Тропат накладките
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Vento написа:А сещали ли сте се, че като ги улпътните по друг начин, различен от заводския, накладките не могат да се движат свободно..... и какво става в такъв случай
Колега да ти кажа не ми се вярва две парченца гума колкото нокътя на малкия ми пръст да окажат такова влияние, все пак този апарат е достатъчно силен за да спира колата, камо ли една гумичка да му се опре. Засега вече 2-3 седмици нямам проблем.

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Значи - теоретично погледнато наистина имат сила буталцата, за да не им пречи чумата. Но помисли си, ако само с 1 десета от секундата (1/10 сек) забавят спирането - на 20м/сек (72км/ч) това е 2 метра повече спирачен път... на 30м/сек (108км/ч) е 3м и т.н.
НО проблемът не е в това... А кой ще връща обратно накладките? Кое ще ги отдаличи от диска... нормално са направени да вървят по чисти и гладки МЕТАЛНИ водачи.... ясно ли е какво става като там се сложи гума и как се променя поведението им? Или според вас ако трият непрекъснато по диска не е проблем?
НО проблемът не е в това... А кой ще връща обратно накладките? Кое ще ги отдаличи от диска... нормално са направени да вървят по чисти и гладки МЕТАЛНИ водачи.... ясно ли е какво става като там се сложи гума и как се променя поведението им? Или според вас ако трият непрекъснато по диска не е проблем?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Vento написа:... нормално са направени да вървят по чисти и гладки МЕТАЛНИ водачи....
Венто, приятелю, това за чистите и гладки на това точно място е химера!!!
С всичкия прахоляк, дето постоянно влиза, с феродовите частици, с корозията, на която са подложени заради интензивното загряване и после истиване...

А иначе си прав за 'доработките' по спирачната система, де!

Определено бих претпочел да вържа нещо по мотора с тел, отколкото да не са перфектни спирачки и кормилна уредба!
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
По принцип хлабината там не е голяма и не влиза много мръсно, а и е желателно да се преглеждат профилактично от време на време дори без оплаквания, но малко хора го правят. Ако трябваше да има гумички там - щеше да има заводско, поне аз така смятам.
Подкрепям те за "доработките" по спирачки и кормилна уредба

Подкрепям те за "доработките" по спирачки и кормилна уредба

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Незнам или аз нещо не съм наред или нещо се престаравате с тия коли. Как може да е чист спирачния апарат на 15 годишна кола, все едно 1 месец да не си миеш краката. "Точно там не влиза никакъв прах нали като минеш през локва и той се отмива". Пък и аз това парченце съм го сложил между пластината която крепи накладките и спирачния апарат. Така че тя само стяга пластинката, както трябва да бъде с нови пластини. Успех на всички които ще си сменят апаратите заради това че са мръсни

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
-
- Автомобил:
- Двигател:
Накладки
Купи си нови накладки и ги смени, продават ги в комплект с пластинките, аз ги смених веднъж само пластинките, карах така седмица и се разтропаха отново, после си купих нови накладки, сега отново чувам че се обаждат но вече минаха 2 год. сигурно е проблем при всички 3-ки, а то в Бг продават много видове накладки, знае ли човек кои да купи, не е като в Германия само един модел, в Бг има Немски, Испански, Турски, Италиански и дори Китайски и не само за накладки, за всички части е така ....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”