Проблем с Амортисиорите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Амортисиорите

Мнениеот uJIuaTa » Чет 21 юни 2007 21:07

Здравейте колеги! Проблема ми е следния. Карам си аз ония ден Джетата ходих кам Пампорово , но по едно време колата взе да се държи по съвсем друг начин на пътя по по-неравните завои направо ми бягаше . Когато се прибрах видях ,че предния дясен амортисиор и пружината са целите омаслени . Миналата година май месец съм и ги сменял и 4-те . BILSTEIN газови са. Погледах и другите , но по тях нямаше и капка масло. Въпроса ми е следния - Мога си да сменя само този където си е заминал или трябва да сменям и двата предни независимо че единия е напълно здав!

Благодаря предварително!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 21 юни 2007 21:10

Ако имат гаранция знаеш какво да направиш :wink: .
Аз никога не бих сменил 1 амортисьор,1 тампон макферсон,накладки за 1 колело....сещаш се :arrow: 2 нови амортисьора.

Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uJIuaTa » Чет 21 юни 2007 21:14

за гаранцията не сам сигурен колко е , но не вярвам да е повече от година. А какво ще кажеш за рециклиране дочул сам че много хора са доволни

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 21 юни 2007 21:16

Горещо се препоръчва да не си правиш експерименти с живота, сменят се по двойки не заради друго а защото работят заедно когато колата се двожи и двата амортисьора са натоварени. А за пулненето (рециклиране) си помисли как ще му вкараш газ, маслото е лесно.

Последна промяна от Glove на Чет 21 юни 2007 21:18, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Чет 21 юни 2007 21:17

простичко момче съм - от село. ама газови амортесьори да се омаслят не помня. ако греша - поправете ме. благодаря колеги! с риск да се натрапя - смяната е х2 броя от всичко. да ме извини колегата за повторението - не трупам мнения.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 21 юни 2007 21:26

golfarata написа:простичко момче съм - от село. ама газови амортесьори да се омаслят не помня. ако греша - поправете ме. благодаря колеги! с риск да се натрапя - смяната е х2 броя от всичко. да ме извини колегата за повторението - не трупам мнения.

Има такива едни хем газови,хем маслени.

Към автора:А Билщайн-а откъде го купи,да не си купуваме ние оттам?

Не искам да кажа,че са ментаци,напълно възможно е единият да е нещо дефектен.То и по нашите хубави пътища...знаем си.

Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uJIuaTa » Чет 21 юни 2007 21:36

Вземал сам ги от уж на заредения с авто части магазин от Асеновград, който се води и най-добър.
Консултирах се с някои друг майстор. И всички са на тва менение че е бил някав дефектен. А на гаранцията пипе газо-маслени че са. Само че за съжаление е изтекла преди месец

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

амортесьори

Мнениеот lozan67 » Чет 21 юни 2007 21:42

Затова другия път Монро с 3 години гаранция на цената на Билстейн. :D

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: амортесьори

Мнениеот andro_ » Чет 21 юни 2007 21:49

lozan67 написа:Затова другия път Монро с 3 години гаранция на цената на Билстейн. :D

Да,бе да.Монро-то голЕмата ралта...
Всичко в БГ е боклук,няма да се плашите.

Едно нещо е германско,френско и т.н. само и единственото когато е закупено от Германия,Франция и т.н.

ЕДИТ: Е,оригинално е,ако е от официален представител на марката автомобил.За VW Порше,Юнитрейд (или вече не са те),Хаас (Пловдив).

Колкото по-неизвестна и неналожена е една марка в БГ,толкова по-вероятно е да оттам,откъдето се заявява,че е.

Последна промяна от andro_ на Чет 21 юни 2007 21:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
victorp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот victorp » Чет 21 юни 2007 21:51

мисля че хамортисъорите се водят двойнодействащи :lol:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 21 юни 2007 22:05

хух, на мен ми изпусна задния ляв, а е Sachs от V&D :( . Имат две години гаранция. Минал съм около 4 хил. км. с тях. Та и аз се чудя дали да ги сменям двата?

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Чет 21 юни 2007 22:08

Само да вметна,че и в газовите амортисьори има масло.Иначе ще блокират на 3-тото сгъване...
Във всички има,а това как работят,в едната или в двете посоки се определя от работната камера вътре в ам.-а и от клапаните...

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 22 юни 2007 9:27

ninja_1 написа:Само да вметна,че и в газовите амортисьори има масло.Иначе ще блокират на 3-тото сгъване...
Във всички има,а това как работят,в едната или в двете посоки се определя от работната камера вътре в ам.-а и от клапаните...

Колегата е много прав за това че има и масло, няма амортисьори без масло.
А що се отнася до това какви са и колко са издърьливи амортисьорите е относително, аз карам вече една година с маслени KYB(Kayaba) навъртял съм им около 40 000км. вече и за сега съм доволен от тях а ги тормозя доста, по-евтини са от Bilshtein, е газовите не са, да допълня че ги мъча със спортни пружини.

Когато се сменят амортисьори задължително по двойка иначе се променя стабилостта на колата и може да се метнете в някое дере или дърво

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 22 юни 2007 19:07

Колега, моето мнение е да смениш и двата :wink: , ще си спистиш много главоболия :) и наистина , кажи от къде си ги взел/фирма-магазин/, за да не се излъжем :)

До 1м. ще си сменям предните макферсоните/маслени/ и задните амортесьори /маслени/ се спрях на марката BOGE :wink:
Цената на предните е 100лв за 1бр и на задните е 80лв за бр.- с 2г гаранция :) , като имаш на предвид че това е цена на дребно :wink: , ако се поразровиш малко, ще ги намериш с 20% по евтино :) :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 22 юни 2007 19:13

Аз лично бих отказал категорично да продам 1 амортисьор,защото:
1.Не се сменя само един.
2.Разваля ми се комплекта в магазина.
3.Има голяма верятност да изгубиш траектория в някой завой.

И все пак всеки решава сам за себе си.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”