Да попитам тези които карат Пасат комби...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да попитам тези които карат Пасат комби...
На задната чистачка "цицката" стационарна ли е или се върти с чистачката?
- threeseries
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върти се защото е счупена долната част на пръскалката. Като се счупи, няма какво да я държи позиционно и се завърта с рамото...Кофти е, пръска на където си иска...Аз си купувах комплект, тръбичка и пръскалка, че не се продават отделно...Ма нищо не стана и изгорях с десетка...Новата тръбичка тече, а пръскалката рамото я развъртя и я прецака...Извадих парчето от тръбичката и си върнах старата...Сега трябва да купувам нов комплект. В Ауто + е 14 кинтес...
п.п. Ще съм ви благодарен ако кажете от къде сте купували комплект, които да стане без проблеми...СЪщо така ми трябва и капачката отгоре дето скрива пръскалката...Сори за ОФФ - а.

п.п. Ще съм ви благодарен ако кажете от къде сте купували комплект, които да стане без проблеми...СЪщо така ми трябва и капачката отгоре дето скрива пръскалката...Сори за ОФФ - а.

Последна промяна от Kentavar на Пон 16 юли 2007 15:59, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
slance написа:на моя се вьртеше заедно с чистачката.
Ако работи т.е. пръска и чистачката се движи е техничеки невъзможно да се завърти понеже завъри ли се веднага ще се счупят ред неща и няма да пръска никога повече.
Иначе за да се завърти трябва да ръждяса и клеяса порядъчно и се получава като ефект.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако работи т.е. пръска и чистачката се движи е техничеки невъзможно да се завърти понеже завъри ли се веднага ще се счупят ред неща и няма да пръска никога повече.
Може баце, вервай...Пръскалката има прорез, който влиза в един жлеб, вътре в тръбичката. Този жлеб, заклинва в процепа и не позволява да се върти пръскалката. От стареенето на пластмасата, тези 0.5 см, които заклинват се чупят и вече няма какво да държи пръскалката заклинена в тръбичката...Така рамото почва да я върти...Пак си пръска, но не е хубаво да е така, защото има триене в тръбичката. Това триене може да доведе до разхлабване и до теч в задната врата. А това вече не е приятно. Така може да се прецака и моторчето. А ако това стане отиваш на към 300 + кинтес за моторетката...

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Всъщност аз си купих всичко за 45лв от морга и си работи перфектно.
Ако се завърти се опъва тръбичката,по която се движи течността и ако се заъврти 2-3-4 пъти се отчупва долната част на пръскалката или поне се измъква гумената снадка между пръскалката и тръбичката ама и в двата случая не е приятно.
Успех!
Ако се завърти се опъва тръбичката,по която се движи течността и ако се заъврти 2-3-4 пъти се отчупва долната част на пръскалката или поне се измъква гумената снадка между пръскалката и тръбичката ама и в двата случая не е приятно.
Успех!
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zfa159 написа:slance написа:на моя се вьртеше заедно с чистачката.
Иначе за да се завърти трябва да ръждяса и клеяса порядъчно и се получава като ефект.
А не мислите ли, че на различните модели е различно? И аз съм с Б5 и пръскалката се върти барабар с чистачката!
trunner написа:zfa159 написа:slance написа:на моя се вьртеше заедно с чистачката.
А не мислите ли, че на различните модели е различно? И аз съм с Б5 и пръскалката се върти барабар с чистачката!
При Б-3 със сигурност не се върти мисля че и при Б-4 е така но не съм 100% сигурен.
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи и аз съм с Б4, вътре е счупена пръскалката и за това се върти. Нали разглобявах...свалих кората на задната врата, извадих тръбичката, като преди това махнах капачката и пръскалката...Личеше си парчето от старата вътре....Докато се чудех какво да правя и до мен спря същия Пасат като моя. Човека питаше за някакъв адрес и аз го помолих да си пусне задната чистачка. Еми не се върти и пръска в средата. Моята също не се въртеше. Просто не е нормално да се върти, защото пръска всичко живо. Мога да я ползвам за пръскачка за лозе, егати...