Как се сменя датчика за перката?
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
Как се сменя датчика за перката?
Става въпрос за голф3 АВU.Интересува ме като застанеш срещу колата има отдясно на радиатора една джаджа в която влизат три кабела.Това ли е въпросния датчик и ако е той като го сваля ще истече ли антифриз?Искам да го сменя защото перката се включва само на 102 градуса и бързо пада на 90 ама по темата която намерих разбрах че не е нормално така. А и ако някой може да ме ориентира горе доло за цена.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сменя датчика за перката?
gotin_83 написа:Става въпрос за голф3 АВU.Интересува ме като застанеш срещу колата има отдясно на радиатора една джаджа в която влизат три кабела.Това ли е въпросния датчик и ако е той като го сваля ще истече ли антифриз?Искам да го сменя защото перката се включва само на 102 градуса и бързо пада на 90 ама по темата която намерих разбрах че не е нормално така. А и ако някой може да ме ориентира горе доло за цена.
Да това е датчика и да ще изтече малко антифриз неизбежно е,но зависи и колко си бърз в ръцете

П.п и го прави на студена или не много загряла кола за да не ревеш като майстора дето ми го сменяше,че леко се поизгори

- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
колега първо си провери термостата няма смисъл да сменяш датчика! Той може да си ти е наред но термостата да ти отваря по късно и затова тогава да ти включва перката! Остави колата да работи и следи внимателно кога маркуча към радиатора ще стане топъл!Мойта отваря на около 95г и веднага включва перката!
Успех
Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”