Двигател EZ 1.6 държи 90-95 и това е зиме и лете. Lilo определено има нещо, погледно как ти е прекаран пистовия ремък през водната помпа, трябва да е със пистите по гладката шайба, а не с гърба(гладката страна на ремъка) по шайбата.
1.6 ABU... Извън града малко под 90 градуса....примерно 86-87 гр...........в града 90-92 макс до сега .....първа степен си работи доста в градско.....по каталог термостата трябва да е на 84 г. аз в момента съм с такъв на 87. гр......но си е добре......
И тази тема стана рибарска ...
Изключвам следните мнения-...90-95 градуса в града,а иначе на извънградско точно 90... ABS 90кс - 90-100градуса, дори минава малко 100...около 95 градуса...по задръстванията отива към 100 (ABS)...1.6 ABU - от 90 до 100 градуса.
Силно подозирам,че всички коли,на които темп.им подминава 90 градуса са с малък радиатор и една перка.Заради климатиците някой от голфчетата са с по 2 перки и като се включи втората степен такава топлина излиза изпод двигателя,че чак се плаша.
Досега,ако климатроника ми е изключен не ми се е случвало да ми се включи втората степен.Иначе,когато и той работи чат-пат се включва,при работа на място по светофарите.
Колеги много имаше написано са температурата на ДВГ,ама всички пак пишат данните в градуси.Аз мисля,че датичка на температурата е толкова неточен,че по-скоро би трябвало да се описва като "деления",а не като градуси.....доказателство:При една и съща температура на ДВГ при включени фарове стрелката на датика мърда 1-2 мм повече вдясно (т.е ако при загасени фарове температурата по датчика е 87 гр. 2 минути след включваен на фаровете показва 92 гр!)
Стабилизаторът на 10 волта в арматурното табло при нашите стари машини хич вече не е толкова стабилен и да отчитаме градусите като 92 или 93 и т.н е много неточно...Да не говорим,че подозирам,че при различните арматурни табла показанията се разминават...
Трудничко е за интерпретиране без предшестващо директно замерване колко градуса на колко деления отговарят...
а,че си е жега за моторчетата ..жега си е....при мен стрелката се движи в същия диапазон ката зимата,ама съм отворил жалузите на радиатора..(онези пластинки встрани от вентилатора)
Нямам промяна спрямо зимата! 95(+/-)3*
При големи жеги-(38-40)* се вдига температурата до 100*, а в задръствания градско 105*?!-(това с включен климатик)
Последна промяна от K22 на Пет 20 юли 2007 6:32, променено общо 1 път.