Ел. стъкла Vento
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ел. стъкла Vento
Трябва ли ел. стъклата на Vento да не могат да се вдигат и свалят,ако колата не е на контакт,защото при мен понякога ел.стъклата не функционират,докато не дам на контакт с конт. ключ.Като дам на контакт всичко е ок.Съмнявам се да не би нещо да е объркано при поставяне на алармата.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Да, елстъклата не могат да се контролират при изключен контакт.
Има известно време след изключване на контакта, което не съм засичал колко е ,при което могат да се движат елстъклата ,но не и след изтичането му.
Иначе както е писал колегата Лило при отворена шофьорска врата,дори и при изваден ключ имаш пълен контрол и в/у предните и в/у задните стъкла.
П.П. ...
и алармата изобщо няма връзка с тази работа.
Има известно време след изключване на контакта, което не съм засичал колко е ,при което могат да се движат елстъклата ,но не и след изтичането му.
Иначе както е писал колегата Лило при отворена шофьорска врата,дори и при изваден ключ имаш пълен контрол и в/у предните и в/у задните стъкла.
П.П. ...

Последна промяна от FELIPE на Вто 10 юли 2007 12:26, променено общо 2 пъти.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Re: Ел. стъкла Vento
katri71 написа:Трябва ли ел. стъклата на Vento да не могат да се вдигат и свалят,ако колата не е на контакт,защото при мен понякога ел.стъклата не функционират,докато не дам на контакт с конт. ключ.Като дам на контакт всичко е ок.Съмнявам се да не би нещо да е объркано при поставяне на алармата.
Изкаш да кажеш че понакога функционира при отваряне на вратата а понакога не? Или ти се е появил проблема когато са монтирали алармата?
Да неби ключа на вратата да прави мизерии.
ПП на плюсовия проводник винаги има напрежение дори когато вратите са затворени и не са на контакт.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
До колкото съм запознат с фабричната система правилният и начин на функциониране е, че ел. стъклата спират да функционират известен период след вадене на ключа или до отваряне на врата ( с изваден ключ ). При мен даже ако не е до вадене на ключа, а докато не е на контакт. Сменя ли положението на ключа - бачка още малко, колкото да се затворят. Обаче ако отворя вратата докато се затварят - спират, и до там. Пак трябва да подам контакт.
Получи се следния ефект:
След определен пробег на автомобила,спирам изваждам контактниа ключ и веднага след това искам да затворя стъклата(макар че ако задействам алармата те се затварят автоматично, но не исках да пускам алармата).
Тогава имах контрол върху 3-те стъкла но едното задно стъкло не щеше да се затваря.Пробвах да дам на контакт пак същата работа и тогава реших да пробвам да го вдигна от бутона на самата врата(щото с предния бутон на таблото не се получаваше) и стъклото взе ,че сработи.
Иначе, сутрин за сефте като седна в колата докато не дам на контакт(не само да вкарам ключа, а и да го завъртя първата степен надясно) стъклата не действат, а след това си работят ок.
Съмнявам се за алармата,защото присъствах когато алармаджията ми я слагаше и на пробите същото това стъкло не искаше да се вдигне автоматично след задействане на алармата,тогава майстора ми каза ,че алармата все още не била напълно убучена:) и я програмира отново след което стъклото задейства.
Според мен има 2 вероятности:
1.Калпаво монтирана аларма
2.Проблем с копчето на таблото отпред за вдигане/сваляне на задно дясно стъкло.
По-вероятно е проблема да е в копчето май, но знам ли?
Как според вас мога да локализирам проблема?
Иначе в случая Ханс е постъпил много тъпо според мен,щото като си оставих в колата жената и детето в тая жега навън,естествено измъкнах ключа и го взех със себе си(щото то на жена и дете такова нещо не се оставя:))и като се връщам след половин час и от двете вода тече,не могли да си отворят стъклата:)
Между другото, това като си оставиш вратата отворена да действат стъклата само за шофьорската врата ли трябва да е в сила или става и с другите врати?
След определен пробег на автомобила,спирам изваждам контактниа ключ и веднага след това искам да затворя стъклата(макар че ако задействам алармата те се затварят автоматично, но не исках да пускам алармата).
Тогава имах контрол върху 3-те стъкла но едното задно стъкло не щеше да се затваря.Пробвах да дам на контакт пак същата работа и тогава реших да пробвам да го вдигна от бутона на самата врата(щото с предния бутон на таблото не се получаваше) и стъклото взе ,че сработи.
Иначе, сутрин за сефте като седна в колата докато не дам на контакт(не само да вкарам ключа, а и да го завъртя първата степен надясно) стъклата не действат, а след това си работят ок.
Съмнявам се за алармата,защото присъствах когато алармаджията ми я слагаше и на пробите същото това стъкло не искаше да се вдигне автоматично след задействане на алармата,тогава майстора ми каза ,че алармата все още не била напълно убучена:) и я програмира отново след което стъклото задейства.
Според мен има 2 вероятности:
1.Калпаво монтирана аларма
2.Проблем с копчето на таблото отпред за вдигане/сваляне на задно дясно стъкло.
По-вероятно е проблема да е в копчето май, но знам ли?
Как според вас мога да локализирам проблема?
Иначе в случая Ханс е постъпил много тъпо според мен,щото като си оставих в колата жената и детето в тая жега навън,естествено измъкнах ключа и го взех със себе си(щото то на жена и дете такова нещо не се оставя:))и като се връщам след половин час и от двете вода тече,не могли да си отворят стъклата:)
Между другото, това като си оставиш вратата отворена да действат стъклата само за шофьорската врата ли трябва да е в сила или става и с другите врати?
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emo-gar написа:Аз мисля, че при наличие на"комфорт модул", трябва да работят известно време след изваждане на ключа.Иначе какъв е смисълът, ако загасиш , излезнеш и тъкмо да заключиш- прозореца забравен отворен
При наличие на комфорт модул стъклата работят нон стоп(вдигат и свалят винаги от комфорт модула ,бутоните за ел стъклата са друга работа
Ако искаш да си вдигнеш стъклата които са забравени отворени и имаш комфорт модул задръж с ключа положение заключено и те сами ще се вдигнат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”