Първо и на двама ви честити първи мнения и
Значи - не виждам как може някой да каже "Не е от еди какво си!", а да не знае от какво Е! Просто този, който е казал, че не е от имобилайзера според мен се е презастраховал защото или той го е монтирал, или не знае как да го оправи.
Според мен МОЖЕ и да е от него.
Но Може и да е от 10-20 други места.
Преди около 2 години прякото ми шефче имаше този проблем със СЕАТ-а си. Оказа се, че са износени втулки на горивна помпа и тя периодично, когато й скимне, блокира.
Може да е обаче и от релето за тази помпа. Нагар по контактите. Тръсне някъде в някоя дупка (то почти няма - къде ги намираш тия дупки

) и реленцето спре. Пощракаш малко, то се самопозачисти и сработи.
При мен бобината изгоря от раз, но при много колеги тя си дава признаци за близката си кончина седмици преди това.
Прегледай и високоволтовите кабели (дали искрят в тъмното) и палец и капачка как са.
За съжаление, ако не е нещо видимо, едва ли някъде могат да ти кажат от какво точно е!
Че даже и пред тях да го направи, може, докато ръчкат и мерят нещото да се самоуправи отново, те да ти набедят друго, щото точно в момента другото са били пипнали и ти се набутваш за смяна на изправен чарк, а проблема остава
Много мразя да чувам подобен съвет, но... май при теб ще се наложи аз да ти го дам: Карай докато спре и се моли да спре близо до вас!
Другия вариант е колега с кола като твоята -> сменяте нещо, карате, ако неговата загасне, а твоята не - голям шанс да е това!