И това е добър вариант:

bobiai написа:колега ако е така те производителите щяха да ги слагат климатиците в хадилни чанти.аз се занимавам с климатици на коли и с ремонт на хладилници- ,хладилната чанта е направена да замузчва и така да хлади а климатика 1 градус преди точката на замъзване сега става ли ясно че така не става.
psstv18rp написа:Абе това с хладилник без компресор (минибар) аз отдавна си го мисля, защото топла вода за нагряване в колата бол. При това няма да увеличава разхода за разлика от истинските климатици, тъй като ще използва "отпадъчна" енергия. Накой мислил ли е по въпроса?
Естествено не става дума за слагане на цял хладилник в колата, а било то за използване само на (модифицирана) инсталация от разкостен такъв, или за изграждане на нова на същия принцип.
Като минимум трябва да се разположи радиатор пред основния на колата, да се замени оригиналния 220V нагревател с 12V-ов, а още по-добре да се ползва водно загряване, и да се разположи охладителния елемент в купето (още по-добре на пътя на вентилацията). И тръби, и фреонче...
Въпроса е дали ще работи? Целта не е да стане като истински климатик, а да осигури хладен въздух колкото да не се поти човек...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 55 госта