Антирадар-всичко за него?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 15 юли 2007 19:53

relaxxx написа:Ae сега пак гледах за гърците че сечали глави с глобите там. Та интересно ми беше, имат ли право шофьорите в гърция да ползват радар-детектори?

Категорично са забранени в Гърция радар-детекторите !

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 15 юли 2007 20:33

Добре мерсии, нека сега всеки който знае в коя държава е разрешено и забранено тяхното ползване да добави.

Мисля че ше е полезно за пътуващите.

Забранено:
- Гърция

Разрешено:
- България

:arrow:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 15 юли 2007 20:51

Аз взех 8200 /95 с доставката/ ама досега не съм попадал на радар.Сега понеже и катастрофирах няколко седмици няма да попадна :cry: Иначе в града си пищи доста ,ама забелязах че пищи на доста "населени" места/заради вратите/ където принципно не е добре да се превишава скороста заради здравето.Иначе на дълги отсечки като Цариградско и паркчето по симеоновско няма лъжливи сигнали.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 15 юли 2007 20:59

В Европа са забранени радар-детекторите САМО в Австрия и Гърция. Във ВСИЧКИ останали държави НЕ СА ЗАБРАНЕНИ !

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Нед 15 юли 2007 21:20

Само да вметна че това "Стреляне" за което говорите може да го избегнете като имате радар детектор и като ви писне,натискате рязко спирачките (разбирасе гледате зад вас да няма някой),така радара показва много по-малка скорост. Те като ви видят и го включат изпращат сигнал до колата който трябва да се отрази,съответно радар-детектора го е засякъл сигнала още в самото му изпращане за това имате няколко секунди да реагирате. Общо взето това е което съм чел по разни форуми и са ми споделяли...

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Нед 15 юли 2007 22:19

В Швейцария и Германия радар-детекторите са твърдо ЗАБРАНЕНИ! Забранени са дори и навигационните системи, които имат база данни за радарите.
При заяждане с полицай минава номера, че навито така е купени и не знаеш как до го спреш. Въпроса е докога ще минава.
Едит: минава в Германия, но не и Швейцария.

Ето по темата за Германия:
http://www.autobild.de/drucken_alles.php?artikel_id=10786

В Холандия са разрешени.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 15 юли 2007 22:30

Audi_RS* написа:Само да вметна че това "Стреляне" за което говорите може да го избегнете като имате радар детектор и като ви писне,натискате рязко спирачките (разбирасе гледате зад вас да няма някой),така радара показва много по-малка скорост. Те като ви видят и го включат изпращат сигнал до колата който трябва да се отрази,съответно радар-детектора го е засякъл сигнала още в самото му изпращане за това имате няколко секунди да реагирате. Общо взето това е което съм чел по разни форуми и са ми споделяли...

дрън дрън а сега теория
1-во всичко става за някакви части от секундата
2-ро за да засече радар-детектора сигнала на радара самият сигнал трябва да е стигнал до детектора нали? А той милия е в колата...
тоест изписка ли радара на умряло (най-висока степен) можеш просто да намалиш и да гледаш смирено :wink:

Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Пон 16 юли 2007 7:57

Audi_RS* написа:Само да вметна че това "Стреляне" за което говорите може да го избегнете като имате радар детектор и като ви писне,натискате рязко спирачките (разбирасе гледате зад вас да няма някой),така радара показва много по-малка скорост. Те като ви видят и го включат изпращат сигнал до колата който трябва да се отрази,съответно радар-детектора го е засякъл сигнала още в самото му изпращане за това имате няколко секунди да реагирате. Общо взето това е което съм чел по разни форуми и са ми споделяли...

Вярно е това - лично съм го изпитал 2-3 пъти и работи. Рязката смяна на скоростта обърква радарите и те покзват доста по-малко. Това е така, защото радарът не те засича от първия импулс, а натрупва статистика от известно количество отразени импулси. Всичко е въпрос на достатъчно бърза реакция :wink:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пон 16 юли 2007 8:05

Аз съм доволен от моя.Кобра е,някакъв стар модел..Ама вчера се справи добре.На два пъти реагира както си требе.Първия път ме стреляха и той полудя навреме :D ,а втория път засече сигнал от новите камери на куките .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 16 юли 2007 8:23

Абе ако решат да те гащят със стрялкане спасение няма.Ама на въпроса дали си заслужава детектораІЗАСЛУЖАВА СИ та дори и руския.Щото стрелването има един недостатък за полицая-трябва да има визуален контакт и преценена от него "на око" превишена скорост :wink: Отделно ,че извънградско повечето полицай застават зад завоя с постоянно включен радар.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 16 юли 2007 9:52

Rabbit_TDI написа: Отделно ,че извънградско повечето полицай застават зад завоя с постоянно включен радар.

е това е в 90% от случаите

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 16 юли 2007 10:24

DragoGT написа:дрън дрън а сега теория
1-во всичко става за някакви части от секундата
2-ро за да засече радар-детектора сигнала на радара самият сигнал трябва да е стигнал до детектора нали? А той милия е в колата...
тоест изписка ли радара на умряло (най-висока степен) можеш просто да намалиш и да гледаш смирено :wink:

До сега така съм се спасявал точно 2 пъти,беше късно вечер и карах в населено място с ~90 радара ми изписка на умряло и набих спирачките и след няколкостотин метра ги видях. Сигурен съм че ме стрелнаха понеже беше късно вечер и други коли нямаше,а преди това бях минал още няколко поста и радар детектора се обади много много преди да ги видя ...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 16 юли 2007 10:40

пак се замисли колко време ти трябва да реагираш и колко време отнема на радара да те засече
то само 1 секунда е времето да чуеш да реагираш и да си преместиш крака на спирачките
а да намалиш вече отнема още :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 16 юли 2007 10:42

Той радара те засича много бързо ,ама и аз си мисля че са направени да взимат средна стойност от примерно 5 сек. за да избегнат груби грешки при завой и т.н.Доколкото гледам мнениетя от практическия опит на колегите е така.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 16 юли 2007 11:27

Вярно е,че времето е малко,но в населените места и на ограниченията когато караш над разрешеното винаги си готов за реакция,така че от момента на пискане до натискане на спирачките колко е,не вярвам да е повече от 3-4 секунди.. както и не вярвам радара им да засича на 1-ва секунда когато го пуснат :wink:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”