:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Възможен ли е проблем заради малката резервна гума

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 юни 2007 22:06

kris11 написа:Задна лява патерица съм я карал със 120-130км по магистралата от Шумен за Варна -писна ми да ме изпреварват :(

Значи като почнат такива заключения,че ми напомнят някои мои пациенти дето разправят ак дядо му пушил по 40 цигари на ден и доживял до 90 годишна възраст..ама нищо,че при пушачите инфаркът е 10 пъти по-чест,Хроничната обструктивнва белодробна болест(жестоко осокатяващо белодробно заболяване) е 100 пъти по-честа,ракът на белия дроб е 20-30 пъти по-чест..и т.н.
Ами това,че при един нищо не е станало съвсем не значи,че на никой нищо няма да су случи..ами ,че това си животозастрашаващо..да ти гръмне гумва със 120 км.....има точна наука..нарича се статистика и изводите се правят само на базата на стистически данни..риско от фатален инцидент е много пъти по-голям с патерицата отколкото с нормална гума!!..някой да ме обори?......ето затова има препоръчителна скорост!
такива писания от опитни колеги във форума не бива да има защото рискуват да създадат у по-нови и неопитни колеги опасно самочувствие застрашаващо живота им!!!
моля ви най-искрено, съобразявайте се и с това ине застрашавайте живота на своите колеги с опасни съвети......

Последна промяна от joker на Вто 12 юни 2007 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 12 юни 2007 22:39

Е на отиване за Шоумен ми гръмна задна лява гума при над 160 км/ч при изпревартване на 3-4 коли в най-лявата лента .Нищо не се сети освен увеличаващото се шупуркане на гумата. Нямаше никакво увличане на волана, едва при около 70-80км волана натежа малко.

По предният ми поста за разликата в разхода:
1.Трафик-и в двата случая с много изпреварвания спиране и след малко пк изпреварване / до отбивката преди Добрич/.
2Съпротивление на въздуха/ челно съпротивление на автомобила - 0,29
3.Температура на въздуха / 35 гр и малко отгоре/и средна температура на ДВГ 90 градуса /при продължително поддържане над 170-180км /ч - нагоре отива на 95 градуса и стои закована, но това е за магистрала/
4.Тежест на МПС :( много 1270кг снаряжена кола без пътниците/
5.двигател :AR67202 Version Code:167A2D :D

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 12 юни 2007 22:46

Само ще кажа ,че като бях в съдебна медицина съм търсил из нивата откъснат крак(сами разбирате ,че беше на мъртъв шофьор)при катастрофа с кола с гръмнала задна гума при 90 км/ч-според експертизата.....колата се беше въртяла 5-6 пъти...останалото е късмет...и размисъл

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 12 юни 2007 22:57

joker написа:
kris11 написа:Задна лява патерица съм я карал със 120-130км по магистралата от Шумен за Варна -писна ми да ме изпреварват :(

Значи като почнат такива заключения,че ми напомнят някои мои пациенти дето разправят ак дядо му пушил по 40 цигари на ден и доживял до 90 годишна възраст..ама нищо,че при пушачите инфаркът е 10 пъти по-чест,Хроничната обструктивнва белодробна болест(жестоко осокатяващо белодробно заболяване) е 100 пъти по-честа,ракът на белия дроб е 20-30 пъти по-чест..и т.н.
Ами това,че при един нищо не е станало съвсем не значи,че на никой нищо няма да су случи..ами ,че това си животозастрашаващо..да ти гръмне гумва със 120 км.....има точна наука..нарича се статистика и изводите се правят само на базата на стистически данни..риско от фатален инцидент е много пъти по-голям с патерицата отколкото с нормална гума!!..някой да ме обори?......ето затова има препоръчителна скорост!
такива писания от опитни колеги във форума не бива да има защото рискуват да създадат у по-нови и неопитни колеги опасно самочувствие застрашаващо живота им!!!
моля ви най-искрено, съобразявайте се и с това ине застрашавайте живота на своите колеги с опасни съвети......

Къде в поста на колегата kris11 има съвет да се кара по този начин, човека просто споделя.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 13 юни 2007 10:21

Факти поднесени от опитен колега могат да бъдат възприети и като препоръка ......аз поне от тези колеги се уча....

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 13 юни 2007 11:13

joker написа:Факти поднесени от опитен колега могат да бъдат възприети и като препоръка ......аз поне от тези колеги се уча....

Учи се от всеки ,не подражавай никому!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 13 юни 2007 11:49

тия тънките резервни са създадени колкото да се прибереш с тях или до някой вулканизатор...определено не са за всекидневно ползване...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”