Смяна ангренажен ремък
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам, че вдигат предна дясна гума, разгобяват някакъв предпазител под калника и оттам бъркат за по лесно да може да развият гайките към ДВГ-то. Наи добре е да се гледат белязките дето са фабрични. Но ако не си сменял ( аз не съм лично, но моиа лекар ми овясни докато го сменяше ) и не намериш белязките, по добре е да си направиш свои или допълнителни за по голямо спокойствие. Не съм сигурен, но аз така бих направил бележа с неизтиваем маркер позицията на всяка ролка към ДВГ-то, че даже и ремъка бих белязъл на същите белязке.После бих белязъл новия като наложа стария до него.Само за обтягането нямам идея колко се прави ей там е муйстурлука
( абе май на око го правят или по точно на две очи
).На мен ми взеха 40лв за ремък, ролки, семеринги, 3-та филтара, смяна на масло.

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
mitko_an написа:Знам, че вдигат предна дясна гума, разгобяват някакъв предпазител под калника и оттам бъркат за по лесно да може да развият гайките към ДВГ-то. Наи добре е да се гледат белязките дето са фабрични. Но ако не си сменял ( аз не съм лично, но моиа лекар ми овясни докато го сменяше ) и не намериш белязките, по добре е да си направиш свои или допълнителни за по голямо спокойствие. Не съм сигурен, но аз така бих направил бележа с неизтиваем маркер позицията на всяка ролка към ДВГ-то, че даже и ремъка бих белязъл на същите белязке.После бих белязъл новия като наложа стария до него.Само за обтягането нямам идея колко се прави ей там е муйстурлука( абе май на око го правят или по точно на две очи
).На мен ми взеха 40лв за ремък, ролки, семеринги, 3-та филтара, смяна на масло.
Колега похвално е че още с първото си мнение искаш да помогнеш , но темата е от далееееечната 2004 година . От тогава до сега автора сигурно е сменял ремък поне 5 пъти

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
ChernoGTI написа:ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?
Щом питаш така май не си го сменял....Сменяш и си готов

На око почти нищо не можеш да разбереш...или може-ако видиш малки цепнатини или омаслено

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ronin написа:ChernoGTI написа:ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?
НЕ !!Ако незнаеш на колко ти е стария слагай нов.!!
Подкрепям RONIN с две ръце!!!!Точно така ....и на моята кола ремъкът изглеждаше нов,ама като не знам на колко е .....смених го заедно с ролката.......
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Ronin написа:ChernoGTI написа:ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?
НЕ !!Ако незнаеш на колко ти е стария слагай нов.!!
Подкрепям RONIN с две ръце!!!!Точно така ....и на моята кола ремъкът изглеждаше нов,ама като не знам на колко е .....смених го заедно с ролката.......
ами нямам идея на колко км е???някоя добра фирма и цени за нови ремък и ролка може ли да ми кажете

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”