Без да те упраквам, ама някой неща не са ти ясни, в което няма нищо лошо. обаче и да ти ги обясня/обясним в подробности е доста дълго.
В конкретния случай: Partition Magic може да е на същия диск (но това не е от значение в случая), и естествено, че може да се разцепи диска - стартираш от boot диск, който си направил под виндовс с partition magic, програмата се зарежда под DOS и си цепиш/триеш диска както ти е кеф.
Отделно по въпроса за файловете: System Restore май върви под acoount-a SYSTEM, съответно ти като инсталираш програмката, за която ти писах по-напред: тя върви под твоя account (Стиви да речем че се казва account-a).
----ОТ ТУК
Съответно ти нямаш достъп до папката System Restore, защото до нея има достъп само акаунта SYSTEM. Така че и програмката, която ти показва частите на диска, не може да види какво има на това място...
----ДО ТУК
са моите предположения. Единствено не ми се връзва, че ти го показва unknown. По принцип поне фаиловата система би трябвало да я разпознае.
Друг момент е, че ИБМите, които са в последните 2-3 години на пазара, имат т.нар. Recovery Partition, който по принцип е към 5-8 ГБ в зависимост от модела на лаптопа. Ако обаче твоя лаптоп е бил преинсталиран, преди да попадне в твоите ръце (сиреч още в магазина), и човека дето е праил инсталацията не е внимавал, е възможно да е задал само 20 ГБ да са ти С:, а останалите да са за Recovery Partition-a. Ако това е така, то виндовса тези 50 ГБ ги вижда като unknown, защото
1. те са дефинирани във файловате система като hidden сиреч скрити
2. не съм сигурен, но мисля че такъв дял е и форматиран малко по странно, така че виндовса се бърка и не може конретно да каже какво има там.
Ето виж при мен как изглежда
линк
Това дето съм го оградил в червено е дяла, за които говоря.
P.S. Тва на линка е точно мястото, за което аз вече 2 пъти ти пиша, а и Мусура току-що го спомена, а ти нито веднъж не каза нищо конкретно. Направи един скрииншот и дай да видим при тебе как изглежда тоя прозорец