Да попитам тези които карат Пасат комби...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Да попитам тези които карат Пасат комби...

Мнениеот Andonov » Пон 16 юли 2007 14:30

На задната чистачка "цицката" стационарна ли е или се върти с чистачката?

Потребителски аватар
threeseries
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот threeseries » Пон 16 юли 2007 14:39

Да колега стационарна е вече я сменях веднъж, щото някви простаци ми изкъртиха старата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 15:33

threeseries написа:Да колега стационарна е вече я сменях веднъж, щото някви простаци ми изкъртиха старата.
:006:

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пон 16 юли 2007 15:52

на моя се вьртеше заедно с чистачката.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пон 16 юли 2007 15:57

Върти се защото е счупена долната част на пръскалката. Като се счупи, няма какво да я държи позиционно и се завърта с рамото...Кофти е, пръска на където си иска...Аз си купувах комплект, тръбичка и пръскалка, че не се продават отделно...Ма нищо не стана и изгорях с десетка...Новата тръбичка тече, а пръскалката рамото я развъртя и я прецака...Извадих парчето от тръбичката и си върнах старата...Сега трябва да купувам нов комплект. В Ауто + е 14 кинтес... :evil:

п.п. Ще съм ви благодарен ако кажете от къде сте купували комплект, които да стане без проблеми...СЪщо така ми трябва и капачката отгоре дето скрива пръскалката...Сори за ОФФ - а. :oops:

Последна промяна от Kentavar на Пон 16 юли 2007 15:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 15:58

slance написа:на моя се вьртеше заедно с чистачката.

Ако работи т.е. пръска и чистачката се движи е техничеки невъзможно да се завърти понеже завъри ли се веднага ще се счупят ред неща и няма да пръска никога повече.
Иначе за да се завърти трябва да ръждяса и клеяса порядъчно и се получава като ефект.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пон 16 юли 2007 16:03

Ако работи т.е. пръска и чистачката се движи е техничеки невъзможно да се завърти понеже завъри ли се веднага ще се счупят ред неща и няма да пръска никога повече.

Може баце, вервай...Пръскалката има прорез, който влиза в един жлеб, вътре в тръбичката. Този жлеб, заклинва в процепа и не позволява да се върти пръскалката. От стареенето на пластмасата, тези 0.5 см, които заклинват се чупят и вече няма какво да държи пръскалката заклинена в тръбичката...Така рамото почва да я върти...Пак си пръска, но не е хубаво да е така, защото има триене в тръбичката. Това триене може да доведе до разхлабване и до теч в задната врата. А това вече не е приятно. Така може да се прецака и моторчето. А ако това стане отиваш на към 300 + кинтес за моторетката... :evil:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 16:28

Всъщност аз си купих всичко за 45лв от морга и си работи перфектно.
Ако се завърти се опъва тръбичката,по която се движи течността и ако се заъврти 2-3-4 пъти се отчупва долната част на пръскалката или поне се измъква гумената снадка между пръскалката и тръбичката ама и в двата случая не е приятно.
Успех!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 16 юли 2007 17:01

zfa159 написа:

Иначе за да се завърти трябва да ръждяса и клеяса порядъчно и се получава като ефект.

А не мислите ли, че на различните модели е различно? И аз съм с Б5 и пръскалката се върти барабар с чистачката!

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 16 юли 2007 21:15

Kentavar написа: А ако това стане отиваш на към 300 + кинтес за моторетката... :evil:

За нова от Унитрейд може би да,моето го взех за 20лв. със рамото на чистачката,самата тя и всички гайки,капачки и други дреболии. :lol:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 22:25

trunner написа:
zfa159 написа:

А не мислите ли, че на различните модели е различно? И аз съм с Б5 и пръскалката се върти барабар с чистачката!

При Б-3 със сигурност не се върти мисля че и при Б-4 е така но не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 16 юли 2007 22:36

АЗ говоря за В3 понеже за В3 е темата....за другите самия аз незнам ама предполагам че е изменена технологията по някакъв начин обаче за В3 гарантирам 300% че не се върти....стига да работи както трябва де :)
Успех!

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Пон 16 юли 2007 22:42

на моят Б4 се върти.струиката се движи малко преди чистачката.

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пон 16 юли 2007 23:19

nikolai_ignatov написа:на моят Б4 се върти.струиката се движи малко преди чистачката.

точно това имах впредвид и аз.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Вто 17 юли 2007 9:13

Значи и аз съм с Б4, вътре е счупена пръскалката и за това се върти. Нали разглобявах...свалих кората на задната врата, извадих тръбичката, като преди това махнах капачката и пръскалката...Личеше си парчето от старата вътре....Докато се чудех какво да правя и до мен спря същия Пасат като моя. Човека питаше за някакъв адрес и аз го помолих да си пусне задната чистачка. Еми не се върти и пръска в средата. Моята също не се въртеше. Просто не е нормално да се върти, защото пръска всичко живо. Мога да я ползвам за пръскачка за лозе, егати... :oops:

Върни се в “Passat”