CHANGER за Пасат Б5.5 - модел, сериен номер .... ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

CHANGER за Пасат Б5.5 - модел, сериен номер .... ?

Мнениеот longora » Съб 16 юни 2007 12:32

Здравейте колеги ... разбрах че чейнджъри (оригинален) за Пасат като моя е на Панасоник. Отидох до Техно Маркет понеже те са вносители на Панасоник и ги питах дали мога да си поръчам от тях чейнджър за колата и ми казаха да разбера какъв е модела на самия чейнджър за да могат да го поръчат. Молбата ми е към тези който си имат чейнджър или който знаят модела ако могат да ми го кажат.... ще съм много благодарен. Също така дали чете МP3 или ако не чете дали ще има някаква опция с която да си чете и МP3. Благодаря!!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 17 юни 2007 15:57

Колеги ... никой ли не може да помогне :( Моля ви, че като тръгна извън градско загивам ... :(

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Нед 17 юни 2007 16:02

След няколко часа ще ходя да си зема колата от ремонт и ще ти кажа точно модела ако дотогава не са ти казали. Пасата е Б5, но предполагам ще е същия ченджър.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 17 юни 2007 16:03

Ще съм ти много благодарен ....

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Нед 17 юни 2007 22:57

Днеска не можах да ида да си взема колата, утре след работа, но след кратка справка с Гугъл излезе това:
http://www.michaelneuhaus.de/golf/golf4radios.htm#cdnachruestung
Там е описано как да се добави cd changer. Според описанието за Beta/Gamma 5, след 1998-ма пасват следните типове:
Panasonic
8-fach- CX-DP 88 N, CX-DP 801 und CX-DP 803
6-fach- CX-DP 600, CX-DP 601, CX-DP 9060, CX-DP 9061
Според описанието само тези устройства пасвалси директно.

А това е кабела който ти трябва за да закачиш ченджъра за устройството:
6X0 051 734 A
предполагам че се поръчва от сервиз на ФВ.

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Пон 18 юни 2007 9:40

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 юни 2007 10:50

А дали ще четат МП3 или ще трябва да се задоволя само с ЦДта ... :) Много съм ви благодарен за информацията :!: :bowdown

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Пон 18 юни 2007 11:57

Ако искаш МП3, защо ти е ЦД Ченджър??
Вземи си това и пей сърце...
http://www.solisto.de/index.php?lang=en ... &numpage=1

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 юни 2007 15:44

От това което разбрах от прочетеното е че това чудо на техниката работи с флаш памет и на нея се качват песни и то си свири то касетофона ... ако правилно съм разбрал не е зле тъй като няма и дискове а само на памети и ако си взема 1 ГБ памет ще се рода :D . Но как се слага това в колата и дали го има в БГ случайно да знаеш :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 18 юни 2007 16:00

Колега и аз така исках чейнджър, но накрая си купих 1ГБ плеър на Креатив и един ФМ трансмитер - родих се. Настройваш си радиото на определена честота и си слушаш твоята си музика без никакви грижи!

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 18 юни 2007 16:07

И с външен сендер е добре, но това Solisto е по-хитро решение, нооо цената му е към 200Евро :(.
И на мен не ми се иска да си махам оригиналното радио. Като гледам сега какви грозни и кичозни радиота правят съм също в търсене на оптимално решение за mp3, без да махам оригиналната музика.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 юни 2007 16:10

Освен че са кичозни новите, ако пъй е някое по ново и хубаво ще ти направят мизерия на колата за да го вземат ..... за това лично според мен е да си седи оригиналното и с някакъв чейнджър или това Солисто което показа колегата Slartie. trunner аз до сега не съм чувал за такова нещо камоли да съм виждал :) Какъв е този плеър на Криетив и на мястото на радиото ли седи ? И това с радиото не го разбрах мн мн :oops: Чувствам се леко заглупял :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 18 юни 2007 16:27

Най-вероятно аз не съм обяснил както трябва. Значи: Купуваш си обикновен МП3 плеър (от този вид който Мтел раздаваха с Примите) от Техномаркет, Технополис или откъдето там си решиш. След това за 10 - 15лв си купуваш въпросния ФМ трансмитер. Това представлява една джаджа която се захранва от запалката в автомобила. На другия и край има жак като този за слушалки. Свързваш двете машинки и си настройваш радиото на честотата на която излъчва съответния трансмитер (за препоръчване е да си вземеш такъв с няколко канала - честоти). По този начин си слушаш музиката от плеъра по радиото. Аз направих така, защото на чейнджъра първо трябва да му търся място, трябва да вадя касетофона и т.н. А това е просто, но успешно решение на проблема. Предимства: Винаги можеш да си смениш музиката на устройството, нямаш десетки дискове навсякъде из колата, може да го ползваш в друг автомобил, на дълъг път с няколко автомобила всичките може да слушате една и съща музика (питай gr_kanev). А, че не си струва да махаш оригиналния касетофон - не си струва! Помисли си само за функцийте ГАЛА и Autofind!!!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 юни 2007 17:28

Тия функции ГАЛА и Аутофайнд май не ги знам :) Иначе за този начин с МП3то и трансмитера вече ми звучи добре ;) и така като гледам ще излезе около 200лв.... Има ли значение какъв ще е МП3 плеъра .... трябва да е с повече памет де, но марка дали има значение ? И трансмитера от Техно маркет може ли да се купи ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 18 юни 2007 17:41

trunner .... един много много важен въпрос :) Колко време издържа на свирене този плеър ? http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09027684 аз този го гледам че е с 1ГБ .... ама дали ще държи 8 часа примерно да свири ... как мислиш ?

Върни се в “Passat”