Имам вече газ,всичко е наред,но имам едно питане:ЕКУ-то на АФТ има ли датчик,който да му казва,че помпата прави нялягане и/или че работи?
Много ми се иска да я направя през ключе или реле (знам,лоша идея),защото малко вие,пък не ми се сменя бенз.помпа.
Може ли да спра бенз.помпа на АФТ-то?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да спра бенз.помпа на АФТ-то?
andro_ написа:Имам вече газ,всичко е наред,но имам едно питане:ЕКУ-то на АФТ има ли датчик,който да му казва,че помпата прави нялягане и/или че работи?
Много ми се иска да я направя през ключе или реле (знам,лоша идея),защото малко вие,пък не ми се сменя бенз.помпа.
андро, сменял ли си скоро бенз филтър?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:andro_ написа:Имам вече газ,всичко е наред,но имам едно питане:ЕКУ-то на АФТ има ли датчик,който да му казва,че помпата прави нялягане и/или че работи?
Купих си го,ще го сменям утре

Газаджиите казаха ,че няма смисъл,колата си има система за рециркулация.През клапана за налягането.....притеснява ме,че регулаторът е свързан с един вакуум,който е вързан и за двата МАП-а (на колата и на газовата уредба).
Аз помпа ще намеря ефтинджос,ама не ми се сменя,щото е гадна работа,бутилката е над дупката на резервоара (там,откъдето се сваля кошницата с помпата и бензомера).Дано след смяна на филтъра се посъживи,че винаги паля на бензин,няма опция за палене на газ.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Ludia написа:andro_ написа:Имам вече газ,всичко е наред,но имам едно питане:ЕКУ-то на АФТ има ли датчик,който да му казва,че помпата прави нялягане и/или че работи?
Купих си го,ще го сменям утре.Ако не стане....клещите.
Газаджиите казаха ,че няма смисъл,колата си има система за рециркулация.През клапана за налягането.....притеснява ме,че регулаторът е свързан с един вакуум,който е вързан и за двата МАП-а (на колата и на газовата уредба).
Аз помпа ще намеря ефтинджос,ама не ми се сменя,щото е гадна работа,бутилката е над дупката на резервоара (там,откъдето се сваля кошницата с помпата и бензомера).Дано след смяна на филтъра се посъживи,че винаги паля на бензин,няма опция за палене на газ.
аз минах по същия път....и мойта бутилка е над бенз помпа.....2 пъти свалях и качвах за 1 седмица.....за това те съветвам - смени първо филтъра.....може да останеш много доволен от резултата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:andro_ написа:Благодаря колеги.Със здраве!
андро, попринцип помпата трябвало да работи за да охлаждал бензина дюзите.....незнам дали съм чул и разбрал правилно....но това знам аз....но смени филтъра да видиме дали ще спре виенето на помпата, пък после да му мислим
Утре ще я видим.
То дюзите като не работят

По този повод скапват ли се дюзите като се нагряват?Не се бях замислял за това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”