VW B5 1997g. 1.9 tdi AFN
От 1 седмица се появи миризма (май е на изгорели газове ) в купето
при включен климатик. Когато колата се движи със скорост над 30 - мризмата изчезва, ако спра климатика също изчезва. Миризмата я има и на студена и на загрята кола.
Реших , че е меката връзка, защото си беше за смяна. Смених я, като
махнах и клатализатора.
Миризмата обаче си остана ?
Ефект имаше от смяната на катализатора май само - преди на 100 -110, колата губеше мощност, вчера обаче успях да вдигна 130 140 без да забие. ( проблема с забиването съм го изчел във форума - само ми е чудно дали може да се оправи само от махането на катализатора )
Ше споделя още един проблем , който може да има връзка.
От време на време , като подам газ се получава едно задържане (1-2 sek.) преди да тръгне колата. Зимата тоя номер ми го правеше зимата преди да загрее колата - при това много по осезателно (направо си прекъсваше ) .
миризма в купето при работа на място
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Сега е така - давам газ и колата почва да набира бавно за 1-2 сек, след което като че ли се отпушва и почва да набира нормално. Усеща се най вече на 2-3 скорост.
Зимата - преди да загрее колата - направо си се движеше като на тласъци, след което се оправя, които се чуставха особено силно на 1-2 предавка.
Зимата - преди да загрее колата - направо си се движеше като на тласъци, след което се оправя, които се чуставха особено силно на 1-2 предавка.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
versace написа:Според мене е скъсана мека връзка след колекторите към аспуха!
ico6304 написа:Пуснато на: Сря Юни 20, 2007 11:21 Заглавие: миризма в купето при работа на място
--------------------------------------------------------------------------------
Реших , че е меката връзка, защото си беше за смяна. Смених я, като
махнах и клатализатора.
Миризмата обаче си остана ?
Опита ли да смениш и филтъра за купето (климатика) - намира се под предното стъкло, вдясно по посока на движението на колата - пред "жабката" ?
Филтъра е сменян преди месец.
Това което забелязах днес е че миризмата вътре си е на нафта.
И като набира колата има леки прекъсвания.Не знам как стига нафтата до двигателя , но според има загуби някъде по тоя път - така си обяснявам миризмата и прекъсването.
Не знам - просто се опитвам да разсъждавам.
Дахте съвет кoй да я погледне колата. - при Wasteland, Vaskoto ...
Това което забелязах днес е че миризмата вътре си е на нафта.
И като набира колата има леки прекъсвания.Не знам как стига нафтата до двигателя , но според има загуби някъде по тоя път - така си обяснявам миризмата и прекъсването.
Не знам - просто се опитвам да разсъждавам.
Дахте съвет кoй да я погледне колата. - при Wasteland, Vaskoto ...
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много странно. Вчера вечерта след кратък пробег от 1км и съвсем спокойно каране се разнесе една миризма като на изгорял кабел. Нямам си и на идея от къде точно, но мирише най-силно около динамото. На другия ден не се усещаше, но при увеличаване на музиката започна пак слабо да подмирисва. При включване на вентилатора на купето отново се усеща слаба миризма. Днес по светло гледах гледах, ама нищо не се вижда. Иначе колата си върви. Преди няколко дни сменях горивен филтър, но мирише по-скоро на кабел и то отпред до динамото, не отзад при филтъра. Някакви идеи?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти: