Jetta MK2 - Проблем с вратите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bakalov_gp
Автомобил:
Двигател:

Jetta MK2 - Проблем с вратите

Мнениеот Bakalov_gp » Съб 09 юни 2007 22:19

Здравейте, колеги,
моля за малко помощ!
Имам следните проблеми с отварянето на вратите:
1.Шофьорска не се отваря отвън
2.Предна дясна има луфт между външната дръжка и купето
3.Задна дясна преди се отваряше само отвън, сега съвсем блокира. Бащата каза, че предишния собственик разправял че имала система против отваряне отвътре от деца, ама на мен не ми е ясно къде е (иначе на неговото рено се вижда ясно). Може ли да се свали кората при затворена врата?
Относно 1. и 2.- виждам как се развива кората, обаче не ми е ясно как се откачат вътрешните дръжки?
Как се регулират дръжките (вътрешни и външни)?
Иначе централното работи добре, стъклата също.

И още нещо по темата - мога ли да си боядисам корите с някаква черна боя, че много са избелели. Предварително казвам, че предпочитам спрей! Задните кори са накъсани и за смяна, имате ли идея за приблизителна цена от моргите?

Предварително благодаря на отзовалите се:)

ПС: Сещате ли се за накакво кадърно техническо ръководство за Голф/Джета 2?

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 09 юни 2007 23:31

6то се отнася до вратата кадето не се отваря от вън ....смяна на дръжка ....много се 4упят те за това струват и по 10лв

Bakalov_gp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bakalov_gp » Съб 09 юни 2007 23:49

Абе тя се отваря ама с надигане на вратата и то не винаги. Аз затова питам за реглажа, защото е здрава дръжката, ама не работи както трябва. И предпочитам старо, ама оригинално ,че вече имам опит с нови менте части:(

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 09 юни 2007 23:59

виж си 6тифта които държи пантата на врата да нее износен 4е тои прави проблеми

Bakalov_gp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bakalov_gp » Пон 11 юни 2007 1:30

Ще го погледна, ама проблема с другите врати остава, а и ако може да ме посъветвате с какво да боядисам корите(спрей)?

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 11 юни 2007 17:55

Най -вероятно са износени щифтовете на пантите и вратите са пропаднали,трябва да се сменят и тогава ако иска допълнителен реглаж се развива тва желязното където закопчава механизма на вратата за купето.Разхлабва се с гедоре задължително ,че обикновени са стегнати зверски и се заобля шестостена!Направи това и кажи какво е станало !

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с вратите на Jetta 2

Мнениеот Liparo » Пон 11 юни 2007 17:59

Bakalov_gp написа:Здравейте, колеги,
моля за малко помощ!
Имам следните проблеми с отварянето на вратите:
1.Шофьорска не се отваря отвън
2.Предна дясна има луфт между външната дръжка и купето
3.Задна дясна преди се отваряше само отвън, сега съвсем блокира. Бащата каза, че предишния собственик разправял че имала система против отваряне отвътре от деца, ама на мен не ми е ясно къде е (иначе на неговото рено се вижда ясно). Може ли да се свали кората при затворена врата?
Относно 1. и 2.- виждам как се развива кората, обаче не ми е ясно как се откачат вътрешните дръжки?
Как се регулират дръжките (вътрешни и външни)?
Иначе централното работи добре, стъклата също.

И още нещо по темата - мога ли да си боядисам корите с някаква черна боя, че много са избелели. Предварително казвам, че предпочитам спрей! Задните кори са накъсани и за смяна, имате ли идея за приблизителна цена от моргите?

Предварително благодаря на отзовалите се:)

ПС: Сещате ли се за накакво кадърно техническо ръководство за Голф/Джета 2?

аз имам същия проблем с вратите не се отварят или с мъка се отвори или отвън не се отваря а отвътре се отвори правят каквото си искат :)
и нз как да ги оправя

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 11 юни 2007 18:01

свали си механизмите и ги почисти....смажи ги след което.Както казаха по-горе може и щифтовете да са се похабили и да са ти виснали вратите....ама най-често проблема е в механизма...поне при мен беше така.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Пон 11 юни 2007 18:16

ChernoGTI написа:свали си механизмите и ги почисти....смажи ги след което.Както казаха по-горе може и щифтовете да са се похабили и да са ти виснали вратите....ама най-често проблема е в механизма...поне при мен беше така.

кои механизам? които е отстрани на вратите? кадето се развива с евреиска звезда???

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 11 юни 2007 18:57

Liparo написа:
ChernoGTI написа:свали си механизмите и ги почисти....смажи ги след което.Както казаха по-горе може и щифтовете да са се похабили и да са ти виснали вратите....ама най-често проблема е в механизма...поне при мен беше така.

кои механизам? които е отстрани на вратите? кадето се развива с евреиска звезда???

точно тези които са отстрани....механизмите които държат самата врата затворена и я заключват....с шестограм се развиват(поне моите)....свалихме ги с баща ми и ги сварихме в една тенджера и после яко смазка...сега няма проблем освен това че ми е виснала шоферската :? ама и за него има време

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 11 юни 2007 20:05

Въпросния механизъм против отваряне от вътре от деца се намира като отвориш вратата и погледнеш машинката от долу - представлява малко лостче 1 см дълго и половин широко, което се придвижва на 180 градуса около оста си. Много е вероятно да е здраво корозирало и да не може да се движи на ръка - WD40 и една отверка и ще го раздвижиш. Можеш да разбереш дали е цъкнато на заключено положение от вътре много лесно- ако е заключено, "отварачката" на вратата (дръжката с която отваряш от вътре) почти няма никакъв ход.

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Пон 11 юни 2007 22:31

ChernoGTI написа:
Liparo написа:

точно тези които са отстрани....механизмите които държат самата врата затворена и я заключват....с шестограм се развиват(поне моите)....свалихме ги с баща ми и ги сварихме в една тенджера и после яко смазка...сега няма проблем освен това че ми е виснала шоферската :? ама и за него има време
]
и моята шоферска е виснала и нз как да я оправя

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 11 юни 2007 22:43

Liparo написа:
ChernoGTI написа:
Liparo написа:

]
и моята шоферска е виснала и нз как да я оправя

ами той въпросния щифт е една уйня прилича на нит......и с времето се износва и малко по малко луфта си казва думата :? за някви шайби се говореше да се слагат незнам си кво ама аз мисля направо да го сменям.....или да си намеря новичко или на струг да се направи едно

Shanista90
Автомобил: Jetta
Двигател: RV

Re: Проблем с вратите на Jetta 2

Мнениеот Shanista90 » Сря 20 юли 2016 0:11

Здравейте колеги,
Вчера си взех Джета2 от Германия от скоро живея тук, та проблема е подобен като на колегата но не намерих отговор в темата - задна лява врата не се отваря нито от вътре, нито отвън. Видях на другата че болчетата на кората са от вътрешна страна и нямам идея как да я отворя. Ако някой може да даде съвет, защото след две седмици ще трябва да минавам ТЮВ и тая врата ще направи проблем.

Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”