Ел. стъкла Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
katri71
Автомобил:
Двигател:

Ел. стъкла Vento

Мнениеот katri71 » Вто 10 юли 2007 12:02

Трябва ли ел. стъклата на Vento да не могат да се вдигат и свалят,ако колата не е на контакт,защото при мен понякога ел.стъклата не функционират,докато не дам на контакт с конт. ключ.Като дам на контакт всичко е ок.Съмнявам се да не би нещо да е объркано при поставяне на алармата.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 10 юли 2007 12:04

По принцип ел. стъклата на Golf не работят когато колата не е на контакт, а като са ти монтирали алармата какво са правили незнам.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 10 юли 2007 12:17

Glove написа:По принцип ел. стъклата на Golf не работят когато колата не е на контакт, а като са ти монтирали алармата какво са правили незнам.
ей колко си сигурен :lol:
при мен дори и ключа да не е в патрона стига да е отворена шофьорската врата,мога да си ги управлявам :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 10 юли 2007 12:23

Да, елстъклата не могат да се контролират при изключен контакт.
Има известно време след изключване на контакта, което не съм засичал колко е ,при което могат да се движат елстъклата ,но не и след изтичането му.
Иначе както е писал колегата Лило при отворена шофьорска врата,дори и при изваден ключ имаш пълен контрол и в/у предните и в/у задните стъкла.
П.П. ... :D и алармата изобщо няма връзка с тази работа.

Последна промяна от FELIPE на Вто 10 юли 2007 12:26, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 10 юли 2007 12:24

Това съм го срещал много рядко, понякога когато стъклата са добавяни допълнително се среща също :да:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 10 юли 2007 12:31

Glove написа:Това съм го срещал много рядко, понякога когато стъклата са добавяни допълнително се среща също :да:
тва си е фабрично ве :wink:

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 10 юли 2007 12:41

Виждал съм 2 голфа тройки с фабрични ел.стъкла,които след изваждане на ключа,дори и при отворена шоф.врата пак не работят,карай не се товари.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 10 юли 2007 13:06

Това е направено с цел.Ханс ги е направил,като си отвориш врата и при липса на контакт да няма ток на плюсовия кабел,че по време на отваряне да не стане сакатлък и да опре някой кабел на маса.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Re: Ел. стъкла Vento

Мнениеот Mapoka » Вто 10 юли 2007 13:26

katri71 написа:Трябва ли ел. стъклата на Vento да не могат да се вдигат и свалят,ако колата не е на контакт,защото при мен понякога ел.стъклата не функционират,докато не дам на контакт с конт. ключ.Като дам на контакт всичко е ок.Съмнявам се да не би нещо да е объркано при поставяне на алармата.

Изкаш да кажеш че понакога функционира при отваряне на вратата а понакога не? Или ти се е появил проблема когато са монтирали алармата?
Да неби ключа на вратата да прави мизерии.

ПП на плюсовия проводник винаги има напрежение дори когато вратите са затворени и не са на контакт.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 10 юли 2007 13:34

До колкото съм запознат с фабричната система правилният и начин на функциониране е, че ел. стъклата спират да функционират известен период след вадене на ключа или до отваряне на врата ( с изваден ключ ). При мен даже ако не е до вадене на ключа, а докато не е на контакт. Сменя ли положението на ключа - бачка още малко, колкото да се затворят. Обаче ако отворя вратата докато се затварят - спират, и до там. Пак трябва да подам контакт.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 10 юли 2007 13:35

виж си бутона на вратата дали работи, както са писали и други колеги достатъчно е шофьорската врата да е отворена :lol:

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Вто 10 юли 2007 19:16

Получи се следния ефект:
След определен пробег на автомобила,спирам изваждам контактниа ключ и веднага след това искам да затворя стъклата(макар че ако задействам алармата те се затварят автоматично, но не исках да пускам алармата).
Тогава имах контрол върху 3-те стъкла но едното задно стъкло не щеше да се затваря.Пробвах да дам на контакт пак същата работа и тогава реших да пробвам да го вдигна от бутона на самата врата(щото с предния бутон на таблото не се получаваше) и стъклото взе ,че сработи.
Иначе, сутрин за сефте като седна в колата докато не дам на контакт(не само да вкарам ключа, а и да го завъртя първата степен надясно) стъклата не действат, а след това си работят ок.
Съмнявам се за алармата,защото присъствах когато алармаджията ми я слагаше и на пробите същото това стъкло не искаше да се вдигне автоматично след задействане на алармата,тогава майстора ми каза ,че алармата все още не била напълно убучена:) и я програмира отново след което стъклото задейства.
Според мен има 2 вероятности:
1.Калпаво монтирана аларма
2.Проблем с копчето на таблото отпред за вдигане/сваляне на задно дясно стъкло.
По-вероятно е проблема да е в копчето май, но знам ли?
Как според вас мога да локализирам проблема?
Иначе в случая Ханс е постъпил много тъпо според мен,щото като си оставих в колата жената и детето в тая жега навън,естествено измъкнах ключа и го взех със себе си(щото то на жена и дете такова нещо не се оставя:))и като се връщам след половин час и от двете вода тече,не могли да си отворят стъклата:)
Между другото, това като си оставиш вратата отворена да действат стъклата само за шофьорската врата ли трябва да е в сила или става и с другите врати?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 10 юли 2007 19:44

Ако ти е калпаво монтирана алармата няма да имаш проблем само с едното стъкло !Алармата просто задържа сигнала за заключване по дълго и по този начин комфорт модула разбира че трябва да вдигне стъклата ,от там нататък алармата няма отношение към работата на стъклата

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 10 юли 2007 20:05

Аз мисля, че при наличие на"комфорт модул", трябва да работят известно време след изваждане на ключа.Иначе какъв е смисълът, ако загасиш , излезнеш и тъкмо да заключиш- прозореца забравен отворен :?:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 10 юли 2007 20:13

emo-gar написа:Аз мисля, че при наличие на"комфорт модул", трябва да работят известно време след изваждане на ключа.Иначе какъв е смисълът, ако загасиш , излезнеш и тъкмо да заключиш- прозореца забравен отворен :?:

При наличие на комфорт модул стъклата работят нон стоп(вдигат и свалят винаги от комфорт модула ,бутоните за ел стъклата са друга работа

Ако искаш да си вдигнеш стъклата които са забравени отворени и имаш комфорт модул задръж с ключа положение заключено и те сами ще се вдигнат.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”