Въпросчета за 1.9ТДИ 150к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ecar
Автомобил:
Двигател:

Въпросчета за 1.9ТДИ 150к.с.

Мнениеот Ecar » Нед 24 юни 2007 19:09

Здравете всички:)
В момента размишлявам върху покупката на Сеат Леон 1.9ТДИ 150к.с.
Та тъй като двигателя се поставя май и на VW /Audi си рекох да се обърна за информация към Вас.
Попрочетах назад из темите и не намерих нищо конкретно за този двигател.
Ще ми бъде много полезно, ако някой е имал вземане-даване с него да разцепи мрака на моето незнание...Въпросчетата са ясни като за всеки двигател...Здрав ли е?...Не са ли му много 150к.с. на 1.9ТДИ?...Колко реално харчи без да се настъпва много-много/в задръствания(София)/извънградско/магистрала/ами ако се настъпи:)(всичко тва за Леон, които тежи не повече от голф или А 3 предполагам)...Хапва ли масло?...За това, че е претенциозен към горивото е ясно.По-скоро тук въпроса е дали изобщо има гориво в България дето да отговаря на тези двигатели, че нали излезе нещо откъм новите колички, че не им дават гаранция именно заради това....И за всичко което се сетите:)...пък и някой препоръки няма да са излишни....че знаете го КОЛЕБАНИЕТО как яде...хе хе ...
Благодаря и Поздрави..

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 24 юни 2007 19:49

Гледам да не се обаждам много много, че тук с тоя Сеат най-много да ме бият. :roll:
Май ще намериш повечето отговори на въпросите си ако кликнеш на мойте мнения. Все пак ако те интересува нещо повече питай, ще се радвам да отговоря !
пс: ако не се лъжа тежеше 1380кг. трябва да слеза да погледна табелката ама май беше толкоз !

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Нед 24 юни 2007 21:04

Здравей Добромирски:)
Благодаря за отговора.Прочетох мненията ти и открих някои отговори, но ми направи впечатление че сътветваш да не се взима Леон-че.Разбрах за проблеми с интериора.Скърца ,дразни ...?Доколко е сериозно това?Има ли оправия или ...?
Като цяло доволен ли си от колата/двигателя?Консумативите ,разбрах ,че са както на г4 и а3.Имал ли си скъпи ремонти?
Поздрави.

П.П.Темата доста напусна раздела си.Ако прецените преместете я.:)

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 24 юни 2007 22:27

Скъпи ремонти за сега не! Двигателя държи, а аз определено взимам всичко от него.Окачването е като на Г4, но купето е по-тежко и тампоните на носачите не издържат повече от 30 000Км.Що се отнася до интериора , като взех колата нямаше грам скърцания по дупките....сега ела да видиш за ква кочина става въпрос :( естествено има оправия , но трябва да се свали всичко до ламарина и на всякаде да се подложат дунапренчета (щипки, кори). Г4 е същата работа един гратски кара такъв 150 Кс, къси пружини 17"-ки...същият х*й. Виж Ауди е друго нещо, ама там парите са ..... :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 24 юни 2007 23:21

Абе като гледам как изглежда купрата на добромирски си заслужава.Лошото е само тропането ама както казва колегата спасението е Ауди :wink:

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Пон 25 юни 2007 11:27

аУдито скърца в пъти повече от голфа, ако говорим специално за А3...много по-некачествен интериор, и вратите, и жабката и копчета и т.н...а за тампоните, че се късат по-бързо от на голфи...странно, трудно от 80 кила повече ще се скъсат...да не ги мародерстваш :twisted:

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Пон 25 юни 2007 14:20

Ами всички 150 кончуви Леони ли се водят Купри?(тва го разбирам като някакви спортни, с всичките им присъщи неща...окачване...подръжка..интериор решен в ранен аграрен спартанизъм ...и други)...Няма ли такива с по-цивилна конструкция.В смисъл нормално окачване, дето става да изминеш няколко стотин километра без необратими физологични промени.В крайна сметка 150 коня не са толкова много че да осъдиш една кола само за ръчкане,спорт и такива работи.
Вече с нетърпение чакам да пробвам тази дето ми я предлагат(милата ще пътува от германско,пък почти сигурно преди това е дошла от италия, както повечето "германски" коли, пък дано става за нещо...иначе като дизайн е перфектна....
Поздрави.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 25 юни 2007 19:16

Всичките 150 Кс изглеждат по абсолютно същият начин като мойта, водят се Cupra , FR, ili TopSPort в зависимост от годината!!! Ако предната и задната броня не са такива значи нещо те слънгосват ! Питай за номер на двигателя, трябва да е ARL .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 юни 2007 19:20

Ecar ти ме разби бре -що си мислиш ,че Купрата е няква мега спортна.Просто по-добро окачване карбонов интериор /не еснафски имитаций на махагон дето са адски гнусни/ и 150 коня мотор - то тва е ебати кефа ,а ти го изкара страшния недостатък :lol:

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Пон 25 юни 2007 21:42

Хе Хе :) Нямам никакви съмнения в кефа от язденето на 150 коня едновременно, ама никакви....обаааче ако тва става за сметка на задника ми да става осцилограф на всяка неравност по пътя, е па нещо ми се разваля кефа....иначе съм много съгласен за имитацииките..мнооого лаишко изпълнение, особенно в автомобили от авторитета на Ауди...Виждал съм А3 и А4 със кожен салон и изобщо добре нагласени откъм екстрите и за капак точно тези имитациики...ееее направо да се пръснеш откъм гърба...ама какво да се прави,требе да се пази природата:)
Та относно интериора на Леона, нямам като цяло забележки.Почти същия както на А3 и А4 от периода преди 2002-3.Много функционален, няма излишни неща/копчета и шукарийки дето умират да се развалят в бъдеще.Прави впечатление че теслата с която са оформяли таблата преди това сякаш са я сменили с нещо по-така..по-загладено...абе като цяло колицата е Ок от далече, пък ще видим по нататък....
Поздрави.

variable intake system
Автомобил:
Двигател:

Seat 150 коня

Мнениеот variable intake system » Пон 25 юни 2007 21:51

а бре колеги, Ecar попита за общи впечатления от мотора и окачването, а ние се впуснахме в интериора. Дайте да му помогнем с адекватна информация!!! В интерес на истината нищо лошо не съм чувал за тези мотори! Вие какво сте чували?
PEACE!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 25 юни 2007 22:08

И някой да каже за окачването/визирам колегата с купрата :) / - найстина ли е толкова твърдо -не съм се возил но ме съмнява да има няква особенна разлика спрямо нормалния Леон - по-скоро е по-стегнато чрез слагането на по-скъпо окачване от колкото твърдо-ама може и да греша :?Иначе за мотора не съм чувал нищо по-различно от сяко друго ПД.Номера тука е да огледаш колата при покупката щото никой не си зима тая кола да ходи в Неделя на пазар :lol:
P.S.Ако те дразни изкуствения махагон на А4,А3,Пасат/мене мнооо ме дразни/ погледни на Мерцедес в периода 1985-2000 там направо виждаш ламиниран паркет върху таблото щото на сичко отгоре е и плосък :lol:

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 26 юни 2007 7:52

С риск да размием малко темата :
Карал съм обикновенният Леон и ЗАЯВЯВАМ, че окачването няма нищо общо. За съжаление друг субективен фактор който оказва ГОЛЯМО влияние са гумите. Мойта е с (серийно) 225х45х17" , а другият беше 195х60х15" :!: Колата вози значително по-меко ,но в завоите е като ластик. Зимните ми гуми са в този размер, но като, че ли возията пак е по-твърда (нямах възможност да сравня).Основната разлика е, че в завоите купрата почти не се накланя. Пружините са ми по-дебели и с по-малко навивки. Амортисьорите също са различни. Да отбележа обаче, че другата беше безин, незнам дали има разлика в окачването безин/дизел.Що се отнася до двигателя, ако някой има нафта по левче купувам цял тон :lol: .Най-икономичен при 120км/ч-1800оборота 5,4 при пробек от 350Км. Максимума ми е 11,8 при яко натискане на спирачката :lol: (като се замисли човек колата гори много не, когато много натискаш газта , а когато МНОГО натискаш спирачката).Редовен проблем при тези мотори са съединенията на кулера :oops: .А що се отнася до яхването на 150 (+30) кончета....с тези гуми на 3-та включва тракшъна при подаване на газ :P

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Вто 26 юни 2007 14:24

Здравейте...
Вярно че темата се разводни или по-точно стана достойна за Сеат-форума, които за съжаление е доста по-малоброен:)..И все пак точно за този автомобил има много малко писано, така че на някой може да му е полезно....
Значи вчера в пристъп на абсолютно умозатъмнение поради жегите, гледам насреща ми едно такси Сеат Толедо,ам в муцуната, разбира се същото като Леона,само че с раница на гърба.Викам си, ама не на глас, че може да имат някакви сходства във возията и ...айде да го пробвам.Е няма такова дървено окачване, ама честно....нямаше съществуваща,видима или невидима грапавина дето да не се усети,пък нали разбирате още като се качи и целия станах задник и то чувствителен,нищо не ми убягна така да се каже.Карал съм и съм се возил на автомобили за който казват че са с определено твърдо окачване,главно немски машини+шкоди.При тях по-скоро имах чувството за едно много стегнато плъзгане по пътя, което изобщо премахваше малките грапавини и беше много НОРМАЛНО като изживяване, за разлика от тва снощи.Разбира се всичко това с едно наум, щото колата все пак е таксиджииска и там е тъмна индия кво точно става.Автомобила беше бензинов,нямаше никакви скърцания по интериора, но за сметка на това едва влкючваше скоростите и винаги с някакво придърпване или изхрущяване.Явно си е имал случка някаква.
Силно се надявам Купрата да е нещо мноого ,ама мнооого различно...
Поздрави.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 юни 2007 15:26

Е те такситата не са най-поддържаните коли :lol: Ти всъщност що не се разбереш да се повозиш на колегата на Купрата ,или не звъннеш на някоя обява уж че ще копуваш да направиш оглед :wink: -тогава ще разбереш дали ти допада и евентуално другата дали има проблеми.

Върни се в “Дизелови агрегати”