ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ.....

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе

Има ли смисъл....

ДА харесва ми идеята
139
62%
НЕ не мисля че ще има смисъл
84
38%

Общо гласове: 223
Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Сря 13 юни 2007 11:07

Vizor написа:
Schwepsi написа:
Vizor написа:
Schwepsi написа:Досега само Велко и БОБИ успяха да се аргументират по цивилизован начин и да обеснят наистина защо така или иначе , останалите говорят глупости като некои политици за малките деца , маиките , лелите.
Като гледам анкетата доста хора споделят тяхното мнение (на велко и ко) и аз съм с тях. ДА за РАЦИНГ РАЗДЕЛ !
П.П. Навсякаде по света харата вървят към прогрес - прявят писти с свободно отворени за аматьори , форуми , списания , и т.н.
Ние тук типично по български само си говорим и то ГЛУПОСТИ.

дорбе бе пич.. спонсорирай клуба.. направи писта .. направете раздел.. като в тунинг.бг-то и готово.. уговаряте се.. отивате на пистата и се пускате.. а ти определено говориш доста по големи глупости.. хората какво правели.. към какъв прогрес вървяли.. в българия има богати (като киров примерно) и лаладжии като нас... това е ..! оня има лев.. прави.. ние нямаме.. говорим .. това е .. немисля все пак че някой ще се разкара от софия примерно до писта дракон само и само защото кингпин го е предизвикал тук в темата.. я стига говорете глупости.. това за коляново ще е раздел "пловдивско" или "сливенско" или където и да е там ли ?
според мен е така.. лично мое мнение
ю

Явно парите за състезания не са чак такъв проблем и хората го преодоляват , щом толкова хора го практикуват и искат да се говори за това нещо и то да се равива. НЕ говорим за професионално ниво с големите пари. ФАКТ е че много хара ходят къде ли не за дръпки , защото там е тръпката .Явно дискутират хора които не ги интересува толкова състезанията , колкото това че са против защото това е нещо ЗЛО.
И между другото не е неоходимо някои да ходи до маната си , просто защото няма само трима реисъри и те да са пръснати по краищата на БГ , има много в СФ , ПЛ и т.н.
Става дума за нещо елементарно -Да се ДИСКУТИРА нещо което хората ги интересува.
Това е моето мнение по въпроса . :)

прав си пич... но аз ще ти кажа едно нещо.. тука много работи искаме да дискутираме.. които моментално се заключват защото е спам.. е споредмен.. този раздел трябва да е постоянно заключен тогава

Пак не съм съгласен - форума е доказал че не е пълен с идиоти и т.н. и може дискусията да протича по един нормален начин без заключване и т.н.
Но иначе мноого се кефя на марката и форума ама всичко е ограничено в тунинга до въпроси " мога ли да сложа турбо на ..." или дъра- бърра - ИЗПОЛЗВАЙ търсачката и т.н.
Голяма част от хората и модовете ( не знам те хора ли са :lol: ) си тунинговат колите и се пъскат и и е интересно да се дискутира това .

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 13 юни 2007 11:11

Да не те цитирам пак.
и аз не съм съгласен.. форума според мен е пълен с глупаци (визирам себе си примерно) които незнаят защо влизат тук ...и най малко 101% (казвам го за да изразя достоверност) от мненията им са пълни глупости.. огледай се .. ще разбереш

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 юни 2007 11:17

Kingpin написа:...., докато на нашия я имаше 1500-2000 човека я не ...

Още по-зле, Велко! :(
Бяха продадени малко над 700 билета :(
Дори не всички от Пловдив тийм дойдоха!
Да, някои бяха на работа, други на изпити... няма как!
И все пак за справка VW е най-масовата кола, особено в лицето на Golf!
От друга страна, това, да си Фолксваген-маниак при нас може да е диагноза, но при BMW си е направо присъда! :lol:
Никой не си купува баварка, за да си вози семейството от точка А до точка В!
Така, че с тях не можем да се сравняваме! Просто базата е различна!
А на такива като теб, като Боби, като Пацо... само :respect за желанието , уменията и ентусиазма

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 13 юни 2007 15:06

драги ми колега Kingpin,
искам приятелски да ти поясня, че тук всеки може да си изкаже своето мнение и не си ти човека, който дава оценка дали мнението е глупаво или не ако ти харесва го подкрепи, ако нети харесва дай своето мнение.
хубаво е да има подобна тема във форума, но това , че още я няма може би е и до голяма степен благодарение на хора , като теб, които не уважават мнението на хората, камо ли ако те са на пътя.
мисля, че колегите застъпват тезата, да има нещо подобно, но действието да се развива на определеното за това място.
А за това, колко си .... "над допустимите обороти на мисълта" ще ти дам само няколко факта : ти писа "Писта има, при това е в центъра на България, при това е ИСТИНСКА и ЛИЦЕНЗИРАНА " . Колега в България няма лицензирани писти, поради простата причина, че у нас няма пистов шампионат, а такъв на "затворен маршут" - защо ли ? това означава, че и пътен възел Бояна в София има лиценз ли ? :lol: и понеже си от Пловдив иди до Лаута там на видно място седи техния лиценз, който е за картинг издаден от ФИА.
междувременно ЕВАЛА на хората от Калояново, че се мъчат да направят нещо и за хора като теб, които искат да се почустват пилоти.

И какво като на събора е нямало очакваното число хора, това за злорадстване ли е или повод да се замислиш защо като те видят и ти лепват прякор "голфаджия" ?
Колегите от БМВ, ами приятелю понеже видях, че не зачиташ историята да ти поясня, че същите тези колеги ползваха скромната наша помощ и опит когато правиха техния клуб и много се радвам, че са напред.
Сега за последно че вече няма да се включвам, че започвам да приличам учителка .... навсякъде по света, където има писти, на тях се кара с коли пригодени и обезопасени за това, с ролбари, окачване и т.н. какво от това, че ще имаш каска като в колата ти няма нищо, ами като се обърнеш какво става, каската ли ще те спаси?
Повярвай ми, наистина е така понеже малко или много съм в тоя гювеч.
И за да не се чустваш засегнат ще ти предложа, ако някога се засечем да те черпя бира и да си говорим по темата за свободните състезания .

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 13 юни 2007 15:28

asentm написа:драги ми колега Kingpin,
искам приятелски да ти поясня, че тук всеки може да си изкаже своето мнение и не си ти човека, който дава оценка дали мнението е глупаво или не ако ти харесва го подкрепи, ако нети харесва дай своето мнение.
хубаво е да има подобна тема във форума, но това , че още я няма може би е и до голяма степен благодарение на хора , като теб, които не уважават мнението на хората, камо ли ако те са на пътя.
мисля, че колегите застъпват тезата, да има нещо подобно, но действието да се развива на определеното за това място.
А за това, колко си .... "над допустимите обороти на мисълта" ще ти дам само няколко факта : ти писа "Писта има, при това е в центъра на България, при това е ИСТИНСКА и ЛИЦЕНЗИРАНА " . Колега в България няма лицензирани писти, поради простата причина, че у нас няма пистов шампионат, а такъв на "затворен маршут" - защо ли ? това означава, че и пътен възел Бояна в София има лиценз ли ? :lol: и понеже си от Пловдив иди до Лаута там на видно място седи техния лиценз, който е за картинг издаден от ФИА.
междувременно ЕВАЛА на хората от Калояново, че се мъчат да направят нещо и за хора като теб, които искат да се почустват пилоти.

И какво като на събора е нямало очакваното число хора, това за злорадстване ли е или повод да се замислиш защо като те видят и ти лепват прякор "голфаджия" ?
Колегите от БМВ, ами приятелю понеже видях, че не зачиташ историята да ти поясня, че същите тези колеги ползваха скромната наша помощ и опит когато правиха техния клуб и много се радвам, че са напред.
Сега за последно че вече няма да се включвам, че започвам да приличам учителка .... навсякъде по света, където има писти, на тях се кара с коли пригодени и обезопасени за това, с ролбари, окачване и т.н. какво от това, че ще имаш каска като в колата ти няма нищо, ами като се обърнеш какво става, каската ли ще те спаси?
Повярвай ми, наистина е така понеже малко или много съм в тоя гювеч.
И за да не се чустваш засегнат ще ти предложа, ако някога се засечем да те черпя бира и да си говорим по темата за свободните състезания .

Така..драги ми колега asentm,
понеже очевидно не си някакъв паднал от небето злобар ще се опитам да го обясна възможно най-цивилизовано. Първо писта "Дракон" е лицензирана и абсолютно легална писта, която фигурира в календара на БФАС. При това два пъти :wink: Това е единствената ПИСТА в истинския смисъл на думата, фигурираща като трасе на което се провежда ОФИЦИАЛНО състезание от календара на БФАС! Именно това ме предизвика да кажа, че поста ти беше глупав, защото се изказа неподготвен, специално за пистата. Да, изкажи си мнението, но когато то е некомпетентно, настоявайки да е верно в крайна сметка се оказва глупаво. И хора, които не са наясно (като теб) за състоянието на пистата, но пък за разлика от теб не го и коментират, като прочетат нещо подобно си вадят грешни изводи, за това едва ли не бях длъжен да ти отговоря по този начин. Аз моето мнение го дадох по-горе с празната надежда все пак някой да го прочете и разбере. Очевидно това не стана. :roll: Тогава дали заради хора като мен няма такъв раздел или заради хора, които не четат, а само си пишат колкото да има спам??? :D

Относно зачитането на историята и колегите от БМВ форума...ами виж, реално не я зачитам въпросната история просто, защото не съм наясно с нея. Но зачитам фактите, а те именно са такива, че на БМВ събора имаше десетки пъти повече хора, отколкото на нашия. Как става това? Ами те може да са ползвали вашият опит и помощ, но за разлика от вас те се развиват! Най-елементарен факт...просто отвори техния форум и сравни броя и видовете раздели с тези тук.

Като заговори за писти по света..адски голям процент от пистите по целия свят (и тук говорим вече за БАШ писти) се използват от нормални хора, които просто искат да си покарат. И не само колите, а и моторите! Примери мога да ти изредя поне 50 само в Европа! :wink: И никъде няма изискване да имаш ролбар и всичките видове обезопасителни мерки! :wink: Продължаваш да говориш наизуст, което пак ме кара да се замисля, че поста ти е глупав...до известна степен. :wink: По въпроса с бирата съм винаги готов ! :D :D

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 13 юни 2007 15:43

:lol:
малко излезнахме от темата.
В България понятието състезание на писта не съществува от няколко години поради факта, че ние нямаме подобни съоръжения. За това този шампионат, който е интересен бе преименуван на "затворен маршут". В БФАС има "комисия по трасета", която гледа постъпилите предложения и скици .... после ходи оглежда местата, казва къде какво трябва да има от гледна точка на безопастност на зрители и пилоти и дава съгласие не ЛИЦЕНЗ това нещо е коренно различно. както казах преди , ако БФАС издава лицензи на трасето, то пътен възел Бояна, възела на входа на Кюстендил, Стара Загора, Варна, възела при Бургас на разклона за Каблешково да не изброявам всички места трябва да имат лицензи, което е невъзможно. Относно легалността на спортните обекти в БГ може много да си говорим, но не мисля, че мястото е тук, само пояснявам, че над половината от тях и в това число всички спортни съоръжения, на които се провеждат състезанията по автомобилен спорт нямат необходимете изисквания на наредбата за сигурността на спортните обекти /ПМС №173 от 31.08.2000 г./ неща, които тепърва започват да се правят и то защото има за съжаление смъртен случай.
Хубаво е когато вадим аргументи нещата да се изразяват точно. Защото иначе отиваме в графата "ама това е истина казаха го по тАлавизията" или "пише го у весникот" :D
Между другото според българското законодателство лицензионен режим може да извършва единствено държавата.... това че пилотите получават т.н. лиценз е допуснато поради факта, че думата е международно приета за хората придобли "състезателни права".
В Европа има много писти, на които наистина можеш да влезнеш и да караш, но на много малко от тях ще те допуснат неподготвен, защото необезопасена кола, наистина е неподготвена. Не говоря обезопасителните мерки да са в хомологация, но трябва да ги има. За моторите не говорим. Разбира се може и да има писти на които да минеш метър понеже си плащаш /затварянето на очи не е само наш патент/. Естествено е, че отговорността си е твоя и не е някак издържано, ако си мислиш че имаш ролбар в мозъка. Ей това последното става за "бисери от форума" .
За поред път пиша, че четейки мненията на повечето хора е ДА ИМА ТАКЪВ РАЗДЕЛ, но явно има и съображеения защо и да го няма и те не са защото това го отричаме, а поради страха да не се "лумпенизира" и нашия форум.
ЕТО И ПРЕДЛОЖЕНИЕ АКО ИСКАТЕ ЩЕ ВИ ОРГАНИЗИРАМ НЕЩО НА НАЙ-БЛИЗКАТА ИСТИНСКА ПИСТА ...ТАЗИ В ГР. СЕРЕС НА 40 КМ. ОТ ГРАНИЦАТА , КОЯТО НАИСТИНА Е ПИСТА, КОЛКОТО И НЕВЗРАЧНА ДА Е СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА ФИА.
Накрая за да завърша ти пожелавам да подкараш голфарата на Истанбул парк. Ако искаш мога и това да ти го уредя ...сериозно :idea:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 14 юни 2007 17:53

И какво стана :roll:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 14 юни 2007 17:54

Bobby_ написа:И какво стана :roll:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!
има нова анкета, рейсинг нема да има

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 14 юни 2007 18:57

:) Къде е тази анкета :) да гласувам.......

"кучетата си лаят а форума си върви...."

Като Пенсионерите..... ОТ ВСИЧКО НОВО ГИ Е СТРАХ!!!

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Чет 14 юни 2007 20:01

bobo7 написа:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!

Абе,баце,ти стана модче и кво?
На раздел"Футболен отбор" mhihi
За мен този раздел е супер смешен,мое мнение!
А за рейсинга,що реши,че няма да има,дай смислен отговор,но да е такъв! :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 14 юни 2007 20:27

sin orel C20XE написа:
bobo7 написа:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!

щото е игран тоя мач... :wink:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 15 юни 2007 6:44

Приказката е ясна "царя дава, падаря не..."
Не знам защо но и вота ми се струва манипулиран......
като се погледне в темата "кой на колко години е..." си личи средната възраст на потребителите от което си вадя извода че сме вече зрели хора.....
Аз обърнах внимание на раздела в Тунинг.бг и там не видях предвидените тук простотии..... Това какво значи? Че сме по-прости от онези? А там са събрани от всички клубове.....
Направо съм изумен! Целта е все пак и сайта и клуба да става по-популярен и така да се развива..... (поне аз така знам).
Вече казах веднъж сега ще повторя : И малкото кадърни хора и познаващи автомобилите ще избягат и ще спрат да помагат....
Аз познавам поне 10 човека от форума които разбират от VW но не пишат щото по една или друга причина са разочаровани от Форума...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 15 юни 2007 6:46

Bobby_ написа:Аз познавам поне 10 човека от форума които разбират от VW но не пишат щото по една или друга причина са разочаровани от Форума...

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 15 юни 2007 8:13

sin orel C20XE написа:
bobo7 написа:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!

Смей се ,ве! :lol:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 15 юни 2007 8:41

sin orel C20XE написа:
bobo7 написа:
ГЛАС В ПУСТИНЯ!!!

знаееш ли че ми писна от такива като теб! Но искам да запаза добрия тон и ще си замълча!
Но бъди сигурен ще докато мрънкате що има раздел за футбола, а не за рейсинг, нема да имате!

Върни се в “Силов тунинг”