Странно поведение на темпер. датчик???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Странно поведение на темпер. датчик???

Мнениеот T.Spark » Вто 03 юли 2007 19:39

Колата е 1.8 АБС голф 3, на бензин, 1994
По обяд я запалих и поседя така ок. 1 мин. След това с повечер газ я карах 150тина метра. Спирах на 3 светофара (МcDrive, на Сливница и на Спартак) и пак тръгвах с повече газ. Общо мина около 3 км.
Поглеждам датчика на темпер. и стрелката не е мръднала и с 1мм. Стой така сякаш колата не е запалена?!!??!?!?!?

След 10 тина минути започна да качва темпер, но бавно. Работната му темпер. стигна до 70-75 гр. извън града (Варна - Балчик през Кичево)

Това нормално ли е при 28 градуса външна темпер или датчика е повреден ???

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 03 юли 2007 19:47

Май по скоро термостата е останал в отворено положение и затова загрява по-бавно :wink: Ще трябва нов

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 03 юли 2007 20:07

Този теромостат в града на връщане ми пусна перката на 1 ва степен, а не беше стигнала темпер 90 гр. То ясно че уреда в таблото не отчита точно, обаче това не значи ли че термостат е наред??? :banghead:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 03 юли 2007 20:10

А как термостата е останал отворен?
Извинявам се ако въпросът е глупав, но не съм на ясно. :oops:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 03 юли 2007 20:29

T.Spark написа:Този теромостат в града на връщане ми пусна перката на 1 ва степен, а не беше стигнала темпер 90 гр. То ясно че уреда в таблото не отчита точно, обаче това не значи ли че термостат е наред??? :banghead:

Ако ти се е включила перката значи със сигурност ти е здрав термостата :arrow: Значи проблема е другаде :oops: Но къде...нямам идея :arrow: Ти сменял ли си термостат въобще и каква темп.ти държеше преди това-защото мойта като дойде от Италия беше с термостат,който държеше 75 гр. и не повече

T.Spark написа:А как термостата е останал отворен?
Извинявам се ако въпросът е глупав, но не съм на ясно. :oops:

С времето се скапват и застават в отворено пложение и антифриза циркулира в големия кръг и затова по-бавно колите загряват лятото,а зимата повече от 75-80градуса с мъки не вдигат/както и като караш на дълго/ :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 03 юли 2007 21:37

T.Spark написа:Този теромостат в града на връщане ми пусна перката на 1 ва степен, а не беше стигнала темпер 90 гр. То ясно че уреда в таблото не отчита точно, обаче това не значи ли че термостат е наред??? :banghead:

От термостата е - не затваря - лятото за 10мин трябва да си на 90градуса.
На място и постоянно отворен термостат - перката пак ще включи.
Това не е критерии. Това за карането о НЕ мърдането на стрелката -сменяй го ако искаш - за лятото не проблем с него - зимата е гадно :lol:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 03 юли 2007 22:26

Ти сменял ли си термостат въобще и каква темп.ти държеше преди това-защото мойта като дойде от Италия беше с термостат,който държеше 75 гр. и не повече

Термостат не съм сменял. Кара си със стария от Германия. Извън града държи 2,3 милиметра преди 90 гр. В града - 1 мм преди и 1 мм след 90 гр. Това обаче е относитеелно. Аз на този датчик не вярвам.
Днес обаче като не помръдна стрелката толкова време се стреснах :woooow:

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Вто 03 юли 2007 22:36

колега Тспарк, има 1 датчик на тройника, който дава сведения на уреда на таблото / май-беше жълт на цвят /. сменя се лесно. пробваи с него първо / най-евтин вариант е и най-лесен /. псле си провери термостата, както те съветват колегите. ако не се оправи положението и след 2те интервенции - незнам - стабилизатор на таблото. последното което знам като вариант. изерпах си компетенцията по въпроса. ако греша - моля извинете или мод. едит...........

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 03 юли 2007 23:42

Едно към едно го имам и аз този проблем... дали е повреден незнам, но дори и на 80-85 градуса като вкарвам колата в гаража ако загрее и се пуска перката. Пък като шофирам (в града над 10мин рядко се случва, защото Шумен е 5 на 5) дори не мърда към градусите, стои си долу... зимата беше същата работа ама като покарам малко и бързичко се стопля колата, като включа парното :roll:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 04 юли 2007 11:57

T.Spark написа:Ти сменял ли си термостат въобще и каква темп.ти държеше преди това-защото мойта като дойде от Италия беше с термостат,който държеше 75 гр. и не повече

Термостат не съм сменял. Кара си със стария от Германия. Извън града държи 2,3 милиметра преди 90 гр. В града - 1 мм преди и 1 мм след 90 гр. Това обаче е относитеелно. Аз на този датчик не вярвам.
Днес обаче като не помръдна стрелката толкова време се стреснах :woooow:

Смени си термостата и трябва да се оправи :wink: За всеки случай ако имаш пари можеш да си смениш и Темп.датчик на тройника-трабва задължително да е с жълт пръстен и по възможност ЛЮксембургски,че те са май само читави :wink: И като го сменяш датчика задължително сутринта на студена кола се сменя,за да не го прецакаш още със слагането иначе/скапват се ако се слагат на загрял мотор-и после не отчитат вярно :lol: / :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 04 юли 2007 13:01

dxd написа:[
ако се слагат на загрял мотор-и после не отчитат вярно :lol: / :wink:

и как аджеба ще го сложиш на загрял мотор при положение ,че си източил антифриза? нали той има допир до него!!

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 04 юли 2007 13:08

vladtod® написа:

и как аджеба ще го сложиш на загрял мотор при положение ,че си източил антифриза? нали той има допир до него!!

Нещо не четеш както трябва :lol: :lol: Става дума за темп.датчик и неговата смяна :wink:Там не ти трябва нищо да точиш :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 04 юли 2007 13:35

dxd написа:
vladtod® написа:

Нещо не четеш както трябва :lol: :lol: Става дума за темп.датчик и неговата смяна :wink:Там не ти трябва нищо да точиш :wink:
да де,но така или иначе трябва да изчаках да охлади че мноу пари :lol: :wink:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 04 юли 2007 13:44

Утре отивам за темпер. датчик на тройниак. Дано да не се налага и термостат

Благодаря за помоща. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”