Как говорителите в таблото да вадят поне малко бас?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Вто 12 юни 2007 17:51

Довечера ще кача снимки на моята музика :wink:

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Вто 12 юни 2007 20:31

Ето : Малко лоши но сега в Перник е тъмно незнам в Сф как е :lol:

Отпред:
Изображение
Изображение
Изображение

Отзад: (това е "каса" която права в момента ;) )

Изображение
Изображение
Изображение

Това е записче как свирят ;) (мене си ме кефи)

http://store1.data.bg/lirik/Untitled_transcoded.mp3

Boschmann добро съчетание цена-качество

Отпред-28лв. (комплект 2бр.)
Отзад- 52лв. (комлпект 2бр.)

Въпроси на ЛС

П.П. Касата я правя в момента (от 1 ден вече)(мога да дам размери акоиска някой 8) )

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 13 юни 2007 8:54

didodi написа:agopov, явно ни се разминават представите за ниски честоти :lol:

за човек, който иска да изкара бас от 10 см в таблото.. мислиш ли, че има значение 200-100- 50-40 Хц.. ;)
дан говорим, че този ДЛС може да е отвратително добър.. ама е също толкова отвратително скъп..
просто не е за всеки и не за всяка кола ;0

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 13 юни 2007 11:49

Абе хора, колкото и големи високоговорители да слагате, няма ли обем, ще свири ли....свири като радиоточка!
Освен това не е задължително да се използват много големи по размер високоговорители за да се създаде определено звуково налягане, вече има и по-малки говорители с голям ход на шпулата, които се равняват на създавано звуково налягане (отместен обем въздух) в сравнение с по-големите.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 13 юни 2007 12:32

mafiota написа:Абе хора, колкото и големи високоговорители да слагате, няма ли обем, ще свири ли....свири като радиоточка!
Освен това не е задължително да се използват много големи по размер високоговорители за да се създаде определено звуково налягане, вече има и по-малки говорители с голям ход на шпулата, които се равняват на създавано звуково налягане (отместен обем въздух) в сравнение с по-големите.

Не ми се пиеше иначе щях да кажа същото

:да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 13 юни 2007 13:43

wili98 написа:

за човек, който иска да изкара бас от 10 см в таблото.. мислиш ли, че има значение 200-100- 50-40 Хц.. ;)
дан говорим, че този ДЛС може да е отвратително добър.. ама е също толкова отвратително скъп..

Е....все пак за този бас който всички разбират "бум бум" не може да се говори,аз имах предвид от чисто теоретична гледна част че искарва честоти,които се влизат в графата "ниски" :wink:
Въпросния ДЛС наистина си е скъпичък - 250 лева комплекта,но за Г3 примерно без фабрични места за говорители във вратите е добро решение - вместо да се отлеят предни джобове за около 150-200 лв и още поне толкова за свястна компонентка че да има ефект 8)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 14 юни 2007 6:42

agopov написа:
wili98 написа:

Е....все пак за този бас който всички разбират "бум бум" не може да се говори,аз имах предвид от чисто теоретична гледна част че искарва честоти,които се влизат в графата "ниски" :wink:
Въпросния ДЛС наистина си е скъпичък - 250 лева комплекта,но за Г3 примерно без фабрични места за говорители във вратите е добро решение - вместо да се отлеят предни джобове за около 150-200 лв и още поне толкова за свястна компонентка че да има ефект 8)

Ами колега всичко си е доста относително, зависи "колко" ниски търсиш и с каква амплитуда да са. Разбира се че колкото е по-ниска честотата толкова обема и звуковото налягане трябва да са по-големи, за да могат вярно да се излъчат и възприемат тези честоти.
Аз незнам повечето хора какво разбират от "бас", но само ще отбележа че басът е звук, а не някакво "думкане" "бумтене" или "тресене".И колкото едно низкотоново озвучително тяло по- малко вибрира (резонира) , толкова звука които се излъчва е с по- висока вярност!

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Вто 19 юни 2007 21:39

незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.

Потребителски аватар
SpoileR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SpoileR » Сря 21 ное 2007 11:15

nigga написа:незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.

Никога не съм имал предвид 10 000 вата в таблото и да хвърчат копчета.
:lol:

имах предвид в новите коли като се качиш и си вадят всички честоти и е приятно за слушане.

В голфа тези в таблото само високи и средни вадят, от бас и помен няма... Това ми беше мисълта. 8)

Примерно в рено19 само с предни говорители, свири прекрасно...вярно там са малко по големи, но...

Както и да е, идеята ми беше в отворите в които се слагат колоните, там където се пада магнита на говорителя, под него да се оформи нещо като дъно с стъклопласт или нещо от сорта, та да стане затворен обем, а не звука да се акустира по въздуховодите на парното както е замисъла попринцип...

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 21 ное 2007 17:41

SpoileR написа:
nigga написа:незанам много се изписа ма да се включа и аз.в таблото на Г2 съм сложил 8.9 см говорители.от тях реално погледнато неможе да се извади бас(и то БАС както си го представят хората)то моито говорителче си вади "бас" но е нормално че не се тресе предния позорец.та колега ако това искаш да постигнеш нема как да стане.па и аз невиждам за какво ти е бас в таблото,нали се сещаш че всичко ще скърца ако има нещо мощно в таблото.

Никога не съм имал предвид 10 000 вата в таблото и да хвърчат копчета.
:lol:

имах предвид в новите коли като се качиш и си вадят всички честоти и е приятно за слушане.

В голфа тези в таблото само високи и средни вадят, от бас и помен няма... Това ми беше мисълта. 8)

Примерно в рено19 само с предни говорители, свири прекрасно...вярно там са малко по големи, но...

Както и да е, идеята ми беше в отворите в които се слагат колоните, там където се пада магнита на говорителя, под него да се оформи нещо като дъно с стъклопласт или нещо от сорта, та да стане затворен обем, а не звука да се акустира по въздуховодите на парното както е замисъла попринцип...

Има варянт тия малките говорители да ти извадят басс :)

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 21 ное 2007 17:45

Утре ще разгледам таблото ми да видя точно как ще дойде кутията от тънък лист МДФ от който да се направи обем за говорителя.Идеята ми е под дупката за говорителя да се хване с види кутийката за говорителя и той да се монтира отгоре и да си стане оригинално просто без преправяне. Но ще трябва да се сваля таблото задължително.

Потребителски аватар
LORD KilleR
Автомобил: VW Polo
Двигател: AAU 1993

Мнениеот LORD KilleR » Чет 22 ное 2007 9:37

Корите на предните врати на някой GOLF 2-ки могат да се сложат 13см. басчета, даже има и модели оригинални GOLF-чета с активни системи на бас във вратите. Я даи снимка на кората на предната врата да видим дали може да се направи нещо за "малко повече бас" с минимални средства и усилия.

Потребителски аватар
SpoileR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SpoileR » Пет 23 ное 2007 12:34

LORD KilleR написа:Корите на предните врати на някой GOLF 2-ки могат да се сложат 13см. басчета, даже има и модели оригинални GOLF-чета с активни системи на бас във вратите. Я даи снимка на кората на предната врата да видим дали може да се направи нещо за "малко повече бас" с минимални средства и усилия.

Ако визираш мен, нямам място за говорители във вратите... :?
Там си ползвам "шкафчетата" и не мисля да слагам говорители там. :roll:

Потребителски аватар
ivansho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivansho » Съб 24 ное 2007 15:00

Ми от тези малки говорители незнам какъв бас може да очакваш.Колкото е по-голяма мембраната на говорителя ниските честоти са по-плътни.В този случаи мошноста не играи роля.Трябва да ги чуиш.Тези дето ги пишат че са от 20-18000HZ не мойе да им се вярва.Най-добре ще прецениш на слух.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”