караш след време ще пишеш тема от рода на "Къде почистват турбини ?"

Последна промяна от Stivi на Съб 09 юни 2007 16:30, променено общо 1 път.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата загрява на 90 градуса .... нито повече нито по малко ... За турбината ... тя си е за рециклация още от когато го взех ... има си масалце
а на тези 1900 оборота на 4та с 60 ми дава 4-5л. на моментен ... гледам и да не мъча колата на по-малко обороти. Това ми е първият дизел който карам ( освен служебния бус миналата година ама там не ме интересуваха нито обороти нито разход нито нищо
) Колата си върви много, но вчера накарах един приятел да даде малко повече газ на място и във високите обороти като се пусне турбото пуши черничко, но не много. Горивото е от Лукойл и ОМВ ( спринт или премиум - зависи от финансите )

Върни се в “Дизелови агрегати”