хидравлични повдигачи
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Sunny написа:Auto+a продават INA повдигачи така че сменяй смело. Внимавай само като ги купуваш да са си в НЕотваряна кутия, да не да се чудиш после какво е станало с "новите" повдигачи. И не забравяй, ако ще си ги сменяш сам, след като запалиш да задържиш около минута на 2500-3000 оборота за да могат да се напълнят хубаво с масло, а не да заработят на сухо в началото, че файдата от смяната ще е нулева.
Абе за мене истината е, че трябва да ги купи някой когото познават и могат да му ги сменят ако.....
На два пъти съм свидетел как се слагат нови и по един не ще да напълни, та след т'ва ходи сменявай...

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:в процеса на смяна трябва да ги омажеш с масло и след сглобяване да чакаш половин час без да палиш мотора да се слегнат иначе клапаните маат в буталата (поне така пише в инструкцията за смяна), Ваското да ме поправи ако нещо съм недочел...
Мойте като ги сменях бяха в нещо като найлоново пликче с място вътре за всеки маслен повдигач и всичко пълно с някаква смазка(много тънко масло,подобно на това за шевни машини) така че несъм ги омазвал с масло както казва колегата nii.
А това,че трябва да се изчака най-малко един час е точно така щото иначе става

- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
da no??????????
то маи за 16в-то са като на обикновен рп а?? или ??
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
До вчера като запаля колата и че чуваше характерното тракане за 2 секунди (докато се напълнят) ... Вчера обаче се гоних с една Астра и от 3та (4500оборота) включих 2ра - (7000). Като се прибрах пред нас на празни обороти работеше като издухана бегачка
Аз я оставих да поработи така около 4-5 мин и после утихна тракането. Днес сутринта въобще не ми и притракаха
(15W40)

(15W40)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Значи, миналата година си купих хидравлични повдигачи за 120 лв., гумички на клапани за 12 лв, гумена гарнитура на капака на клапаните за 18 лв., гарнитура на главата за 25 лв., гарнитури на всмукателния и изпускателния колектор за 20 лв., от "АвтоХит" Стара Загора е Димитровградска фирма.До края на март ми бяха съседи по работа.Голяма част от стоките са полско производство.
- venc_i
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CyberBlade написа:До вчера като запаля колата и че чуваше характерното тракане за 2 секунди (докато се напълнят) ... Вчера обаче се гоних с една Астра и от 3та (4500оборота) включих 2ра - (7000). Като се прибрах пред нас на празни обороти работеше като издухана бегачкаАз я оставих да поработи така около 4-5 мин и после утихна тракането. Днес сутринта въобще не ми и притракаха
(15W40)
това си мислех и аз, моите никога не съм ги чувал да тракат,даже и сутрин, в книжката за експлоатация дават 15W40
защо се занимавате с ремонти на повдигачи?
Последна промяна от Bobby_ на Съб 16 юли 2011 22:37, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”