Тропат накладките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lubo_g2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_g2 » Сря 18 юли 2007 10:48

тия накладки и на мен ми тропат !Ще ги стягам :idea:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 18 юли 2007 10:53

Нови телчета са 5.50, аз ги смених и се родих :lol:
Старите бяха пластини, новите които сложих са телчета, същата работа вършат.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 18 юли 2007 12:48

Vento написа:А сещали ли сте се, че като ги улпътните по друг начин, различен от заводския, накладките не могат да се движат свободно..... и какво става в такъв случай :roll:

Колега да ти кажа не ми се вярва две парченца гума колкото нокътя на малкия ми пръст да окажат такова влияние, все пак този апарат е достатъчно силен за да спира колата, камо ли една гумичка да му се опре. Засега вече 2-3 седмици нямам проблем. :yeaha:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 18 юли 2007 16:20

Значи - теоретично погледнато наистина имат сила буталцата, за да не им пречи чумата. Но помисли си, ако само с 1 десета от секундата (1/10 сек) забавят спирането - на 20м/сек (72км/ч) това е 2 метра повече спирачен път... на 30м/сек (108км/ч) е 3м и т.н.

НО проблемът не е в това... А кой ще връща обратно накладките? Кое ще ги отдаличи от диска... нормално са направени да вървят по чисти и гладки МЕТАЛНИ водачи.... ясно ли е какво става като там се сложи гума и как се променя поведението им? Или според вас ако трият непрекъснато по диска не е проблем? :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 юли 2007 18:13

Vento написа:... нормално са направени да вървят по чисти и гладки МЕТАЛНИ водачи.... :roll:

Венто, приятелю, това за чистите и гладки на това точно място е химера!!!
С всичкия прахоляк, дето постоянно влиза, с феродовите частици, с корозията, на която са подложени заради интензивното загряване и после истиване... :No
А иначе си прав за 'доработките' по спирачната система, де! :да:
Определено бих претпочел да вържа нещо по мотора с тел, отколкото да не са перфектни спирачки и кормилна уредба!

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 18 юли 2007 18:19

По принцип хлабината там не е голяма и не влиза много мръсно, а и е желателно да се преглеждат профилактично от време на време дори без оплаквания, но малко хора го правят. Ако трябваше да има гумички там - щеше да има заводско, поне аз така смятам.
Подкрепям те за "доработките" по спирачки и кормилна уредба :idea: :!:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 18 юли 2007 20:47

Незнам или аз нещо не съм наред или нещо се престаравате с тия коли. Как може да е чист спирачния апарат на 15 годишна кола, все едно 1 месец да не си миеш краката. "Точно там не влиза никакъв прах нали като минеш през локва и той се отмива". Пък и аз това парченце съм го сложил между пластината която крепи накладките и спирачния апарат. Така че тя само стяга пластинката, както трябва да бъде с нови пластини. Успех на всички които ще си сменят апаратите заради това че са мръсни :shocked :applause:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 18 юли 2007 21:36

Гумата няма ли опасност да се стопи при продължителни спускания :roll:

nikolayninov
Автомобил:
Двигател:

Накладки

Мнениеот nikolayninov » Чет 19 юли 2007 14:41

Купи си нови накладки и ги смени, продават ги в комплект с пластинките, аз ги смених веднъж само пластинките, карах така седмица и се разтропаха отново, после си купих нови накладки, сега отново чувам че се обаждат но вече минаха 2 год. сигурно е проблем при всички 3-ки, а то в Бг продават много видове накладки, знае ли човек кои да купи, не е като в Германия само един модел, в Бг има Немски, Испански, Турски, Италиански и дори Китайски и не само за накладки, за всички части е така ....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”