Не го подценявайте
Проект 1,6->1,8.Търся снимки на .....
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,не е ли все тая ,дали ще отнемеш 2-3 десети от главата или от блока!?joro_g400 написа:Колеги кой пипне блока на мотора при зглобяване ще останови че бяга центровка или зьбетата се расминават и требе колелце да компенсира
Не го подценявайте
- joro_g400
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivkata написа:Колега,не е ли все тая ,дали ще отнемеш 2-3 десети от главата или от блока!?joro_g400 написа:Колеги кой пипне блока на мотора при зглобяване ще останови че бяга центровка или зьбетата се расминават и требе колелце да компенсира
Не го подценявайтеА и познавам човек със шлайфан блок,нищо не е пипал по ангренажа след това
ОК прав си
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,защо са ти тия подложки,гарнитуриGlove написа:Добре колеги до тук никой не спомена нищо за гарнитура от алуминй и подложка от неръждавеика, защото по стандарт наща гарнитура е 1.75мм.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
ivkata написа: Колега,защо са ти тия подложки,гарнитурии тем подобни,турбо проект ли замисляш....обясни по подробно!?
Така едва ли някой може да ти даде съвет като не знае за какво става въпрос!
Добре ето малко повече инфо: Замислил съм да стане от 1.6-1.8 но освен това искам да му повиша степента на згъстяване от 9:1 на 10:1, не съм сигурен за 1,8 дали не е със 10:1 но и ми се струва доста дебела тази гарнитура от 1.75мм, другото е че искам да постигна коне от порядъка на 100-110к.с. доколкото знам моята глава и тази на 113к.с. 8V е еднаква само дето едното е инжекция а мойта е карбуратор, проблема е в това че има разлика в ъгала на гърбиците за карбуратор и инжекцион, а освен ъгъла има и разлика в остротата на гърбицата. Та затова искам да разбера от каква кошница да се търси вал, а и затова се интересувам за гарнитурата и какво евентуално ще се получи.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Значи добре си го замислилGlove написа:
Добре ето малко повече инфо: Замислил съм да стане от 1.6-1.8 но освен това искам да му повиша степента на згъстяване от 9:1 на 10:1, не съм сигурен за 1,8 дали не е със 10:1 но и ми се струва доста дебела тази гарнитура от 1.75мм, другото е че искам да постигна коне от порядъка на 100-110к.с. доколкото знам моята глава и тази на 113к.с. 8V е еднаква само дето едното е инжекция а мойта е карбуратор, проблема е в това че има разлика в ъгала на гърбиците за карбуратор и инжекцион, а освен ъгъла има и разлика в остротата на гърбицата. Та затова искам да разбера от каква кошница да се търси вал, а и затова се интересувам за гарнитурата и какво евентуално ще се получи.
малиииииии ше падне едно преизчисляване и сравняване......
1. вземи един каталог и си търси бутала които да ти харесат
2. Какъв ти е хода на буталото?
3. Колко кубика ти е камерата в момента?
4. колко кубика е целия мотор след монтаж на другите бутала?
5. колко десети ти е недохода или прехода.....
следват само сметки и измервания....
Ако режеш главата или блока с над 1мм общо ще ти трябва раздвижно колело и преработена обтяжна ролка (може би)....зависи от ремъка дали ще ти дойде дълъг....
тръгваш по трънлива пътека и се приготви за изненади всякакви.
после гориво???? въздух???? детонации???
1000лв с нови бутала..... ето това е горе долу проекта ти и 1-2месеца без мотор (зависи от това дали имаш време и кой ти го прави)
1. вземи един каталог и си търси бутала които да ти харесат
2. Какъв ти е хода на буталото?
3. Колко кубика ти е камерата в момента?
4. колко кубика е целия мотор след монтаж на другите бутала?
5. колко десети ти е недохода или прехода.....
следват само сметки и измервания....
Ако режеш главата или блока с над 1мм общо ще ти трябва раздвижно колело и преработена обтяжна ролка (може би)....зависи от ремъка дали ще ти дойде дълъг....
тръгваш по трънлива пътека и се приготви за изненади всякакви.
после гориво???? въздух???? детонации???
1000лв с нови бутала..... ето това е горе долу проекта ти и 1-2месеца без мотор (зависи от това дали имаш време и кой ти го прави)
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
ЕЗ мотор
след малко изчисления се получава следното
кубатура - 1594,55
бутало - 81
ход на бутало - 77,4
степен на згъстяване - 9,0
горивна камера - 44,29
(+ гарнитурата която също се смята в обема на цилиндъра)
това успях да сметна.. другото ми е непонятно
за "после въздух и детонации" звъниш един телефон на Змей или манарата от форума.. за скромните 50-60лв ще ти направи едно уредче което ти взима сигнал от ланбдата и ти казва.. бедна съм богата съм
Глове... съботите и неделите съм свободен ако ти е нужна работна ръка .. звънкай аз бачкам за 2-3 бири на ден
пък и услуга имам да ти правя.. така че единия ден ще го карам на болну.. без бирите

след малко изчисления се получава следното
кубатура - 1594,55
бутало - 81
ход на бутало - 77,4
степен на згъстяване - 9,0
горивна камера - 44,29
(+ гарнитурата която също се смята в обема на цилиндъра)
това успях да сметна.. другото ми е непонятно
за "после въздух и детонации" звъниш един телефон на Змей или манарата от форума.. за скромните 50-60лв ще ти направи едно уредче което ти взима сигнал от ланбдата и ти казва.. бедна съм богата съм
Глове... съботите и неделите съм свободен ако ти е нужна работна ръка .. звънкай аз бачкам за 2-3 бири на ден
пък и услуга имам да ти правя.. така че единия ден ще го карам на болну.. без бирите
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Добре колеги разкажете като за новобренец как се променя степента на згъстяване от 9:1 на 10:1, нещо неможах да схван. Главата на мойта кошница и на 1.8 ABS са еднакви, но EZ е със 9:1 а ABS е 10:1 от къде идва разликата, а аз съм си намерил блок с бутала, колянов вал и т.н. без глава от Scirocco JH а той е с 8,5:1. А сега де? 

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Абе човек във форума имаше някой ,който беше направил тая трансформация 1.6-1.8,ако се не лъжа от Пазарджик беше.
Трябват ти комплект колянов вал,мотовилки,бутала,разпределителен вал!Мисля че и маховика и съединителя взеха от 1.8.За предпочитане е буталата да не са от РП щото знаеш там пак е 9:1.
А че главата на гти-то и ез са енакви доста бъркаш
Ето я темата http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... E%E5%EA%F2
Трябват ти комплект колянов вал,мотовилки,бутала,разпределителен вал!Мисля че и маховика и съединителя взеха от 1.8.За предпочитане е буталата да не са от РП щото знаеш там пак е 9:1.
А че главата на гти-то и ез са енакви доста бъркаш
Ето я темата http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... E%E5%EA%F2Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 12 госта
Има ги буталата от EV в наличност така че ще се разглобява повече няма начин.