Смяна ангренажен ремък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Гост

Мнениеот Гост » Чет 05 авг 2004 13:11

много е важно колко е опънат ремака при студен мотор и топал мотор когато е регулирана ролката при стунен мотор при затопляне ремака става като лък на цигулка винаги дорегулираи при топал мотор -при самата смяна

mitko_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_an » Вто 17 юли 2007 21:40

Знам, че вдигат предна дясна гума, разгобяват някакъв предпазител под калника и оттам бъркат за по лесно да може да развият гайките към ДВГ-то. Наи добре е да се гледат белязките дето са фабрични. Но ако не си сменял ( аз не съм лично, но моиа лекар ми овясни докато го сменяше ) и не намериш белязките, по добре е да си направиш свои или допълнителни за по голямо спокойствие. Не съм сигурен, но аз така бих направил бележа с неизтиваем маркер позицията на всяка ролка към ДВГ-то, че даже и ремъка бих белязъл на същите белязке.После бих белязъл новия като наложа стария до него.Само за обтягането нямам идея колко се прави ей там е муйстурлука :lol: ( абе май на око го правят или по точно на две очи :wink: ).На мен ми взеха 40лв за ремък, ролки, семеринги, 3-та филтара, смяна на масло.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 17 юли 2007 21:55

mitko_an написа:Знам, че вдигат предна дясна гума, разгобяват някакъв предпазител под калника и оттам бъркат за по лесно да може да развият гайките към ДВГ-то. Наи добре е да се гледат белязките дето са фабрични. Но ако не си сменял ( аз не съм лично, но моиа лекар ми овясни докато го сменяше ) и не намериш белязките, по добре е да си направиш свои или допълнителни за по голямо спокойствие. Не съм сигурен, но аз така бих направил бележа с неизтиваем маркер позицията на всяка ролка към ДВГ-то, че даже и ремъка бих белязъл на същите белязке.После бих белязъл новия като наложа стария до него.Само за обтягането нямам идея колко се прави ей там е муйстурлука :lol: ( абе май на око го правят или по точно на две очи :wink: ).На мен ми взеха 40лв за ремък, ролки, семеринги, 3-та филтара, смяна на масло.

Колега похвално е че още с първото си мнение искаш да помогнеш , но темата е от далееееечната 2004 година . От тогава до сега автора сигурно е сменял ремък поне 5 пъти :wink:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 17 юли 2007 22:12

ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 17 юли 2007 22:32

ChernoGTI написа:ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?

НЕ !!Ако незнаеш на колко ти е стария слагай нов.!!

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 17 юли 2007 22:38

ChernoGTI написа:ам.....как мога да проверя и изобщо възможно ли е да разбера някак дали е за смяна моя?

Щом питаш така май не си го сменял....Сменяш и си готов :D И си отбелязваш някъде километрите-след 30-50 хиляди пак :D
На око почти нищо не можеш да разбереш...или може-ако видиш малки цепнатини или омаслено :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 18 юли 2007 9:04

Ronin написа:

Подкрепям RONIN с две ръце!!!!Точно така ....и на моята кола ремъкът изглеждаше нов,ама като не знам на колко е .....смених го заедно с ролката.......

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 18 юли 2007 9:09

joker написа:
Ronin написа:

Подкрепям RONIN с две ръце!!!!Точно така ....и на моята кола ремъкът изглеждаше нов,ама като не знам на колко е .....смених го заедно с ролката.......

ами нямам идея на колко км е???някоя добра фирма и цени за нови ремък и ролка може ли да ми кажете :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 18 юли 2007 9:21

:търсачкаа

архивите са живи?
бахти-тема отпреди 120 години! :036:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”