Въпрос към колегите...brabus, gas, musura

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 12 юни 2007 23:00

На мен лично на Neon двойката повече ми хареса от зелената. Не ми харесва цвета просто, но иначе супер е направена.

Какви критерии при оценка на външен вид?! Не вярвам някой да може да каже...

Някой като харесва Пикасо, а друг Дали, това означава ли, че единият не разбира от изкуство??

Тази тема няма смисъл. :idea:

Ялова е!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: !!!!

Мнениеот musura » Вто 12 юни 2007 23:04

Дон Хуан Голфа написа:VW CHEERZZZZ :beer

:drunk

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 12 юни 2007 23:05

Аре още един събор а :?: :maaad: :BBQ

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 12 юни 2007 23:14

Според мен всичко е въпрос на лично естетическо усещане, в случая едва ли има предварително зададени параметри за оценяване. Факт е че досега в форума винаги се е харесвал максимално изчистения външен вид на колите и в голяма степен запазване на сток излъчването. Ако се поразровите из темите ще се убедите, че е така. И не виждам кво толкова ви учудва в избора на журито. Мен примерно тази кола ми направи голямо впечатление, не знам на кой е :
Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 12 юни 2007 23:18

Memo написа:Мен примерно тази кола ми направи голямо впечатление, не знам на кой е

Тази също я загледахме :wink: На човек от групата на doktora_gti е собственика. Мисля, че също е юбилейно GTI и имаше доста готини LED стопове :wink:

sir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sir » Сря 13 юни 2007 0:02

Rabbit_TDI написа:И кое и беше толква финно пипнатото на сивата тройка като беше сложил най-просташките ламаринки на фаровете и няква предна решетка/може и да е дал пари за скъпи но мен лично много ме дразнят/.Отделно джантите бяха страшни ама на тая светло сива 3ка никак не стоят добре.

:kef: :да: Това за веждите е много вярно!!!Направо се чудя,как може човек фен на марката,да се подиграе с вида на предницата по този начин??Колата отпред изглежда доста глуповато за да печели 3-то място!Колата има едно преимущество-със сигурност е окачването и е много ниска,но поставете две снимки-неговата и на други коли ....и ще ви стане ясно,колко е грозна колата!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
СЪС СИГУрНОСТ мНОГО ХОрА ГО мИСлЯТ,НО НЕ НА ВСЕКИ мУ СТИСКА ДА ГО КАЖЕ !!!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 13 юни 2007 0:14

:??? Ако Дон Хуан се чувства пренебрегнат или недооценен да погледне в "Гараж"-а. Там колата му е над моята като оценка- явно се харесва на повече хора. Само че журито на събора е решило нещата по различен начин! Аз съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВ от фактът че съм получил такова признание за направеното по колата си, но искам да подчертая дебело, че КОЛАТА СЪМ СИ Я ТУНИНГОВАЛ, ЗА ДА МИ ХАРЕСВА НА МЕН, а не на всички. Не съм я правил специално за изложение и не съм смятал, че "трябва" да взема награда. И да не бяха споменали за моят автомобил, или да не беше на нито една снимка, нямаше да означава че не съм доволен от събора- напротив!За мен беше едно приятно събиране с приятели и съмишленици! Едно оромно БЛАГОДАРЯ на ХЕЕД 91 и по конкретно на Ицо Петров за прекрасните награди!
П.П. Относно съмнението за съмнение в оценката на журито и корупция- това е несериозно изказване! До тази вечер не знаех от кой е било съставено журито. Щом Дон Хуан смята, че моята кола е била недостойна за второ място- няма проблем. Това си е негово мнение. Ще се видим на месечната сбирка и ще си доизясним въпроса. 8)

Последна промяна от neon на Сря 13 юни 2007 8:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 13 юни 2007 0:17

sir написа:
Rabbit_TDI написа:И кое и беше толква финно пипнатото на сивата тройка като беше сложил най-просташките ламаринки на фаровете и няква предна решетка/може и да е дал пари за скъпи но мен лично много ме дразнят/.Отделно джантите бяха страшни ама на тая светло сива 3ка никак не стоят добре.

:kef: :да: Това за веждите е много вярно!!!Направо се чудя,как може човек фен на марката,да се подиграе с вида на предницата по този начин??Колата отпред изглежда доста глуповато за да печели 3-то място!Колата има едно преимущество-със сигурност е окачването и е много ниска,но поставете две снимки-неговата и на други коли ....и ще ви стане ясно,колко е грозна колата!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
СЪС СИГУрНОСТ мНОГО ХОрА ГО мИСлЯТ,НО НЕ НА ВСЕКИ мУ СТИСКА ДА ГО КАЖЕ !!!

Междо другото тоя пич с 3ката ако е разран ще махне точно въпросните вежди и колицата вероятно ще грейне.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 13 юни 2007 1:53

musura написа:...някой да се сети да пусне тема "Евала на Heed-91" за това, което направиха, защото на тяхния фон, ако бях на ПоршеБГ, щях да потъна в земята от срам :idea:

Ами точно поради тази причина най малкото което можех да направим е да им сложим логото на стикерите.. и без да искаме да изпуснем порше бг...

Ицо.. ако ти трябва логото ти векторно.. свиркай ;)

а по темата...
На вкус и на цвят тавариши нет...

Тунинг не значи да "омаскариш" цялата кола..

значи да промениш това и така, че да ти харесва на теб.

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос към колегите...brabus, gas, musura

Мнениеот gas » Сря 13 юни 2007 9:38

[quote="Дон Хуан Голфа"]Въпрос към колегите...
...brabus, gas, musura..quote]

никой от нас тримата не се е бутал да става жури,ако искаш другия път с удоволствие ще ти отстъпя мястото си.....взели сме в предвит всички промени по визията на колите,както и естетическата им стойност и твойта кола стана четвърта.тва е не виждам смисъл да се сърдиш :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 13 юни 2007 9:53

Доне, и аз да се изкажа, защото задаваш лични въпроси.
Повярвай много е трудно да се определят само 3 коли.
Някой по-горе каза, че сме пристрастни към Г2 ... може и така да е.
За такъв тип награда (оптичен тунинг) няма какво да ти обеснявам, че всичко е страшно субективно. Просто аз, Влади и Милен така сме подредили колите, според нашите вкусове. За другото е лесно, но тук няма как да пусна хронометъра и да кажа: спойлеп - ниски 13 сек, окачване еди какво си.
Да, наистина имаше страшно много колебание за третото място м/у твоята и тази на Доктора. Везните наклониха към Г3 с много малко, а нямаше как да разделим наградата на две.
Мисля, че се чустваш малко по-обиден от необходимото. Нали сам казваш, че си прекарахме супер ... това е най-важното според мен. Другото е излишно. Бяхме там за купона, а не да делим награди.
Догодина (живот и здраве) ти преотстъпвам с чиста съвест да си в журито ако има такъв раздел :beer
А, сега се сетих, че някой показа и черната юбилейка и попита защо не е класирана. Страшно красива кола (за мен де), но ако беше дошъл с оригиналните джанти (16ките) и нямаше хромираните дръжки и огледала за мен щеше сигурно да е втора. Ето пак виж как са различни вкусовете на хората.
Няма правила за оптичен тунинг - зависи кой е в журито. Това е все едно е да мога да ти дам правилата, причините защо харесам една жена...същото е :wink:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 13 юни 2007 9:56

Тая тема почва да ми мяза на темата за конкурса за календара.Хехех.Знам че темата е с конкретен въпрос, но косвено се усеща че дон хуан се чувства някак си пренебрегнат и недооценен.Поне такова е лично моето виждане.Аз обаче едно се чудя.Трябва да си на подиума ли за да се чувстваш добре?Голем праз че си 4.Данък обществено мнение ли плащаш.Нали теб си те кефи и има хора които го оценяват.Напълно естествено е да има и положителни и отрицателни отзиви.Не е готино така да се ядете "що колата на Х е преди мойта като тя е еди-ква си".Така са решили това е!Кво толкова.Не става въпрос за някъв кой знае какъв конкурс с големи награди, репутация и значение за развитието на тунинга.Тук нещата са просто символични.

Тук е мястото да кажа че ако някой и иска мнението и аз бих направил малка рокада в тройката, ама тва са си моите виждания по въпроса.Прекалено на сериозно приемате тия неща.

Другото което ми прави впечатление е вечната дискусия що е то оптичен тунинг.Е извинете ме ама според мен оптичен тунинг на се изчерпва само с куп пластмаса съчетана по странен начин....Тия пластмасарии не са ми по вкуса.

Извод: Бъдете малко над нещата.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 13 юни 2007 10:01

Нека аз да бъда "лошия", който ще заключи темата :wink:
Смятам се получиха отговори и от тримата съдии (brabus, gas, musura).
Критериите са субективни и това не трябва да ви учудва.
За да прекратя изродяването на темата в "Що е това оптичен тунинг?", я заключвам.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”