Windows XP-не зарежда след ъпдейт???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Windows XP-не зарежда след ъпдейт???

Мнениеот blue_shadow » Пон 16 юли 2007 20:40

Привет, един приятел вчера ми донесе компютъра си защото, след като се е ъпдейтнал windows-a компютъра се е рестртирал и повече не е могъл да зареди - стига до надписа Windows XP Profesional и повече не може да отдъбне :( Аз му обещах да му поправя грешките или да го преинсталирам, но уви - като за начало не мога да вляза в нито една от опциите на "safe mode", компа не може да зареди и от опцията "last known good configuration". Като за капак не мога да преинсталирам windows, защото не иска по никакъв начин да прочете (boot-не) диска :gruebel До сега такова чудо не ми се е случвало? Дали не се е прецакал харда... :?:

П.С. Разбрах, че още един пич се оплаква, че компа му не може да зареди веднага след като е направил ъпдейт :?: Да няма някаква наказателна акция за нелегалки от microsoft :evil:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 16 юли 2007 20:43

има наказателна акция .....от bad user хихи ....формат и нова инсталация ...буутни от инсталационно цд ...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 16 юли 2007 20:44

Влез в БИОС и виж дали за first boot device ти е cd-rom.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 юли 2007 20:44

Tyan написа:има наказателна акция .....от bad user хихи ....формат и нова инсталация ...буутни от инсталационно цд ...

:да:

може с едно лайв-сиди да буутнеш и да му запазиш документите от декстопа и папката "моите документи" преди да форматираш :wink:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 16 юли 2007 20:45

пробвай с някоя от версиите на Hiren`s boot CD - http://www.hiren.info/pages/bootcd да провериш за някакви грешки по хрда или направо един формат на харда

а сигурен ли си че в биоса на компа е зададено първо да буутва от цд-то

п.с. брей що народ ме е изпреварил

Последна промяна от orgasmatron на Пон 16 юли 2007 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 юли 2007 20:45

Jogo_1 написа:Влез в БИОС и виж дали за first boot device ти е cd-rom.

:screwy сори за реакцията, ама след като вече е буутнало от харддиска (показва се надписа "прозорец ХП") ква е идеята да гледа за това в биса?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 16 юли 2007 20:47

Преинсталираи го ...

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 16 юли 2007 20:55

maiz написа:Преинсталираи го ...

А бе гледах в Биос-а - всичко си е наред, а да го преинсталирам не мога защото не разчита изобщо инсталационния диск на windows?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 16 юли 2007 21:00

Пробвай с друго сд, двд. (инсталационо за бозата).

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Пон 16 юли 2007 21:23

Setup дискета и през Win 98, гаранция, че ще стане :lol:

Ludaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludaka » Пон 16 юли 2007 21:32

blue_shadow написа:Привет, един приятел вчера ми донесе компютъра си защото, след като се е ъпдейтнал windows-a компютъра се е рестртирал и повече не е могъл да зареди - стига до надписа Windows XP Profesional и повече не може да отдъбне :( Аз му обещах да му поправя грешките или да го преинсталирам, но уви - като за начало не мога да вляза в нито една от опциите на "safe mode", компа не може да зареди и от опцията "last known good configuration". Като за капак не мога да преинсталирам windows, защото не иска по никакъв начин да прочете (boot-не) диска :gruebel До сега такова чудо не ми се е случвало? Дали не се е прецакал харда... :?:

П.С. Разбрах, че още един пич се оплаква, че компа му не може да зареди веднага след като е направил ъпдейт :?: Да няма някаква наказателна акция за нелегалки от microsoft :evil:

------
maiz написа:Преинсталираи го ...

:shock
Очила носиш ли ??? Иди по добре някъде на годишен технически преглед за очите!!! ако ти трябват цайси по добре дай 100-тина лева по добре от колкото да застрашаваш хората на пътя!
Днес не си прочел този ред утре не си видял на някой стопа и централно в задницата му.....

Ludaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludaka » Пон 16 юли 2007 21:38

blue_shadow защо не свалиш някой win XP от някой сайт и не го запишеш и да пробваш тогава?
Предполагам знаеш как да го запишеш като е Iso формат за да тръгне. Ако не тръгне нещо пак пиши пък ще ти драсна на ЛС кво да правиш. step by step ;)

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 16 юли 2007 21:38

musura написа:
сори за реакцията, ама след като вече е буутнало от харддиска (показва се надписа "прозорец ХП") ква е идеята да гледа за това в биса?

Заради това...

blue_shadow написа
Като за капак не мога да преинсталирам windows, защото не иска по никакъв начин да прочете (boot-не) диска До сега такова чудо не ми се е случвало?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 16 юли 2007 21:39

Пробвай от boot меню-то на windows да избереш "Directory Restore бла-бла-бла mode" и ще те пусне евентуално в нещо като dos-prompt. От там можеш да пуснеш chkdsk c: /p /r и евентуално да си решиш проблема, но шанса е не повече от 10%.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 16 юли 2007 22:40

Имах същия проблем преди 1 седмица.Стига до черен екран и логото на уиндоус и рестарт.
Ако диска ти е Serial ATA ,Windows няма да го познае, независимо че в БИОС се вижда.

Зареди си драйверите за диска ако е сериал ата, така уиндоус ще го види.При мен драйверите се записват на дискета от диска който върви с дъното.Записваш драйверите за хард диска и почваш.

Първо в БИОС first device: CD
После на първия екран(син) натискаш F6, което показва на Уиндоус че диска ти е сериал ата, и че ще зареждаш такъв диск.
На следващия син екран, първата опция, че ще инсталираш Уиндовс, не втората! втората е че ще правиш "Repair using recovery console"
На следващия син екран има 1.NEW install и втората която избираш Repair.
Oт там нататък знаеш. При мен при такава интервенция, след това ми работеше абсолютно всичко, нищо не се губи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”