Температурата на вашата кола в тези жеги
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Viso написа:Пасат - 1,8 ABS - в задръстванията 90 - 95 градуса, при включен климатик - 100 градуса. Последното ми се струва много - в сервиза ми казаха, че трябва да де продуха радиатора.
Мисля,че имат право -100 градуса са множко,колега внимавай с продухването...добре е ,но може да протече радиатора,защото ако е слага присадка против теч продухването я отмива....аз опитах ,на прокапа и направо слажих нов радиатор BEHR за 105 лв...
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Viso написа:Пасат - 1,8 ABS - в задръстванията 90 - 95 градуса, при включен климатик - 100 градуса. Последното ми се струва много - в сервиза ми казаха, че трябва да де продуха радиатора.
Мисля,че имат право -100 градуса са множко,колега внимавай с продухването...добре е ,но може да протече радиатора,защото ако е слага присадка против теч продухването я отмива....аз опитах ,на прокапа и направо слажих нов радиатор BEHR за 105 лв...
Абе вие полудяхте ли бе- 100 градуса в задръстванията и ще продухва радиатор. Колега, не си изкарвай проблеми сам.
Моята в задръстванията стой на 100 , а извън града около 85 , мисля че това е абсолютно нормално.
- joker
K22 написа:Veso101 написа:joker написа:Viso написа:Пасат - 1,8 ABS - в
Моята в задръстванията стой на 100 , а извън града около 85 , мисля че това е абсолютно нормално.
Не е добре, сега в жегата разликата ти е 15 градуса а през зимата сигурно 25-термостатчето не е добре...
Аз мисля,че проблемът му е или намален дебит през радиатора или намален дебит на водната помпа, щом на дълъг път при силна въздушна струя (която директно охлажда и ДВГ)се охлажда добре,а на вентилатор в града не пада под 100...но разбира се и термостат е възможно да се окаже-макар,че този диапазон на температурите мисля,че говори за добро движение на термостата.....но не съм сигурен - само хипотези....
ама не съм съгласен,че да държи 100 градуса на градско е нормално....
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:K22 написа:Veso101 написа:joker написа:Viso написа:Пасат - 1,8 ABS - в
Не е добре, сега в жегата разликата ти е 15 градуса а през зимата сигурно 25-термостатчето не е добре...
Аз мисля,че проблемът му е или намален дебит през радиатора или намален дебит на водната помпа, щом на дълъг път при силна въздушна струя (която директно охлажда и ДВГ)се охлажда добре,а на вентилатор в града не пада под 100...но разбира се и термостат е възможно да се окаже-макар,че този диапазон на температурите мисля,че говори за добро движение на термостата.....но не съм сигурен - само хипотези....
И при минус 20 и при плюс 40 си е все толкова, термостата е пушка, работи идеално , но отваря при по-ниска темп.
А за 100 градуса при задръствания и в града хич не сте прави, това си е абс. нормална температура, колегата с Вентото и снимка ви е показал. и опели съм карал, те даже отиват до 105 без проблем.
- joker
Veso101 написа:joker написа:K22 написа:Veso101 написа:joker написа:Viso написа:Пасат - 1,8 ABS - в
И при минус 20 и при плюс 40 си е все толкова, термостата е пушка, работи идеално , но отваря при по-ниска темп.
А за 100 градуса при задръствания и в града хич не сте прави, това си е абс. нормална температура, колегата с Вентото и снимка ви е показал. и опели съм карал, те даже отиват до 105 без проблем.
Да така е ,но защо не пада при включен вентилатор???Вентилатора включва първата степен на 92 гр ,значи се върти постоянно?......при мен още след преминаването на 90 гр черта вентилатора се включва....и бързо пада под 90(1 мм преди 90 )...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”