За Голф 3 1.6 АБУ-РЕШЕНО!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
За Голф 3 1.6 АБУ-РЕШЕНО!!!
Някои може ли да ми каже,в каква последователност се стягат болтовете на Главата,и на какви килограми.Защото вчера я шлайфаха и утре ми предстои слагане.Ако има и още нещо специфично за тази процедура ще сам доволен да ги узная.
Последна промяна от stefande на Сря 20 юни 2007 13:53, променено общо 1 път.
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vasstop написа:Ronin написа:Не ти трябва динамометричен ключ.Купи си нови болтове за главата ....ако питаш защо.......просто го направи !!
От къде на къде прецени, че не му трябва динамометричен ключ???
То ако не трябваше хората нямаше да го пишат по книгите с какво усилие да се затяга...
Аман от разбирачи.

А нещо от рода за възможна необходимост от шлайф на главата????Нали всичко трябва добре да се премери и прецени....все пак си е отваряне на ДВГ.......не се прави през ден.......аз бих отишъл при добър професионалист ако ще правя тази процедура за първи път.....
То девиците затуй търсят опитни мъже за дефлорация!!!!!С ДОБРИ ДИНАМОМЕТРИЧНИ КЛЮЧОВЕ!!!!!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На гарнитурата си пише ,има схема и там се затяга по нея...в градуси....претяга се ако пише щото има и такива дето пише че не се притяга ако са нови болтовете(има и такива болтове дето сами се свиват ако може така да се изразя) и т.н на Гарнитурата си пише....четеш и така ..аз лично имам два динамометрични ключа и ги ползвам когато се наложи...ако се наложи...на гарнитурите дето си пише че се натяга в градуси НЕ ПОЛЗВАМ драги ми смехурко...извинявайте за съветите....простете ми невежелството ама аз така ги правя понякога....сори...разкайвам се дълбоко че ви засегнах по тоя некомпетентен начин...Още веднъж извинения
Що си мислиш че като затегнеш 9 кг или 12 кг. и си по прав от завода производител на гарнитурата дето е събрал куп инженери дето да си блускат главите как аджеба да я направят тая работа да стане на обратно както се прави в БГ. Че вие сигорно гарнитурите и с графитна грес сигорно ги мажете....щото за по сигорно...няма лошо...и аз така понякога отвътре ми идва ама понякога се сдържам ама няма вече връзка по темата и спирам че се отплеснах ....с здраве
П.С Немога да се сетя на кои гарнитури пишеше и два начина само с динамометриген или само по градуси....едни сини опаковки гаскетнещоси с силиконов кант ...май турски или английски бяха ....че се сетя до довечера или ще ги измъкна от гаража и ще видим прав кой крив ама че ми носи някой мед до Пловдив...само да ги намеря де са ама от двамата по горе предпочитам Joker да доде до Пловдив ....
Що си мислиш че като затегнеш 9 кг или 12 кг. и си по прав от завода производител на гарнитурата дето е събрал куп инженери дето да си блускат главите как аджеба да я направят тая работа да стане на обратно както се прави в БГ. Че вие сигорно гарнитурите и с графитна грес сигорно ги мажете....щото за по сигорно...няма лошо...и аз така понякога отвътре ми идва ама понякога се сдържам ама няма вече връзка по темата и спирам че се отплеснах ....с здраве
П.С Немога да се сетя на кои гарнитури пишеше и два начина само с динамометриген или само по градуси....едни сини опаковки гаскетнещоси с силиконов кант ...май турски или английски бяха ....че се сетя до довечера или ще ги измъкна от гаража и ще видим прав кой крив ама че ми носи някой мед до Пловдив...само да ги намеря де са ама от двамата по горе предпочитам Joker да доде до Пловдив ....
- joker
Ronin написа:На гарнитурата си пише ,има схема и там се затяга по нея...в градуси....претяга се ако пише щото има и такива дето пише че не се притяга ако са нови болтовете(има и такива болтове дето сами се свиват ако може така да се изразя) и т.н на Гарнитурата си пише....четеш и така ..аз лично имам два динамометрични ключа и ги ползвам когато се наложи...ако се наложи...на гарнитурите дето си пише че се натяга в градуси НЕ ПОЛЗВАМ драги ми смехурко...извинявайте за съветите....простете ми невежелството ама аз така ги правя понякога....сори...разкайвам се дълбоко че ви засегнах по тоя некомпетентен начин...Още веднъж извинения
Майна ,ела във Варна на морето ,че е по-хладно през лятото и има повече хубави жени....бирата е от мен.....тъкмо ще си направиш здрасти с това "кученце" дето е от аватара-използвам го да плаши каките и да ги подкарва към мен......ама аз наистина ще черпя..не се шегувам....И гарнитурата донеси..да не забравиш
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На АБУ мотора се затягат на 4 етапа:
1 - 30 NM
2 - 60 NM
3 - 90°
4 - 90°
демек стягаш на 30 нютона или 3 кг., след това на 60, след това дозатягаш на 90 градуса, пушиш една цигарка да слегна малко гарнитурката и след това на още 90 градуса.
Реда е следния:
10--4--2--6--8
7---5--1--3--9
Почваш от 1 към 10, като се брои като си застанал пред колата, т.е. седиш срещу мотора.
1 - 30 NM
2 - 60 NM
3 - 90°
4 - 90°
демек стягаш на 30 нютона или 3 кг., след това на 60, след това дозатягаш на 90 градуса, пушиш една цигарка да слегна малко гарнитурката и след това на още 90 градуса.
Реда е следния:
10--4--2--6--8
7---5--1--3--9
Почваш от 1 към 10, като се брои като си застанал пред колата, т.е. седиш срещу мотора.
- joker
°niksi° написа:На АБУ мотора се затягат на 4 етапа:
1 - 30 NM
2 - 60 NM
3 - 90°
4 - 90°
Реда е следния:
10--4--2--6--8
7---5--1--3--9
Почваш от 1 към 10, като се брои като си застанал пред колата, т.е.
седиш срещу мотора.
Бравооооооо.....ето това е дума на истински ерудит!!!!
Мисля,че оттук нататък няма кой какво повече да пише......!!!Страшно точно и конкретно........и много образователно!
Само с пушенето не съм съгласен....вреди!!!!!
Аз лично благодаря много за изчерпателната информация!!!!!!!Най-сърдечно!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега се сетих за нещо което трябва да се направи /дано не е късно/. Трябва да се почистят много добре дупките в блока където са резбите на болтовете. Като бъркнеш с отверка примерно трябва да остава чиста /демек да се почисти остатъци от масло, нагари и т.н., защото има някакъв шанс ако не се почисти добре при стягането на главата да се пукне блока. Също е добре да се намазват с масло болтовете и мястото между главите им и шайбите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”