Как говорителите в таблото да вадят поне малко бас?
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето : Малко лоши но сега в Перник е тъмно незнам в Сф как е
Отпред:
Отзад: (това е "каса" която права в момента
)
Това е записче как свирят
(мене си ме кефи)
http://store1.data.bg/lirik/Untitled_transcoded.mp3
Boschmann добро съчетание цена-качество
Отпред-28лв. (комплект 2бр.)
Отзад- 52лв. (комлпект 2бр.)
Въпроси на ЛС
П.П. Касата я правя в момента (от 1 ден вече)(мога да дам размери акоиска някой
)

Отпред:

Отзад: (това е "каса" която права в момента

Това е записче как свирят

http://store1.data.bg/lirik/Untitled_transcoded.mp3
Boschmann добро съчетание цена-качество
Отпред-28лв. (комплект 2бр.)
Отзад- 52лв. (комлпект 2бр.)
Въпроси на ЛС
П.П. Касата я правя в момента (от 1 ден вече)(мога да дам размери акоиска някой

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
didodi написа:agopov, явно ни се разминават представите за ниски честоти
за човек, който иска да изкара бас от 10 см в таблото.. мислиш ли, че има значение 200-100- 50-40 Хц..

дан говорим, че този ДЛС може да е отвратително добър.. ама е също толкова отвратително скъп..
просто не е за всеки и не за всяка кола ;0
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Абе хора, колкото и големи високоговорители да слагате, няма ли обем, ще свири ли....свири като радиоточка!
Освен това не е задължително да се използват много големи по размер високоговорители за да се създаде определено звуково налягане, вече има и по-малки говорители с голям ход на шпулата, които се равняват на създавано звуково налягане (отместен обем въздух) в сравнение с по-големите.
Освен това не е задължително да се използват много големи по размер високоговорители за да се създаде определено звуково налягане, вече има и по-малки говорители с голям ход на шпулата, които се равняват на създавано звуково налягане (отместен обем въздух) в сравнение с по-големите.
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mafiota написа:Абе хора, колкото и големи високоговорители да слагате, няма ли обем, ще свири ли....свири като радиоточка!
Не ми се пиеше иначе щях да кажа същото

wili98 написа:didodi написа:agopov, явно ни се разминават представите за ниски честоти
за човек, който иска да изкара бас от 10 см в таблото.. мислиш ли, че има значение 200-100- 50-40 Хц..
дан говорим, че този ДЛС може да е отвратително добър.. ама е също толкова отвратително скъп..
Е....все пак за този бас който всички разбират "бум бум" не може да се говори,аз имах предвид от чисто теоретична гледна част че искарва честоти,които се влизат в графата "ниски"

Въпросния ДЛС наистина си е скъпичък - 250 лева комплекта,но за Г3 примерно без фабрични места за говорители във вратите е добро решение - вместо да се отлеят предни джобове за около 150-200 лв и още поне толкова за свястна компонентка че да има ефект

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
agopov написа:wili98 написа:didodi написа:agopov, явно ни се разминават представите за ниски честоти
Е....все пак за този бас който всички разбират "бум бум" не може да се говори,аз имах предвид от чисто теоретична гледна част че искарва честоти,които се влизат в графата "ниски"![]()
Въпросния ДЛС наистина си е скъпичък - 250 лева комплекта,но за Г3 примерно без фабрични места за говорители във вратите е добро решение - вместо да се отлеят предни джобове за около 150-200 лв и още поне толкова за свястна компонентка че да има ефект
Ами колега всичко си е доста относително, зависи "колко" ниски търсиш и с каква амплитуда да са. Разбира се че колкото е по-ниска честотата толкова обема и звуковото налягане трябва да са по-големи, за да могат вярно да се излъчат и възприемат тези честоти.
Аз незнам повечето хора какво разбират от "бас", но само ще отбележа че басът е звук, а не някакво "думкане" "бумтене" или "тресене".И колкото едно низкотоново озвучително тяло по- малко вибрира (резонира) , толкова звука които се излъчва е с по- висока вярност!
незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.
- SpoileR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nigga написа:незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.
Никога не съм имал предвид 10 000 вата в таблото и да хвърчат копчета.

имах предвид в новите коли като се качиш и си вадят всички честоти и е приятно за слушане.
В голфа тези в таблото само високи и средни вадят, от бас и помен няма... Това ми беше мисълта.

Примерно в рено19 само с предни говорители, свири прекрасно...вярно там са малко по големи, но...
Както и да е, идеята ми беше в отворите в които се слагат колоните, там където се пада магнита на говорителя, под него да се оформи нещо като дъно с стъклопласт или нещо от сорта, та да стане затворен обем, а не звука да се акустира по въздуховодите на парното както е замисъла попринцип...
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
SpoileR написа:nigga написа:незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.
Никога не съм имал предвид 10 000 вата в таблото и да хвърчат копчета.
![]()
имах предвид в новите коли като се качиш и си вадят всички честоти и е приятно за слушане.
В голфа тези в таблото само високи и средни вадят, от бас и помен няма... Това ми беше мисълта.![]()
Примерно в рено19 само с предни говорители, свири прекрасно...вярно там са малко по големи, но...
Както и да е, идеята ми беше в отворите в които се слагат колоните, там където се пада магнита на говорителя, под него да се оформи нещо като дъно с стъклопласт или нещо от сорта, та да стане затворен обем, а не звука да се акустира по въздуховодите на парното както е замисъла попринцип...
Има варянт тия малките говорители да ти извадят басс

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Утре ще разгледам таблото ми да видя точно как ще дойде кутията от тънък лист МДФ от който да се направи обем за говорителя.Идеята ми е под дупката за говорителя да се хване с види кутийката за говорителя и той да се монтира отгоре и да си стане оригинално просто без преправяне. Но ще трябва да се сваля таблото задължително.
- LORD KilleR
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AAU 1993
- SpoileR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LORD KilleR написа:Корите на предните врати на някой GOLF 2-ки могат да се сложат 13см. басчета, даже има и модели оригинални GOLF-чета с активни системи на бас във вратите. Я даи снимка на кората на предната врата да видим дали може да се направи нещо за "малко повече бас" с минимални средства и усилия.
Ако визираш мен, нямам място за говорители във вратите...

Там си ползвам "шкафчетата" и не мисля да слагам говорители там.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”