Съвет в избора на нов акумулатор за Голф2 1,6 75коня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 06 юли 2007 14:04

petko5 написа:Колега, само БЪЛГАРСКИ АКУМУЛАТОР имат 2год. гаранция и са много читави :wink: -повярвай ми така е :)

Вярвай му защото аз 15 години само такива карам!!!7 години експлоатация на Монбат!!!(с такъв си продадох старата кола.....още я карат с него)

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Пет 06 юли 2007 16:09

Взимай ИСКРА и не се чуди повече,аз съм с такъв и нямам проблеми

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 06 юли 2007 16:43

взимай Bosch Silver, вярно малко скъпичко но забравяш :lol:

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Пет 06 юли 2007 20:23

joker написа:
petko5 написа:Колега, само БЪЛГАРСКИ АКУМУЛАТОР имат 2год. гаранция и са много читави :wink: -повярвай ми така е :)

Вярвай му защото аз 15 години само такива карам!!!7 години експлоатация на Монбат!!!(с такъв си продадох старата кола.....още я карат с него)

Лошото на българските акумулатори, както и почти на всичко произведено в БГ е, че контрола на качеството е относително понятие!
Да, има читави партиди и на Искра и на Монбат, но на коя ще попаднеш е въпрос на късмет!
И аз много се чудих преди 7 месеца на какъв акумулатор да се нахендря, и накрая заложих на Banner, австрийски! Беше някъде около 15 лв по скъп от българските аналози (говоря за 55Ah)!
Не те агитирам за марката, но просто ти давам "храна" за размисъл!
Хайде със здраве!
Относно боша, не съм много съгласен, че забравя! :) :)

Последна промяна от WASP на Сря 11 юли 2007 21:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 06 юли 2007 21:29

Колега isho, помни САМО БЪЛГАРСКИ АКУМОЛАТОР и ще ме споменаваш с добро :wink:

Потребителски аватар
Kokoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kokoo » Пет 06 юли 2007 21:51

golfarata написа:.... само бг / монбат или искра

:да:

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Съб 07 юли 2007 9:34

znainainai написа:Айде само да не е монбат че те и гаранцията си немогат да изкарат :!: Трима мои колеги вече им подменяха гарационни монбати щото са много хубави :twisted: :twisted:
Искра :да:

Да, искрата по-принцип е по-добра, но преди 6 месеца и те са прецакали качеството (слагат по-тънки плочи, не ги мият и т.н.т) и както писах в предишния си пост е въпрос на късмет!

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Нед 08 юли 2007 0:42

TURL написа:взимай Bosch Silver, вярно малко скъпичко но забравяш :lol:

:dance:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 08 юли 2007 7:30

zdrash написа:
TURL написа:взимай Bosch Silver, вярно малко скъпичко но забравяш :lol:

:dance:

Не се заяждам ама аз си патих от силвър бош и никога повече ако не ми е подарък !!

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 08 юли 2007 8:35

WASP написа:
joker написа:

Лошото на българските акумулатори, както и почти на всичко произведено в БГ е, че контрола на качеството е относително понятие!
Да, има читави партиди и на Искра и на Монбат, но на коя ще попаднеш е въпрос на късмет!
И аз много се чудих преди 4 месеца на какъв акумулатор да се нахендря, и накрая заложих на Banner, австрийски! Беше някъде около 15 лв по скъп от българските аналози (говоря за 55Ah)!
Не те агитирам за марката, но просто ти давам "храна" за размисъл!
Хайде със здраве!
Относно боша, не съм много съгласен, че забравя! :) :)

подкрепям мнението с 2 ръце и аз съм с Banner 62Ah вече 1 година разликата в цената с българските е нищожна а всепак го използват за първоначално вграждане в AUDI и VW това мися че говори достатъчно ...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 08 юли 2007 8:50

Акумулатора се избира единствено и само по данните на алтернатора !!!
Twisted Evil
При по-слаб, ще го презарежда и унищожи по-бързо, при по-голям няма да може да го зарежда в пълен капацитет !!!
Shocked
Гледат се АМПЕРИТЕ на алтернатора и от там се избира акумулатор с нужните амперчаса.

Без да се заяждам , ама прочитането (отново) на тази височайша простотия направо ме смъкна на земята от смях :lol: :lol:
иначе .... имаме хубави акумулатори , ама пусто като няма стабилно качество... :roll: Ето , сега се носят слухове , че и Искра имало ( както и в много други фирми от едно време ) клонинг ...напуснали ( отделили се ) шефове и работници които започват паралелно производство ..... иди разбери какъв ще ти е късмета :!: погледнете темите за акумулатори през последните години и ще видите преди 1 година е бил добър монбат, преди 2 искра , преди 3 не знам кой си ...... е как човек да се довери .....с оглед на това и аз си взех вчера акумулатор Бош силвер .... исках и Acdelko ама цената беше само 6 лева разлика , а боша е с 40 А по голям стартов ток ..... .... та така ...... можем да правим акумулатори ( и не само ) ама пустото ни желание за далавера как ни прецаква всеки път ... :evil:

Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот firevint » Пон 09 юли 2007 19:56

ако имаш кинти марковото е за предпочитане, естествено-БОШ или Варта, ако пък не, няма да останеш разочарован от монбат или искра

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 09 юли 2007 21:32

оффтопик : Тази Варта вече можете да я пишете бегала ... който не знае , нека научи , че от поне 1година , да не кажа и 2 тази марка и всичко около нея е продадена( говоря за акумулаторите за автомобили ) и вече няма да я има ..така че .... :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 09 юли 2007 22:50

Моето мнение е, че има доста марки качествени акумулатори близки по цена до българските....

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пон 09 юли 2007 23:02

Само бг акумолатор преди карах една шкода на нея искара 5 години и го сменихме защото стартера се беше пре... и се бяхме объркали и след една година седене пак си работеше идеално говоря за искра но и монбат не са лоши карам си го 2 години и нямам ядове :yeaha: няма смисъл да се набутваш със по скъпи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”