Здравейте колеги! Проблема ми е следния. Карам си аз ония ден Джетата ходих кам Пампорово , но по едно време колата взе да се държи по съвсем друг начин на пътя по по-неравните завои направо ми бягаше . Когато се прибрах видях ,че предния дясен амортисиор и пружината са целите омаслени . Миналата година май месец съм и ги сменял и 4-те . BILSTEIN газови са. Погледах и другите , но по тях нямаше и капка масло. Въпроса ми е следния - Мога си да сменя само този където си е заминал или трябва да сменям и двата предни независимо че единия е напълно здав!
Благодаря предварително!!

Проблем с Амортисиорите
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Горещо се препоръчва да не си правиш експерименти с живота, сменят се по двойки не заради друго а защото работят заедно когато колата се двожи и двата амортисьора са натоварени. А за пулненето (рециклиране) си помисли как ще му вкараш газ, маслото е лесно.
Последна промяна от Glove на Чет 21 юни 2007 21:18, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
golfarata написа:простичко момче съм - от село. ама газови амортесьори да се омаслят не помня. ако греша - поправете ме. благодаря колеги! с риск да се натрапя - смяната е х2 броя от всичко. да ме извини колегата за повторението - не трупам мнения.
Има такива едни хем газови,хем маслени.
Към автора:А Билщайн-а откъде го купи,да не си купуваме ние оттам?
Не искам да кажа,че са ментаци,напълно възможно е единият да е нещо дефектен.То и по нашите хубави пътища...знаем си.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
амортесьори
Затова другия път Монро с 3 години гаранция на цената на Билстейн. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: амортесьори
lozan67 написа:Затова другия път Монро с 3 години гаранция на цената на Билстейн.
Да,бе да.Монро-то голЕмата ралта...
Всичко в БГ е боклук,няма да се плашите.
Едно нещо е германско,френско и т.н. само и единственото когато е закупено от Германия,Франция и т.н.
ЕДИТ: Е,оригинално е,ако е от официален представител на марката автомобил.За VW Порше,Юнитрейд (или вече не са те),Хаас (Пловдив).
Колкото по-неизвестна и неналожена е една марка в БГ,толкова по-вероятно е да оттам,откъдето се заявява,че е.
Последна промяна от andro_ на Чет 21 юни 2007 21:52, променено общо 1 път.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
ninja_1 написа:Само да вметна,че и в газовите амортисьори има масло.Иначе ще блокират на 3-тото сгъване...
Във всички има,а това как работят,в едната или в двете посоки се определя от работната камера вътре в ам.-а и от клапаните...
Колегата е много прав за това че има и масло, няма амортисьори без масло.
А що се отнася до това какви са и колко са издърьливи амортисьорите е относително, аз карам вече една година с маслени KYB(Kayaba) навъртял съм им около 40 000км. вече и за сега съм доволен от тях а ги тормозя доста, по-евтини са от Bilshtein, е газовите не са, да допълня че ги мъча със спортни пружини.
Когато се сменят амортисьори задължително по двойка иначе се променя стабилостта на колата и може да се метнете в някое дере или дърво
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Колега, моето мнение е да смениш и двата
, ще си спистиш много главоболия
и наистина , кажи от къде си ги взел/фирма-магазин/, за да не се излъжем
До 1м. ще си сменям предните макферсоните/маслени/ и задните амортесьори /маслени/ се спрях на марката BOGE
Цената на предните е 100лв за 1бр и на задните е 80лв за бр.- с 2г гаранция
, като имаш на предвид че това е цена на дребно
, ако се поразровиш малко, ще ги намериш с 20% по евтино

До 1м. ще си сменям предните макферсоните/маслени/ и задните амортесьори /маслени/ се спрях на марката BOGE

Цената на предните е 100лв за 1бр и на задните е 80лв за бр.- с 2г гаранция

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”