обороти на АЕЕ 1,6/75 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pinokio
Автомобил:
Двигател:

обороти на АЕЕ 1,6/75 к.с.

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 8:34

Здравейте приятели ,
искам да попитам нормално ли е моят голф като загрее на 90 градуса да държи 650 оборота , един познат ми каза , че са много малко , нормалните били 800 , а иначе , като е студен двигетеля си работи на 1000, и аз ссъм с този двигател АЕЕ и очаквам да ми направи проблеми дроселния клапан , от къде и за колко лева може да се купи , ако се смени ще име ли гаранция , че всичко е ок ?

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 9:16

И аз съм със същия и ми държи 650 об. Толкова трябва да е на AEE - от екологични съображения ги били направили да държат тези обороти при празен ход :wink:

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 9:34

blichev написа:И аз съм със същия и ми държи 650 об. Толкова трябва да е на AEE - от екологични съображения ги били направили да държат тези обороти при празен ход :wink:

ти от колко време го имаш голфа , с моя съм минал 5000 км и съм доволен за сега - дава ми много нисък разход , 5,2 извън градско и газ не искам да му слагам няма смисъл ,
на 225 х.км ще видим само кога ще сдаде багажа дроселния клапан , но здраве и живот и другата ми кола ще е голф ...

Потребителски аватар
blichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blichev » Пон 25 юни 2007 9:48

От малко повече от месец ми е и засега съм много доволен, не ми създава проблеми 8) Първа кола ми е това :D На 121 000км ми го дадоха, сервизната книжка и тя казва така...към 1500км. съм му врътнал и доста добре се държи :) За разход не мога да ти кажа точно число но някъде за 20-25лв. пътувам Плевен-София 8)

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 25 юни 2007 10:06

Честито на колегите с АЕЕ-тата дано да нямате проблеми въпреки че практиката показва друго и аз съм един жив пример ... 650 оборота са нормалните на мотора намене даже 620 - 630 ми държи и напоследък ми прави един номер като позагрее или го карам на дълъг път ми ги вдига на 800 нямам идея защо го прави но ги държи стабилни неиграят и колата се държи адекватно и на тия обороти въпреки че предполагам че това е някакъв сервизен режим нямам идея, но ми писна да я изследвам тая кола вече съм на принципа вървили свиркамси ...

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 10:23

spectrum написа:Честито на колегите с АЕЕ-тата дано да нямате проблеми въпреки че практиката показва друго и аз съм един жив пример ... 650 оборота са нормалните на мотора намене даже 620 - 630 ми държи и напоследък ми прави един номер като позагрее или го карам на дълъг път ми ги вдига на 800 нямам идея защо го прави но ги държи стабилни неиграят и колата се държи адекватно и на тия обороти въпреки че предполагам че това е някакъв сервизен режим нямам идея, но ми писна да я изследвам тая кола вече съм на принципа вървили свиркамси ...

ти от колко време го имаш , колко км си минал с него , от кога се държи така ?

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 25 юни 2007 10:36

близо вече 2 години направил съм му 20 хиляди само градско го карам и миналата година ми го правеше, но порядко сега почна почестичко да го прави а вече съм сменял дросел но му претръпнах вече и не ме притеснява толкова

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Пон 25 юни 2007 10:39

spectrum написа:близо вече 2 години направил съм му 20 хиляди само градско го карам и миналата година ми го правеше, но порядко сега почна почестичко да го прави а вече съм сменял дросел но му претръпнах вече и не ме притеснява толкова

а дросела колко струва ?
важното е да не ти играят оборотите , може , като са ти го монтирали да не са ти го настроели по фабричния начин , какъв дросел си купил , каква му е цената ?

ero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ero » Сря 04 юли 2007 8:16

колеги имам голф3 със същият двигател, и на мен ми казаха, че нормалните обороти са 650, като го карам от 4 месеца и проблем със оборотите ми създаде и след диагностика и настройка се оправиха. За разхода мога да кажа, че е 10 градско и 6.5 извън града. Лошото е, че е с пластмасови колектори и задължително препоръчват газов инжекцион.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 04 юли 2007 16:32

spectrum написа:близо вече 2 години направил съм му 20 хиляди само градско го карам и миналата година ми го правеше, но порядко сега почна почестичко да го прави а вече съм сменял дросел но му претръпнах вече и не ме притеснява толкова

Закачи го на лап . Няй- вероятно имаш грешки.
Аз си имам една дето не си я давам ,много упорита чисти се , но при стартиране цъфва пак.
Преди 3 - 4 семици взе да ми прави въртели имобилайзера - пак грешка припалва и гасне .Чистя и ОК . След няколко дни пак.
Но беше споходено от проблем в компресора за централното. Презапоих съмнителните спойки по платката.
Вече не се проявява грешката на имобилайзера след интервенцията по платката.

don4o
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти на АЕЕ 1,6/75 к.с.

Мнениеот don4o » Пет 25 ное 2011 22:36

първо искам да се извиня че изолзвам стара тема но тук се натъкнах на нещо което исках да повдигна като въпрос .та колегата тук споменава че при загряване на колата или при продължително каране оборотите му изведнъж се вдигат от 650 на 800 което не винаги се случва поне при мене и сякаш нещо ги включва защо се получава това нещо .ще ми е от полза да науча а и за други хора със същото наблдения ще е полезно голфа ми е същия АЕЕ /75 кс

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”